Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Αμετανόητος ο Βαρθολομαίος συνεχίζει την αντεθνική τουρκοποίηση των Ιεραρχών

Αμετανόητος ο Βαρθολομαίος, συνεχίζει την αντεθνική τουρκοποίηση των Ιεραρχών
'Ελληνες, φυλαχτείτε...Oι μητροπολίτες μας έγιναν...Τούρκοι! (τα ονόματά τους)
Ο ''οικουμενικός'' συνειδητά παραπλάνησε τους Ιεράρχες των Επαρχιών του. 


Τους έχει γεμίσει ψέματα ότι θα γίνουν... πατριάρχες!

(Ανταπόκριση του ''Αθηναίου'')

Αδόκιμη προσπάθεια κατέβαλε χθες το «Οικουμενικό» Πατριαρχείο να απαντήσει, εμμέσως, στο ερώτημα που έθεσε το «Καλάμι» αναφορικά με το εάν είναι αλήθεια  ή όχι ότι οι Κανονισμοί και το Φερμάνι του 1862, το οποίο διέπει τη λειτουργία του Πατριαρχείου σήμερα, επιβάλλει ο Πατριάρχης να είναι γεννημένος Τούρκος και ο πατέρας του επίσης να είναι γεννημένος Τούρκος.
Μπλογκ που απηχεί τις απόψεις (και τις σκέψεις) του «Οικουμενικού» Πατριαρχείου, προσπάθησε να δικαιολογήσει την αντεθνική ενέργεια του κ. Βαρθολομαίου υποστηρίζοντας ότι «η εξέλιξη αυτή (σ.σ. της τουρκοποίησης των Ιεραρχών) είναι εξαιρετικά σημαντική στο πλαίσιο και της αντιμετώπισης μελλοντικά του προβλήματος διαδοχής αφού η Άγκυρα έθετε ως προϋπόθεση ο εκάστοτε Πατριάρχης να είναι κάτοχος της τουρκικής υπηκοότητας».
Ουδέν αναληθέστερον τούτου. Εμείς θα ξαναρωτήσουμε τον κ. Βαρθολομαίο αν και πότε άλλαξαν οι Κανονισμοί και το Φερμάνι του 1862 που διέπουν την ύπαρξη και λειτουργία του «οικουμενικού» Πατριαρχείου σήμερα. ...Όσον και το αποφεύγει θα υποχρεωθεί κάποια στιγμή να απαντήσει. Να μας πει, δηλαδή, αν συνειδητά κοροϊδεύει και εξαπατά τους Ιεράρχες όταν τους «υπόσχεται» πατριαρχικό θώκο την ώρα που γνωρίζει ότι Ιεράρχης Τούρκος υπήκοος έχει δικαίωμα να γίνει Ιεράρχης του «οικουμενικού» θρόνου όχι, όμως, και Πατριάρχης αφού γι’ αυτό απαιτείται «να είναι Τούρκος υπήκοος τουλάχιστον πατρόθεν». Είναι έτσι κ. Βαρθολομαίε; Δεν είναι; Άλλαξαν οι Κανονισμοί; Πότε; Γιατί κάνεις την …πάπια και δεν απαντάς;
Τι φοβάστε; Βάλτε τον Αρχιγραμματέα σας, γνωστό δια-ψεύστη Αρχιμανδρίτη Ελπιδοφόρο Λαμπρυνιάδη, να «αποκαταστήσει την αλήθεια», αν τολμάτε. Διότι εκτός του ότι έχετε, πολύ φοβούμεθα, αποκρύψει την αλήθεια από τους Ιεράρχες σας, δηλαδή τους έχετε παραπλανήσει αναφορικά με τους Κανονισμούς και το Καταστατικό του 1862, το ζήτημα είναι ότι το Πατριαρχείο αν, όπως ισχυρίζεσθε εσείς είναι ότι, για να ασκήσει τη «οικουμενική» του δραστηριότητα δεν μπορεί να περιορίζεται σε Τούρκους μόνο υπηκόους! Η δε η Τουρκία είναι υποχρεωμένη να μην παρεμποδίζει τη δραστηριότητά του…
Επομένως ΚΑΜΙΑ υποχρέωση έχουν οι μη τουρκογεννημένοι Ιεράρχες να γίνουν Τούρκοι υπήκοοι διαιωνίζοντας, έτσι την επικυριαρχία των Τούρκων πάνω στην Ορθοδοξία την οποία ουσιαστικά και τυπικά διοικούν για 557 τώρα χρόνια! Πιστεύουμε ότι πολλοί Ιεράρχες ενήργησαν καλοπροαίρετα και κυρίως έχοντας κατά νου την διάσωση και την διαιώνιση του Πατριαρχείου. Ωστόσο είναι ΧΡΕΟΣ τους  να μην επιτρέψουν να τους εντάξουν οι Τούρκοι στις ευρύτερες επιδιώξεις τους στην περιοχή.
