Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Προσέξτε «Σύντροφοι»… όταν η προβατίνα θέλει να φάει ξύλο, πάει και ξύνεται στου τσοπάνη το ραβδί!

Γράφει ο Δευκαλίων
Μας ρωτάνε πολλοί φίλοι και γνωστοί τις τελευταίες ημέρες την πρόβλεψη μας για την τελική απόφαση που θα πάρει ο Γιώργος Παπανδρέου, για το ζήτημα που ο ίδιος έθεσε σχετικά με την διενέργεια η όχι πρόωρων βουλευτικών εκλογών.
Για να απαντήσει κανείς πρέπει πρώτα να λάβει υπ’ όψιν του το πολιτικό σκεπτικό του ίδιου του Πρωθυπουργού. Τι είπε λοιπόν ο Γιώργος Παπανδρέου στην περιβόητη διακαναλική συνέντευξη.
Εφ’ όσον το πολιτικό κλίμα διαταραχθεί, είτε από το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών (προσέξτε) την πρώτη Κυριακή, είτε από άλλες κινήσεις και πράξεις των πολιτικών κομμάτων, τότε θα αποφασίσω πρόωρες εκλογές.
Όπως λοιπόν κατέστησε απολύτως σαφές ο Γιώργος Παπανδρέου, σκοπεύει να μετρήσει το αποτέλεσμα και το μήνυμα των αυτοδιοικητικών εκλογών την πρώτη Κυριακή. Δηλαδή εάν το ΠΑΣΟΚ σε όλες τις περιφέρειες αθροίζει περισσότερες ψήφους από το αντίστοιχο άθροισμα των ψήφων της Νέας Δημοκρατίας, τότε ο Γιώργος Παπανδρέου θα μπορεί -αφού δεν έχει βάλει εξ αρχής όριο-, να θεωρεί αυτό το αποτέλεσμα νικηφόρο και χωρίς πολιτικές επιπτώσεις και ιδιαίτερα μηνύματα στην πορεία της κυβέρνησης του.
Σε αυτήν την περίπτωση όλοι καταλαβαίνουμε ότι δεν θα έχουμε πρόωρες βουλευτικές εκλογές.
Συνεχίζοντας αυτήν την υπόθεση εργασίας, την δεύτερη Κυριακή το ΠΑΣΟΚ μπορεί να μιλήσει για ανίερη συμμαχία της αντιπολίτευσης και να μην δεχθεί να αξιολογηθεί πολιτικά το τελικό αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, που θα αποσαφηνιστεί όπως όλα δείχνουν την δεύτερη Κυριακή 14 Νοεμβρίου.
Όμως, μετά;
Θα ανακοινωθούν το Δημόσιο Έλλειμμα του 2009, η ύφεση του γ’ τριμήνου 2010 (προσέξτε μην πέσετε την παγίδα πρέπει να ζητήσετε να πληροφορηθείτε την συνολική ύφεση 9-μήνου, δηλαδή από 1 Ιανουαρίου έως 30 Σεπτεμβρίου και όχι η μείωση του ΑΕΠ που καταγράφηκε το γ’ τρίμηνο του 2010 έναντι του αντίστοιχου του 2009), ο ρυθμός μείωσης Δημοσίου Ελλείμματος για τον Οκτώβριο και συνολικά για το 10-μηνό, ο πληθωρισμός η ανεργία κλπ. 
Με βάση όλα αυτά τα απολογιστικά στοιχεία θα καταρτισθεί ο προϋπολογισμός 2011 και θα...
 εκταμιευθεί στις αρχές Δεκεμβρίου η τρίτη δόση ύψους περίπου 9 δις ευρώ, που θα διατεθεί αποκλειστικά για πληρωμή μισθοδοσίας, λειτουργικών δαπανών, επιχορηγήσεων, τόκων  ενώ δεν υπάρχουν λήξεις ομολόγων που απαιτείται η αναχρηματοδότηση τους.
