Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

ΔΝΤ: Το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα "Αχίλλειος πτέρνα" της διεθνούς οικονομικής ανάκαμψης - Global Economy Remains Fragile, Says IMF

 Το πρωτότυπο κείμενο (Παγκόσμια Οικονομία παραμένει εύθραυστη, λέει το ΔΝΤ):

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανέφερε ότι το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα έχει αρχίσει να ανακάμπτει κάπως από την οικονομική κρίση, αλλά παραμένει η «Αχίλλειος πτέρνα», όπως αναφέρεται, της διεθνούς οικονομικής ανάκαμψης.
Μελέτη του Ταμείου καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα προβλήματα στον τραπεζικό τομέα σημαίνουν πως οι κυβερνήσεις θα πρέπει να κινούνται προσεκτικά και αργά, πριν αποσύρουν την υποστήριξη τους προς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς.  Επίσης το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζητά νέους διευκρινιστικούς κανόνες για τον έλεγχο του τραπεζικού συστήματος.

Παράλληλα το Ταμείο επισημαίνει ότι η οικονομική ανάκαμψη καθυστέρησε λόγω της Ευρωπαϊκής δημοσιονομικής κρίσης και προειδοποίησε ότι θα συνεχιστούν τα προβλήματα του τομέα ακινήτων και της ανεργίας στις ΗΠΑ.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σημειώνει επίσης ότι τη στιγμή που οι ώριμες οικονομίες αντιμετωπίζουν προβλήματα, οι αναδυόμενες οικονομίες επιδεικνύουν «σημαντική ανάπτυξη».
Η έκθεση αυτή του Ταμείου δίνεται στη δημοσιότητα τη στιγμή που τα μέλη του και τα μέλη της Παγκόσμιας Τράπεζας συγκεντρώνονται εδώ στην Ουάσιγκτον αυτή την εβδομάδα για την ετήσια σύνοδο τους. (VOA)

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.