Αυτή η θεωρία ότι πρέπει ο Οικουμενικός Πατριάρχης των Ορθοδόξων Χριστιανών να εκλέγεται αποκλειστικά  από Τούρκους αρχιερείς είναι παράλογη, παράνομη και προκλητική.
Ο κ. Βαρθολομαίος, εφόσον πιστεύει ότι ηγείται της ελληνικής ορθοδόξου εκκλησίας, έπρεπε να κάνει προσπάθειες να ελληνοποιήσει τους ιεράρχες και τον εαυτό του. Να τους τουρκοποιήσει ήθελε και ο Αλή Πασάς!
Υπενθυμίζεται ότι το θέμα της χορήγησης χορήγησης τουρκικής υπηκοότητας στους Ιεράρχες του Θρόνου (σ.σ. Ιεράρχες Απόδημου Ελληνισμού και Ιεράρχες Νέων Χωρών) από το εξωτερικό είχε τεθεί κατά την συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ι. Μονή Αγίου Γεωργίου Κουδουνά, στην Πρίγκηπο τον Αύγουστο του 2009.
Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 20 Ιεράρχες του Πατριαρχείου από όλο τον κόσμο υπέβαλαν αίτηση και τα σχετικά δικαιολογητικά στις αρμόδιες υπηρεσίες. 14 Ιεράρχες ήδη έλαβαν την τουρκική υπηκοότητα ενώ δεν εγκρίθηκε η αίτηση του Αυστρίας κ. Μιχαήλ.
'Ελληνες, φυλαχτείτε, οι μητροπολίτες μας έγιναν...Τούρκοι!
Επειδή, μεγάλη και εκ του πονηρού αναισθησία και χοντροπετσά έχει πέσει τόσο στο «οικουμενικό» Πατριαρχείο όσο και στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής (όπως κατάντησε ο Βαρθολομαίος την άλλοτε κραταιά Αρχιεπισκοπή Βορείου και Νοτίου Αμερικής) αλλά και σε ΟΛΕΣ τις Μητροπόλεις των Επαρχιών του Φαναρίου και των Νέων, λεγομένων, Χωρών, αναφορικά με τους Ιεράρχες που έσπευσαν εθελοντικά να γίνουν και Τούρκοι  υπήκοοι, εξαπατηθέντες (;) από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο ότι, τάχατες, θα μπορούσαν έτσι να γίνουν ...Πατριάρχες (!)
Επειδή, ουδείς από αυτούς τους σύγχρονους Δούρειους Ίππους του ελληνισμού αποφάσισε οικειοθελώς να δημοσιοποιήσει ότι εφεξής είναι ...Τούρκος, για να γνωρίζουν οι Έλληνες πιστοί και να τους αποφεύγουν όπως ο ...διάβολος το λιβάνι, αφού πλέον θα εμφορούνται από αισθήματα ...υπερηφάνειας και τιμής για την Ημισέλινο... (Δεν έχουμε τίποτε με τον τουρκικό λαό, με τους Ιεράρχες μας τα έχουμε).
