Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Στο «ψυγείο» γιατί κυνηγάει φοροφυγάδες ...

 Σύμφωνα με την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το οικονομικό έτος 2009 που κατατέθηκε στη Βουλή, το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο υπερβαίνουν τα 36 δισ. ευρώ. Αν το ποσό αυτό είχε εισπραχθεί ο προϋπολογισμός του 2010 θα ήταν πλεονασματικός.
Όπως παρατηρεί το ελεγκτικό συνέδριο, από τους φόρους ύψους 89,1 δισ. ευρώ, που βεβαιώθηκαν εντός του 2009, εισπράχθηκαν μόλις 50,6 δισ. ευρώ ή το 56,8% και έμεινε ανείσπρακτο το 43,2%. Τα μεγαλύτερα προβλήματα αφορούν στα μη φορολογικά έσοδα, όπου το ποσοστό είσπραξης έναντι των βεβαιωθέντων διαμορφώθηκε στο 13,5%, ενώ στα φορολογικά έσοδα από άμεσους και έμμεσους φόρους το ποσοστό είσπραξης ήταν 63,8% επί των βεβαιωθέντων. Παρά τα μέτρα που κατά καιρούς έχει εξαγγείλει το οικονομικό επιτελείο, για εντατικοποίηση των ελέγχων και τις προβλέψεις του για αύξηση των εσόδων, τα αποτελέσματα ήταν πενιχρά.
Την ευθύνη φέρει ακέραια το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο δεν κατάφερε ή δεν θέλησε να σπάσει τη συντεχνία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, ο οποίος ελέγχεται από τους συνδικαλιστές οι οποίοι, ανεξάρτητα από ποιο κόμμα κυβερνά (σήμερα εμείς αύριο εσείς), έχουν τον τελικό λόγο. ...
Σε θέσεις κλειδιά αντικατέστησαν τα μπλε με πράσινα λαμόγια. Προκειμένου να τοποθετηθούν σε θέσεις κλειδιά ημέτεροι που δεν πληρούσαν τα κριτήρια του νόμου Ραγκούση, τους τοποθετούσαν για λίγες ημέρες σε κάποια θέση που τους προσέθετε τα μόρια που τους έλλειπαν, για να τοποθετηθούν στη συνέχεια σε καίριες θέσεις.
Όπου δε υπήρχε κάποιος τίμιος, εργατικός εκτός συντεχνίας , γιατί υπάρχουν έστω και λίγοι, μπήκε στο ψυγείο ή πήρε το δρόμο για την άγονη γραμμή, μακριά από τα φιλέτα.

Χαρακτηριστική η περίπτωση Οικονομικής Επιθεωρήτριας που υπηρετεί με αυταπάρνηση το δημόσιο συμφέρον και η οποία έχει αποκαλύψει πλήθος φορολογικών σκανδάλων σε ΔΟΥ, που είχε στην αρμοδιότητά της.
Της πήραν αυτές της ΔΟΥ και αν και με σοβαρά προβλήματα υγείας, την έστειλαν να τρέχει σε άγονες περιοχές.
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.