Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

“Οι καπιταλιστές θα πολεμήσουν για την τάξη τους μέχρι του τελευταίου σοσιαλιστή» (Β. Ι. Λένιν)

 Γράφει ο Δευκαλίων
Όταν ο Δευκαλίων προειδοποιούσε (9 Σεπτεμβρίου 2010) ότι:
1.     Η προγραμματισμένη στα τέλη Σεπτεμβρίου επίσκεψη στην Αθήνα τις Eurostat προκειμένου να ερευνηθούν οι μέθοδοι (μεταξύ των οποίων και τα περιβόητα SWAP τις Goldman Sachs) απόκρυψης Δημόσιου Χρέους
2.     Η εμφανής πλέον εκείνη την εποχή διάθεση των Ευρωπαϊκών Νομισματικών και Χρηματιστηριακών Αρχών (πρόστιμο 27 εκατ. δολαρίων από την Βρετανική επιτροπή Κεφαλαιαγοράς-FSA ) να βάλουν φρένο τις δραστηριότητες τις Goldman Sachs
Ως συνδυασμός γεγονότων θα προκαλούσε προβλήματα στην κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου, εάν δεν σχεδιάζονταν έγκαιρα ανάλογη πολιτική τακτική. Δεν προέβλεπε ούτε κατ’ ελάχιστο ότι η εκδίκηση τις ιστορίας για τον άνθρωπο (Γιώργο Παπανδρέου), που απεμπόλησε τόσο γρήγορα τόσο εύκολα και τόσο χυδαία, ιδεολογία, θέσεις και πολιτικές διακηρύξεις, θα έρχονταν τόσο γρήγορα.
Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Παπανδρέου σχεδίασε όντως πολύ έγκαιρα την πολιτική τακτική για να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα. Ακολούθησε την προσφιλή του τακτική. Να χρεώσει σε κάποιον άλλον το πρόβλημα. Έτσι ο Γιώργος Παπανδρέου «έδωσε» σαν αποκλειστικό υπεύθυνο τον προκάτοχο του στην Προεδρία του ΠΑΣΟΚ, τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Κ. Σημίτη. ...
Η εναντίον του Κ. Σημίτη πράξη του Γιώργου Παπανδρέου και το ευνόητο εσωκομματικό πρόβλημα που προέκυψε στο ΠΑΣΟΚ, συνέπεσε όμως με την επέτειο τις εκλογικής νίκης του ΠΑΣΟΚ. Η εκδίκηση τις ιστορίας.
Πριν από ένα μόλις χρόνο (τις 4 Οκτωβρίου 2009), όλοι αυτοί (Γ. Παπανδρέου και Κ. Σημίτης) είτε υπόσχονταν ότι παρ’ όλα τα οικονομικά προβλήματα δεν θα προσέφευγαν στο ΔΝΤ, είτε σιωπούσαν για τις κρυφές αποφάσεις για προσφυγή στο ΔΝΤ αμέσως μετά τις εκλογές. Έτσι μέσω της συνομωσίας του ψεύδους και τις σιωπής κέρδισαν θριαμβευτικά τις εκλογές πετυχαίνοντας τον μύχιο στόχο τους που ήταν η νομή τις εξουσίας.
Σήμερα, μόλις ένα χρόνο μετά, προσπαθούν να ρίξουν ο ένας στον άλλον τις ευθύνες για την δημοσιονομική κατάρρευσή και την τριπλή επιτήρηση (ΚΑΤΟΧΗ) από ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ, που έχει επιβληθεί στην χώρα.
Πολλοί μπορεί να πιστεύουν ότι είναι ακόμα μία γκάφα του Γιώργου Παπανδρέου, που έδωσε την χωρίς λόγο αφορμή για μία ακόμα αναίτια αντιπαράθεση με τον Κ. Σημίτη. Είναι όντως γκάφα, αλλά για μία διαφορετική και ουσιαστικότερη αιτία. Η έρευνα για τα SWAP της Goldman Sachs θα πάει εξαναγκαστικά και στο 1998 και θα εμπλέξει εν ενεργεία στελέχη της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου και του ευρύτερου οικονομικού επιτελείου.
Η αιτία της γκάφας εξαιρετικά απλή. Οι επικοινωνιολόγοι του ΔΝΤ δεν είναι Έλληνες και γι’ αυτό και δεν γνωρίζουν ούτε την πρόσφατη Ελληνική Ιστορία, ούτε τα πρόσωπα που διαδραμάτισαν βασικό ρόλο, ούτε τις πραγματικές καταστάσεις.
Παρ’ όλα αυτά ο βασικός στόχος εξυπηρετείται. Να βρεθεί  ένα νέο θύμα για να συνεχίσει να είναι αποτελεσματική η επικοινωνιακή τακτική που επιδιώκει να κατασκευάζει ενόχους για την δημοσιονομική κατάρρευση και χρεοκοπία της χώρας.
Πρέπει πάση θυσία να συνεχίσει να αποπροσανατολίζεται η κοινή γνώμη, από την αναζήτηση και τον καταλογισμό των ευθυνών που βαρύνουν τον Γιώργο Παπανδρέου για την τριπλή επιτήρηση-κατοχή που έχει επιβληθεί στην χώρα μέσω του μηχανισμού στήριξης.
Θυσιάζουν έτσι ακόμα και την υστεροφημία του μέχρι πρότινος χαϊδεμένου παιδιού τους. Του προ-τελευταίου «σοσιαλιστή» Πρωθυπουργού του Κ. Σημίτη, προκειμένου να διασώσουν για λίγο καιρό ακόμα τον τελευταίο «σοσιαλιστή» Πρωθυπουργό, τον Γιώργο Παπανδρέου.
Πρέπει πάση θυσία να προφυλάξουν από την οργή της κοινής γνώμης την πολιτική του μνημονίου, που επιδιώκει μεταξύ άλλων (τις έχουμε αποδείξει κατ’ επανάληψη στο πρόσφατο παρελθόν) να διασώσει με χρήματα του Ελληνικού Λαού τις ιδιωτικές Ελληνικές τράπεζες.
Η συνέχεια είναι εύκολα προβλέψιμη. Όταν στο μεσοπρόθεσμο μέλλον τα αδιέξοδα ενταθούν θα θυσιάσουν και τον Γιώργο Παπανδρέου. Δεν τους ενδιαφέρουν τα πρόσωπα αλλά η διάσωση, με χρήματα του Ελληνικού Λαού, των ιδιωτικών Ελληνικών Τραπεζών.
Θα επιβεβαιωθεί έτσι όπως πάνε, για μία ακόμα φορά, η θέση του Β. Ι. Λένιν «Οι καπιταλιστές θα πολεμήσουν για την τάξη τους μέχρι του τελευταίου σοσιαλιστή»

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.