Επειδή, είναι βέβαιο ότι εφεξής θα αποδίδουν λογαριασμό στο «αφεντικό» τους που δεν θα είναι άλλος από τον εκάστοτε Τούρκο Νομάρχη Κωνσταντινουπόλεως.
Για όλους αυτούς τους λόγους, το «Κ» δημοσιεύει ΟΛΑ τα ονόματα όπως η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ενέκρινε, «το αίτημα του Πατριαρχείου (!)  για απόδοση τουρκικής υπηκοότητας».
Να σημειωθεί ότι η τουρκική κυβέρνηση, συνεχίζοντας (με την άδεια και την προτροπή του «οικουμενικού» Πατριαρχείου και προσωπικά του Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου) την απαράδεκτη επέμβαση και διοίκηση, επί 148 χρόνια, στα ζητήματα και τις υποθέσεις των 400 εκατομμυρίων χριστιανών ορθοδόξων ανά τον κόσμο, αρνήθηκε να χορηγήσει υπηκοότητα  στον εκ των αιτούντων Μητροπολίτη Αυστρίας κ. Μιχαήλ. Ας πρόσεχε... Ή μάλλον, σώθηκε!
Υπάρχει, όμως, δυστυχώς, και «δεύτερη δέσμη» αιτήσεων Αρχιερέων και εν δυνάμει «πατριαρχών» να λάβουν την τουρκική υπηκοότητα. Επ’ αυτών αναμένεται η απάντηση των Τουρκικών αρχών. Εμείς, μόλις μάθουμε τα ονόματά τους, θα επανέλθουμε.
Οι πρώτοι 14 Ορθόδοξοι Μητροπολίτες που έγιναν ...Τούρκοι είναι:
Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας. Δαρδανελλίων κ. Νικήτας. Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος. Ιταλίας και Μελίτης κ. Γεννάδιος. Καρπάθου και Κάσου κ. Αμβρόσιος. Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος. Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ. Μιλήτου κ. Απόστολος. Μπουένος Άϊρες κ. Ταράσιος. Νέας Ζηλανδίας κ. Αμφιλόχιος. Πέτρας και Χερρονήσου κ. Νεκτάριος. Πισιδίας κ. Σωτήριος. Προικοννήσου κ. Ιωσήφ και Σύμης κ. Χρυσόστομος.
Στο μεταξύ, αναπάντητο εξακολουθεί να μένει από το «οικουμενικό» Πατριαρχείο το ερώτημα που είχε υποβάλλει το «Κ» στις 12 Οκτωβρίου 2010, δηλαδή δύο μέρες πριν από την επίσημα αναγγελία της τουρκικής κυβέρνησης για την τουρκοποίηση των 14ων Ιεραρχών, αναφορικά με το εάν είναι αλήθεια  ή όχι ότι οι Κανονισμοί και το Φερμάνι του 1862, το οποίο διέπει τη λειτουργία του Πατριαρχείου σήμερα, επιβάλλει ο Πατριάρχης να είναι γεννημένος Τούρκος και ο πατέρας του επίσης να είναι γεννημένος Τούρκος.
Όσο τηρεί ειδήμονα σιωπή το Πατριαρχείο, τόσο επιβεβαιώνεται ότι ο κ. Βαρθολομαίος συνειδητά εξαπάτησε τους Ιεράρχες των Επαρχιών του τάζοντάς τους «φύκια για μεταξωτές κορδέλες»...
Και ο νοών, νοείτο.
