Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Σκληρή μάχη δίνει ο Αλέξης Γιαννούλιας για τη Γερουσία ως υποψήφιος των Δημοκρατικών στην πολιτεία του Ιλινόις


Σε μια προεκλογική αντιπαράθεση όπου κυριαρχούν οι ανταλλαγές προσωπικών επιθέσεων εκ μέρους των δύο υποψηφίων για την παλιά έδρα του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην αμερικανική Γερουσία, ο ομογενής υποψήφιος των Δημοκρατικών, Αλέξης Γιαννούλιας, επιχείρησε να τονίσει τα σημεία όπου διαφέρει πολιτικά με τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό του, Μαρκ Κιρκ.
Ο Αλέξης Γιαννούλιας είναι ομογενής δεύτερης γενιάς αλλά σε αντίθεση με άλλους ομογενής πολιτικούς που κατά καιρούς έχουν καταλάβει υψηλά αξιώματα στις ΗΠΑ διατηρεί στενούς δεσμούς με την Ελλάδα και δεν φοβάται να το διατρανώσει σε κάθε ευκαιρία. Μάλιστα για 1,5 χρόνο έζησε στην Ελλάδα το 1998 αγωνιζόμενος στην ομάδα μπάσκετ του Πανιωνίου. Η σχέση του με τον Μπάρακ Ομπάμα είναι τόσο στενή που κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας τον φώναζαν «Λευκό Ομπάμα». Ο Γιαννούλιας θεωρεί τον Ομπάμα μέντορά του και είχε διατελέσει υπουργός Οικονομικών στο Ιλινόις κατά τη θητεία του Ομπάμα.

Η εκλογές στο Ιλινόις είναι νευραλγικές για την κυβέρνηση Ομπάμα αφού πέραν του ότι θα λειτουργήσουν σαν σφυγμομέτρηση για το πώς κρίνει η κοινή γνώμη την έως τώρα διακυβέρνησή του ο κίνδυνος να αλλάξει η σύνθεση της Γερουσίας είναι ορατός και αυτό θα δυσχεράνει ιδιαίτερα το υπόλοιπο της θητείας του. Γι’ αυτό το λόγο η παρουσία του στο πλευρό του Αλέξη Γιαννούλια στην προεκλογική συγκέντρωση στο Ιλινόις την περασμένη Πέμπτη κρίθηκε κάτι περισσότερο από απαραίτητη ενώ αυτή την εβδομάδα θα βρεθεί στο πλευρό του ομογενή πολιτικού η Μισέλ Ομπάμα.(VOA)
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.