Βάσει των προαναφερομένων, εφ’ όσον προκηρυχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές, το χειρότερο αποτέλεσμα για ένα κομμάτι της κοινωνίας θα μπορεί να είναι η μη εκταμίευση της Τρίτης δόσης και να μείνουν απλήρωτοι οι δημόσιοι υπάλληλοι.
Επιχειρηματολογούν λοιπόν όσοι πιστεύουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα προχωρήσει σε πρόωρες Βουλευτικές εκλογές: «Επειδή όλα τα δημοσιονομικά στοιχεία, που θα ανακοινωθούν μετά την δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών, θα είναι εκτός στόχων μνημονίου και θα χρειασθούν νέα πολύ σκληρά μέτρα για να συνεχίσει να λειτουργεί το μνημόνιο, ο Πρωθυπουργός θα πάει σε εκλογές εκβιάζοντας ταυτόχρονα τους δημόσιους υπάλληλους ότι θα κάνουν Χριστούγεννα απλήρωτοι εάν δεν εκλεγεί πάλι το ΠΑΣΟΚ».
Σωστά, θα προσθέταμε και εμείς, αν η τρίτη δόση είχε ήδη εκταμιευθεί και ο εκβιασμός για την πληρωμή ή όχι της μισθοδοσίας των δημοσίων υπαλλήλων γίνονταν για μελλοντικές πληρωμές σε βάθος χρόνου. Τώρα όμως, μη εκταμίευση της τρίτης δόσης σημαίνει ότι το περιβόητο μνημόνιο παύει να λειτουργεί και τα Ελληνικά Κρατικά Ομόλογα μετατρέπονται σε απλά χαρτιά άμεσα.
Ποιος θα έχει τότε το μεγαλύτερο πρόβλημα;
Μα φυσικά οι Έλληνες και Διεθνείς τραπεζίτες που κρατάνε ακόμα Ελληνικά Κρατικά Ομόλογα στα χαρτοφυλάκια τους. Αυτοί θα γράψουν ζημιές και μάλιστα στο τέλος του χρόνου, άρα αντίο πριμ…
Υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και η υπό αυτόν ηγετική ομάδα, θα υιοθετήσει πολιτική τακτική που θα προκαλέσει μείζονος κλίμακας προβλήματα στο Ελληνικό και Διεθνές Τραπεζικό Σύστημα.
Μάλλον ΟΧΙ.
Μόνον οι εναπομείναντες ψηφοφόροι του Γιώργου Παπανδρέου, που συνεχίζουν να πιστεύουν ότι στην κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου συμμετέχουν οι αστέρες του παγκόσμιου επαναστατικού κινήματος.
Όλοι οι υπόλοιποι έχουμε κατανοήσει ότι το εκβιαστικό δίλημμα των προώρων βουλευτικών εκλογών απευθύνεται στο ριζοσπαστικό κομμάτι του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου αυτό να δεχθεί αδιαμαρτύρητα και την ήττα στις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά κυρίως την συμμετοχή του Γιώργου Καρατζαφέρη και της Ντόρας Μπακογιάννη, στην κυβέρνηση που θα επιβάλει τα νέα και πιο απεχθή μέτρα που θα είναι απαιτητά από το Μνημόνιο Νο. 2.
Διότι θα υπάρξει Μνημόνιο Νο. 2, αφού  όλα τα δημοσιονομικά στοιχεία που θα ανακοινωθούν μετά τις 14 Νοεμβρίου, θα είναι εκτός στόχων Μνημονίου Νο. 1. Οπότε θα απαιτείται νέο Μνημόνιο πιο σκληρό και πιο απεχθές.
Τώρα βέβαια το τι θα βγάλει η κάλπη το βράδυ της Κυριακής κανείς δεν το γνωρίζει με βεβαιότητα.
Γι’ αυτό… Προσέξτε «Σύντροφοι», όταν η προβατίνα θέλει να φάει ξύλο, πάει και ξύνεται στου τσοπάνη το ραβδί…
========================== "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.