Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

2η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ

Σχετικό: 1η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ 
Αθήνα, 17 Νοεμβρίου 2010
2η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ «ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΝ» ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Με έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση των τριών σκηνοθετών Κ. Γαβρά, Π. Βούλγαρη και Ν. Παναγιωτόπουλου ότι δήθεν η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών υπέκλεψε τις υπογραφές τους.

Σε ανακοίνωσή της, η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών παρέθεσε τα αποτελέσματα της δημόσιας διαβούλευσης για το νέο σχέδιο Νόμου για τον κινηματογράφο, τις δημόσιες παρεμβάσεις προσωπικοτήτων και τις παρατηρήσεις στα επιμέρους άρθρα.

Αναφερθήκαμε στα κείμενα που δημιούργησαν αίσθηση και υπερψηφίστηκαν στην διαβούλευση, μεταξύ αυτών ήταν και το σημαντικό κείμενο της Ταινιοθήκης της Ελλάδος το οποίο επέκρινε το νομοσχέδιο του ΥΠΠΟ για την παντελή έλλειψη μνείας της Ταινιοθήκης στα άρθρα του Νομοσχεδίου αυτού, με τις υπογραφές των παραπάνω κυρίων.

Η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών επισημαίνει ότι,  εάν δεν πρόκειται για υπερβολή εν τη ρύμη του λόγου,  αποτελεί σκόπιμη συκοφαντία εναντίον του σωματείου μας, για ευνόητους λόγους, την ώρα που η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών μάχεται, μαζί με την συντριπτική πλειοψηφία της κινηματογραφίας, εναντίον του Νομοσχεδίου Γερουλάνου, που συντάχθηκε δίχως να λάβει υπόψη τις παραγωγικές δυνάμεις του Ελληνικού Κινηματογράφου.

Καταγγέλλουμε το Υπουργείο Πολιτισμού ...που προκειμένου να περάσει τον Νόμο για τον κινηματογράφο, διοχετεύει τα e-mail των φορέων στις εφημερίδες και στους φίλους τους δημοσιογράφους!!

Συμφωνούμε απόλυτα με το επίτιμο μέλος κ. Κώστα Γαβρά περί «φασιστικών μεθόδων». Το ζήτημα είναι ότι όποιος χρησιμοποίησε αυτές τις  «γκαιμπελικές μεθόδους» εναντίον της ΕΕΣ, θέλει να καρπωθεί τα οφέλη του νέου νομοσχεδίου που σκοτώνει τον σκηνοθέτη δημιουργό χάριν των «νόμων της αγοράς».

Το πρώτο όμως λάθος της Ε.Ε.Σ. είναι ότι κράτησε χαμηλούς τόνους και άφησε τους κάθε λογής προνομιούχους να την «συκοφαντούν». Και το δεύτερο λάθος: πίστεψε ότι η ηλεκτρονική διαβούλευση αποτελεί πράγματι βήμα δημοκρατικού διαλόγου. Αντί όμως τούτου αποδεικνύεται ότι η ηλεκτρονική διαβούλευση αποτελεί και αυτή ακόμα ένα όπλο στην φαρέτρα μιας αυταρχικής και αδιαφανούς εξουσίας.

Επιφυλασσόμεθα παντός νομίμου δικαιώματός μας.

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.