(14 Οκτωβρίου 2010)

Τουρκοποίηση μητροπολιτών: Οφείλει να απαντήσει το Φανάρι
Επειδή το «Οικουμενικό» Πατριαρχείο δεν υποστέλλει τις υστερόβουλες και εθνικά απαράδεκτες προσπάθειές του να μεταμορφώσει σε Τούρκους τους Ιεράρχες του Απόδημου Ελληνισμού και των Νέων, λεγομένων, Χωρών (!) εμείς θέλουμε ευθέως να ρωτήσουμε τον κ. Βαρθολομαίο, και περιμένουμε απάντηση:
Είναι αλήθεια, Παναγιώτατε, ότι οι Κανονισμοί και το Φερμάνι του 1862, το οποίο διέπει τη λειτουργία του Πατριαρχείου σήμερα, επιβάλλει ο Πατριάρχης να είναι γεννημένος Τούρκος και ο πατέρας του επίσης να είναι γεννημένος Τούρκος; Επομένως, πως μπορεί να γίνει αυτό το οποίο ισχυρίζεστε ότι, δηλαδή, ένας αμερικανογεννημένος ή ελλαδογεννημένος Ιεράρχης μπορεί να να πάρει πολιτική Τουρκική υπηκοότητα και στη συνέχεια, εάν τον εγκρίνει «φυσικά» η Νομαρχία της Κωνσταντινούπολης, να γίνει Πατριάρχης, όταν το «Καταστατικό» επιβάλλει αυτούς τους δύο όρους;  Έχει αλλάξει το «Καταστατικό» αυτό κ. Βαρθολομαίε και, αν ναι, πότε;
Αν δεν άλλαξε, γιατί κοροϊδεύετε (κοινώς εξαπατάτε) τους Ιεράρχες και τους υπόσχεστε πράγματα που δεν μπορούν να συμβούν; Μήπως για να τους δελεάσετε για να «εγγράψουν» ευκολότερα ακίνητα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπως ζητήσατε, κάτι που ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος σε συνέντευξή του έχει ξεκαθαρίσει πως σε ό,τι αφορά τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, δεν μπορεί να γίνει αυτό για «νομικούς λόγους»; Ποιοί είναι οι «νομικοί λόγοι» σεβασμιότατε; Δεν κάνει να τους μάθουμε και μεις; Μήπως επειδή το «Οικουμενικό» Πατριαρχείο δεν είναι Νομικό πρόσωπο και, επομένως, δεν μπορεί και δεν δικαιούται να έχει στην κατοχή του ακίνητη περιουσία και η όποια ακίνητη περιουσία ήθελε ενδεχομένως μεταβιβαστεί από τις Επαρχίες και τις Νέες Χώρες θα περάσει αυτομάτως σε τουρκική κατοχή; Και σε ποιό όνομα θα γίνει η συμβολαιογραφική πράξη μεταβίβασης;
Σύμφωνα πάντα με τους ίδιους «Κανονισμούς», το πολύ που μπορεί να γίνει ένας Ιεράρχης που δεν είναι «πατρόθεν» Τούρκος αλλά απόκτησε την τουρκική υπηκοότητα, είναι να χρηστεί Ιεράρχης του «Οικουμενικού θρόνου».  Τ΄ακούτε Άγιοι που σπεύσατε (όσοι σπεύσατε) να υποβάλετε αιτήσεις για να γίνεται τούρκοι υπήκοοι; «Μην προσδοκάτε πλούτοι να σας δώκει η Ιθάκη». Τα έχει κρατήσει όλα για τον εαυτό της...
Αλλά σεβασμιότατε Δημήτριε, δεν είναι άραγε υποχρέωσή σας να ενημερώσετε σχετικά τους ιεράρχες της αρχιεπισκοπής σας ώστε να γνωρίζουν οι άμοιροι τι τους περιμένει όταν γενούν (όσοι γεννούν) Τούρκοι;
Και κάτι τελευταίο, αλλά όχι και μικρότερης σημασίας: Όσοι Ιεράρχες του απόδημου ελληνισμού θελήσουν στο μέλλον ή έχουν ήδη κάνει αίτηση στην νομαρχία της Κωνσταντινουπόλεως να λάβουν τουρκική υπηκοότητα, πρέπει με δημόσια δήλωσή τους να το γνωστοποιήσουν άμεσα στο ποίμνιό τους.
Δεν μπορεί ο Έλληνας να έχει θρησκευτικό «αφεντικό» Τούρκο και να μην το γνωρίζει... Σε κάθε άλλη περίπτωση, αν, δηλαδή, γίνει κρυπτοτούρκος, θα πρέπει να ξυρίζεται...
(13 Οκτ. '10) ΚΑΛΑΜΙ





==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.