SZ: «H αδυναμία της Ευρώπης γίνεται η ισχύς της Κίνας»
Τα οικονομικά ένθετα των γερμανικών εφημερίδων αναφέρονται στις επενδύσεις, στις οποίες προχωρά η Κίνα στην Ελλάδα. Οι εφημερίδες αναφέρονται επίσης στην απονομή του βραβείου Quadriga στον Γ. Παπανδρέου.
Στη Süddeutsche Zeitung το σχετικό άρθρο έχει τον τίτλο «Η νέα αγάπη της Κίνας». Στον υπότιτλο διαβάζουμε: «Το Πεκίνο εκμεταλλεύεται την οικονομική κρίση για να ’βάλει’ πόδι στην Ελλάδα. Με ένα επενδυτικό πρόγραμμα 3,6 δις ευρώ θέλει να στηρίξει έλληνες εφοπλιστές για να ναυπηγήσουν πλοία στην Κίνα». Στη συνέχεια το άρθρο αναφέρεται σε όλες τις λεπτομέρειες των επαφών του Κινέζου πρωθυπουργού Γουέν στην Αθήνα και επισημαίνει ότι εκτός από τις επενδύσεις σε ελληνικά ομόλογα ή στην εκμετάλλευση του Πειραιά οι Κινέζοι δείχνουν ενδιαφέρον ακόμα και για τον υπερχρεωμένο Οργανισμό Ελληνικών Σιδηροδρόμων. ...
Ο Κινέζος πρωθυπουργός Γουέν Ζιαμπάο
Για το ίδιο θέμα η συντάκτης του άρθρου Κριστιάνε Σλέτσερ δημοσιεύει και σχόλιο. Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα: «Η νέα αγάπη του Πεκίνου προς την Αθήνα δεν έχει σχέση με κάποιο πνεύμα αγαθοεργίας. Έλληνες εφοπλιστές καλούνται να αγοράσουν με κινεζικά κεφάλαια όσο το δυνατόν περισσότερα κινεζικά πλοία-κοντέινερ, τα οποία αργότερα θα μεταφέρουν κινεζικά προϊόντα μέσω ελληνικών λιμανιών (που θα ανήκουν στο κινεζικό δημόσιο) στην Ευρώπη. Για την Κίνα η επένδυση αυτή διακρίνεται από την ίδια συνέπεια όπως και οι επενδύσεις της στην Αφρική. Ο Κινέζος πρωθυπουργός εκμεταλλεύθηκε την επίσκεψή του στην Αθήνα για να στείλει μήνυμα στους Ευρωπαίους ότι σε περίπτωση ανάγκης η χώρα του δεν είναι σε θέση να βοηθήσει μόνο την Ελλάδα, αλλά και άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Με τον τρόπο αυτό η αδυναμία της Ευρώπης γίνεται η ισχύς της Κίνας. Και η Αθήνα είναι μόνο η αρχή", καταλήγει το σχόλιο.
==========================Για το ίδιο θέμα η συντάκτης του άρθρου Κριστιάνε Σλέτσερ δημοσιεύει και σχόλιο. Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα: «Η νέα αγάπη του Πεκίνου προς την Αθήνα δεν έχει σχέση με κάποιο πνεύμα αγαθοεργίας. Έλληνες εφοπλιστές καλούνται να αγοράσουν με κινεζικά κεφάλαια όσο το δυνατόν περισσότερα κινεζικά πλοία-κοντέινερ, τα οποία αργότερα θα μεταφέρουν κινεζικά προϊόντα μέσω ελληνικών λιμανιών (που θα ανήκουν στο κινεζικό δημόσιο) στην Ευρώπη. Για την Κίνα η επένδυση αυτή διακρίνεται από την ίδια συνέπεια όπως και οι επενδύσεις της στην Αφρική. Ο Κινέζος πρωθυπουργός εκμεταλλεύθηκε την επίσκεψή του στην Αθήνα για να στείλει μήνυμα στους Ευρωπαίους ότι σε περίπτωση ανάγκης η χώρα του δεν είναι σε θέση να βοηθήσει μόνο την Ελλάδα, αλλά και άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Με τον τρόπο αυτό η αδυναμία της Ευρώπης γίνεται η ισχύς της Κίνας. Και η Αθήνα είναι μόνο η αρχή", καταλήγει το σχόλιο.
"O σιωπών δοκεί συναινείν"
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.