Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Γιάννης Μπακόπουλος: Γιατί υποστηρίζω Γιάννη Δημαρά

«Αυτό που είναι μισητό…δεν είναι η εξέγερση, αλλά ο δεσποτισμός που σπρώχνει στην εξέγερση. Αυτοί που είναι μισητοί δεν είναι οι εξεγερμένοι, αλλά εκείνοι που ενώ απολαμβάνουν τα προνόμια της εξουσίας, δεν εκτελούν τα καθήκοντα της εξουσίας. Είναι εκείνοι που έχοντας τη δύναμη να θεραπεύσουν τα δεινά, αρνούνται να ακούσουν τους ικέτες που τους πλησιάζουν. Είναι εκείνοι που όταν τους ζητάνε ένα καρβέλι, δίνουν μια πέτρα».
Αποφάσισα να κατέβω στις εκλογές με το Γιάννη Δημαρά και το συνδυασμό «Άρμα Πολιτών» για συγκεκριμένους λόγους. Πιστεύω ότι πρέπει να ενωθούν όλες οι αριστερές δυνάμεις που εναντιώνονται στο μνημόνιο και την καταστροφική υπερχρέωση που πνίγει την Ελλάδα και το λαό μας.

Κατηγορώ τις κυβερνήσεις εκείνες, με επί κεφαλής την Γερμανική, που εκμεταλλεύονται πρώτα απ’ όλα τους δικούς τους λαούς και στην συνέχεια και όλους τους υπόλοιπους λαούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτές που μας σπρώχνουν όλους στην πείνα και την εξαθλίωση για να νικήσουν αυτοί τους ανταγωνιστές τους στις αγορές και τα χρηματιστήρια. Αυτές που αδιαφορούν για την ζωή μας προκειμένου να μαζέψουν όλο και περισσότερα ευρώ.

Αυτές που κρύβονται πίσω από την «νεοφιλελεύθερη» ιδεολογία τους-σιγά μην έχουν ιδεολογία οι δούλοι των ευρώ!-για να στηρίξουν και να χρησιμοποιήσουν το τραπεζικό σύστημα και να μας επιβάλουν όλη την αθλιότητα του διεθνούς χρηματιστικού κεφάλαιου. ...

Αυτές που έβλεπαν την πορεία της χώρας μας-και όχι μόνο αυτής-και ετοίμαζαν την παγίδα τους κρυμμένοι πίσω από σαρδόνια χαμόγελα. Αυτές που κάλυψαν μέχρι τέλους τα ντόπια λαμόγια μας, που καταβρόχθιζαν τα κονδύλια των προγραμμάτων σύγκλισης, ψίχουλα για αυτούς που τα έδιναν, αλλά απαραίτητο οξυγόνο που χάθηκε για την μικρή Ελλάδα. Και βέβαια, έχουν πληρωθεί στο πολλαπλάσιο, οι «σωτήρες»!

Κατηγορώ πρώτα από όλους τον Γιωργάκη, και τον Κωστάκη αλλά και τον στενό κύκλο συνεργατών τους, γιατί συνειδητά και ψυχρά δολοφόνησαν οικονομικά την Ελλάδα και τον λαό της με το μνημόνιο. Είναι ένοχοι εσχάτης προδοσίας και η σύμβαση για το δάνειο είναι πρότυπο νεοαποικιακής σύμβασης.

Προφανώς δεν τους ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος γιατί έχουν ήδη πάρει την «αμοιβή» τους για την εκτέλεση του συμβόλαιου. Επίσης κατηγορώ όλους τους υπόλοιπους πολιτικούς που υποστήριξαν την εκτέλεση της χώρας και του λαού, άλλος από φόβο, άλλος από μικροσυμφέροντα, άλλος από αδιαφορία. Τέτοια πολιτικά πρόσωπα δεν τα χρειάζεται η Ελλάδα.

Τρίτο και πιο σοβαρό, κατηγορώ εμάς τους ίδιους. Αυτοί που νίκησαν τους Γερμανούς με τον ΕΛΑΣ, ανέχονται τώρα την Μέρκελ! Αυτοί που έχτισαν το ΕΑΜ και την Εθνική Αλληλεγγύη, έχουν χωριστεί σε συντεχνίες και παλεύουν να φάει ο ένας τον άλλον! Πότε θα ενωθούν οι Έλληνες να αντιδράσουν, να διεκδικήσουν, να δείξουν την πραγματική τους δύναμη; Έχουν κάνει τόσα θαύματα, θα κάνουν και τώρα ένα, αυτή την σκοτεινή μέρα της απόγνωσης;

Αυτές οι σκέψεις με οδήγησαν να δεχτώ την τιμητική πρόταση της παράταξης «ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» του Γιάννη Δημαρά.

Τελειώνω με μια αγαπημένη μου φράση:

«Αυτό που είναι μισητό…δεν είναι η εξέγερση, αλλά ο δεσποτισμός που σπρώχνει στην εξέγερση. Αυτοί που είναι μισητοί δεν είναι οι εξεγερμένοι, αλλά εκείνοι που ενώ απολαμβάνουν τα προνόμια της εξουσίας, δεν εκτελούν τα καθήκοντα της εξουσίας. Είναι εκείνοι που έχοντας τη δύναμη να θεραπεύσουν τα δεινά, αρνούνται να ακούσουν τους ικέτες που τους πλησιάζουν. Είναι εκείνοι που όταν τους ζητάνε ένα καρβέλι, δίνουν μια πέτρα».
Speech in the House of Commons, 16 May 1886, in Oskar Douglas Skelton, “ Life and letters of Sir Wilfrid Laurier”.
Γιάννης Μπακόπουλος του Σταύρου

Φυσικός
Ερευνητικός συνεργάτης
Ομάδα Υπολογιστικών Εφαρμογών
Διεύθυνση Τεχνολογικών εφαρμογών
ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»
http://cag.dat.demokritos.gr

Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικού Τομέα Αθηνών
Με το συνδυασμό ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ-ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.