Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Ποιοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν για την φούσκα του Αστακοκατάρ; Θα έχουμε και άλλες εξεταστικές ή θα περιμένουμε τον χρόνο των παραγραφών για να μάθουμε την αλήθεια;


 Διαβάζουμε στο kentri:
"Η ματαίωση της πολυδιαφημισμένης επένδυσης του Κατάρ στο Πλατυγιάλη Αστακού, ήταν κάτι που αναμενόταν, γι΄όσους είχαν ασχοληθεί με το θέμα και ερευνούσαν τη σύνθεση της κοινοπραξίας που είχε συσταθεί για την υλοποίηση και εκμετάλλευση του έργου.
Στην κοινοπραξία συμμετείχαν εταιρίες θυρίδες, χωρίς κεφάλαια, που φιλοδοξούσαν να θησαυρίσουν συμμετέχοντες με αέρα κοπανιστό.

Άλλωστε και στην επιστολή που απέστειλε το Εμιράτο στον υφυπουργό Εξωτερικώ Σπύρο Κουβέλη με την οποία ανακοίνωνε, ότι αποσύρεται από την επένδυση, ανέφερε ως λόγο το εταιρικό σχήμα. Πάντως, ο κ Κουβέλης διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται εν κινδύνω η συνεργασία και το μνημόνιο με το Κατάρ λέγοντας "Εδώ είναι απολύτως σαφές και από την επιστολή που έλαβα ότι το ζήτημα είναι στο εταιρικό σχήμα. Η επένδυση στον Αστακό δε συνδέεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο με οποιαδήποτε άλλη επένδυση. Και δεύτερον, το Κατάρ αφήνει ανοιχτή την πόρτα προς την Ελλάδα για να επανέλθουμε με άλλες προτάσεις συνεργασίας και στον ενεργειακό τομέα. Και αυτό νομίζω δείχνει πολλά σε σχέση με το ότι η διακρατική μας συνεργασία δε νομίζω ότι θίγεται στο παραμικρό".

Αξίζει να δούμε και την "υποψιασμένη πλευρά" της Φωτεινής Πιπιλή... κρατούμε το χιούμορ ..."Tα μπριζολάκια στο Περιστέρι και το … ναυάγιο του Κατάρ στον Αστακό!" και σας δίνουμε ολόκληρο το παρακάτω κείμενο για να υποψιαστείτε περισσότερα:

"Δεν το λέω εγώ, το λέει ο Τσίπρας! Αίσθηση –που θα με θυμηθείτε θα έχει στο μέλλον σοβαρές πολιτικές προεκτάσεις- προκάλεσε η προ ολίγου δημόσια δήλωση του προέδρου του Σύριζα Αλέξη Τσίπρα, αναφερόμενος στο ναυάγιο της επένδυσης των Αράβων στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας. 

Ήταν ιδιαίτερα σκληρός, προσωπικά με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, κατηγορώντας τον ευθέως ότι «εμφανίζεται ουσιαστικά να εξυπηρετεί -ο Παπανδρέου – συμφέροντα συμβούλων του, ενδεχομένως …φίλων και συγγενών!

Και πού νάξερες, Αλέξη μου! Πως μόλις την Παρασκευή το βράδυ στο νέο in στέκι του Περιστερίου το “Base Grill”, μια ταβέρνα με πλαστικό τραπεζομάντηλο που προτιμάει έως και η Μαρριάνα Λάτση, δίπλα σε μια «ούφο» φίλη μου συνέτρωγαν μετά συζύγων «ο φίλος» υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης και ο συγγενής -αδελφός του πρωθυπουργού Νίκος!

Γιατί είναι «ούφο» η φίλη μου ? Γιατί αντί να στηθεί να ακούσει τι λέγανε οι φίλοι και οι συγγενείς για το Κατάρ –αρμοδιότητας Κουβέλη που τώρα τα μασάει - ώστε να μαθαίναμε τα νέα από το Σάββατο -είμαι και δημοσιογράφος πανάθεμά με- αναρωτιόταν γιατί ήταν έξω στη βροχή 3 αστυνομικοί, ενώ ο Υπουργός ήταν ένας! 

Τέτοιο ούφο Αλέξη μου. "

Τα συμπεράσματα δικά σας...

Νάσος

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.