Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Περιορισμό των παρανόμων μεταναστών στα σύνορα Ελλάδας- Τουρκίας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να αναπτύξει ειδική δύναμη ταχείας επέμβασης στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία με στόχο να αποτραπεί η είσοδος νέων παράνομων μεταναστών στη χώρα. Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μισέλ Σερκόν, δήλωσε στη ΦτΑ ότι είναι «η πρώτη φορά που έχουμε δεχτεί ένα τέτοιο αίτημα και προσπαθούμε να ανταποκριθούμε όσο πιο γρήγορα και αποτελεσματικά μπορούμε».
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αναπτύξει ομάδες της FRONTEX με στόχο να μειωθεί ο αριθμός ατόμων από τρίτες χώρες που προσπαθούν να μπουν παράνομα στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας. Είναι η πρώτη φορά που αναπτύσσεται μια τέτοια δύναμη στη περιοχή.

Σύμφωνα με την FRONTEX, το 90% των παράνομων μεταναστών της Ευρώπης μπαίνουν μέσω Ελλάδας.
Η Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Εσωτερικές Υποθέσεις, Σεσίλια Μάλμστρομ, δήλωσε ότι η κατάσταση «ανησυχεί ολοένα και περισσότερο» και η Ελλάδα δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει μόνη της. (VOA)

ΣΣ: Από σήμερα αποφασίσαμε να σας ενημερώνουμε κατευθείαν από την πηγή. 
Οι λόγοι που μας αναγκάζουν να προβούμε σε μια τέτοια άμεση ενημέρωση είναι ευνόητοι και κατανοητοί. 
Βέβαια η κακοπιστία κάποιων μπορεί να μας κατηγορήσει για διάφορα, εμείς παρόλα αυτά θα επιμείνουμε...
Νάσος
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.