Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Υπουργοί έστησαν το κόλπο των δομημένων ομολόγων

 Ξέσπασε χθες στην Εξεταστική Επιτροπή για τα δομημένα ομόλογα ο προφυλακισμένος για την υπόθεση αυτή υπεύθυνος τότε της "Ακρόπολις Χρηματιστηριακή" ο Σοφοκλής Πρινιωτάκης.
Καταθέτοντας χθες απέδωσε τις ευθύνες για το δομημένο ομόλογο των 280 εκατ. ευρώ που αγόρασαν τέσσερα Ασφαλιστικά Ταμεία, ανάμεσα τους και το ΤΕΑΔΥ, στους πρώην υπουργούς της ΝΔ Γιώργο Αλογοσκούφη, Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Πέτρο Δούκα.
«Θα μιλήσω όταν έρθει η ώρα», είχε πει στο Γιάννη Ντάσκα (Πολιτικά Θέματα τεύχος 1574) τον Ιούνιο του 2007, βγαίνοντας τότε από το γραφείο του εισαγγελέα που διενεργούσε την προανάκριση, χωρίς να δώσει εξηγήσεις. Με συνήγορο τότε τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο, πίστευε ότι θα έβγαινε λάδι. Προφανώς έτσι θα τον διαβεβαίωνε. Προφυλακίστηκε όμως και αυτός και ο γιός του και ο συνεταίρος του και παραμένει ακόμη προφυλακισμένος. Από το περιβάλλον του λένε ότι ο τότε συνήγορός του τον χρησιμοποιούσε ως διαπραγματευτικό χαρτί με την κυβέρνηση για δικούς του λόγους και δεν τον άφηνε να μιλήσει και να υπερασπιστεί τον εαυτό του, γι΄αυτό και τον άλλαξε. ...

Τώρα πιστεύει ότι ήρθε η στιγμή να μιλήσει. Το ίδιο λέγεται ότι θα κάνει και ο συνεταίρος του Γιώργος Αποστολίδης ο οποίος ήταν να καταθέσει σήμερα. Και εκείνος άλλαξε επίσης συνήγορο. Προσέλαβε τον Αλέξη Κούγια, ο οποίος ζήτησε από την Εξεταστική Επιτροπή ολιγοήμερη αναβολή, την οποία και έλαβε και θα καταθέσει στις 20 Οκτωβρίου.
από kentri


==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.