Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Το κυκλοφορούν δέμα: Δύο Ευρώ ή μία δραχμή; Τι άραγε ψηφίζουμε;

Το ισχυρό Ευρώ όπως το γνωρίζαμε τέλειωσε, μάλλον οριστικά και αμετάκλητα…. ‘Ήταν βλέπετε το πρώτο νόμισμα στην ιστορία της ανθρωπότητας που δεν αντιστοιχούσε σε κράτος, αλλά σε τράπεζα: την ΕΚΤ… Είμαστε δηλαδή στην εποχή των μεγάλων τραπεζών…
Κυκλοφορούν βεβαίως την τελευταία εβδομάδα πριν τις συμβολικές και όχι μόνο εκλογές δέματα  και πακέτα με ή χωρίς περιεχόμενο εκρηκτικό, με ή χωρίς οργάνωση, με ή χωρίς ιδεολογία. Απαντούν όμως στο φόβο των βολεμένων: Ή μαζί μας ή με βόμβες. Τυχαίο; Δεν νομίζω.
Αυτή όμως είναι η συμβολική τους προσπάθεια, μαζί βεβαίως με τον ορυμαγδό των καθεστωτικών Μέσων Μαζικής Εξουδετέρωσης (ΜΜΕ). Η πραγματική όμως πολιτική παίζεται με κέντρο το έλλειμμα, το χρέος, το ευρώ και τα δημόσια αγαθά και δικαιώματα.
Οι διαδικασίες της ελεγχόμενης πτώχευσης – πριν την ανεξέλεγκτη; – έχουν αρχίσει. Δεν χρειάζεται να γράψω πολλά ένας άνθρωπος που δεν είναι «οικονομολόγος». Διαβάστε αν έχετε όρεξη και ενδιαφέρον το άρθρο του Δημήτρη Καζάκη στο προχθεσινό  «Ποντίκι» και θα καταλάβετε: Πόλεμος στην πλάτη της Ελλάδας.
Φαίνεται ότι έχουν αποφασίσει μαζί με τρόϊκα «εθνικές» εκλογές – με ή χωρίς συνταγματικό πραξικόπημα αναβάλλοντας τις δεύτερες καλλικράτειες στις 14/11/10 – με τριπλό στόχο  (εκτός και αν συμβεί να νικήσει ο φόβος αύριο την ψυχή και «θριαμβεύσουν» οι κεχρισμένοι του Pasok…, μη γένοιτο…):
α) Να γίνουν οι εκλογές με λίστα, ώστε να πάρει 151 ή περισσότερους «μπετοναρισμένους» βουλευτές το Pasok, εκμεταλλευόμενο το τριπλό συνδυασμό: φόβο, φθορά ΝΔ, κλοπή των 50 βουλευτών του πρώτου κόμματος. Έτσι θα υπάρχει μια δήθεν «νομιμοποίηση» για όλα τα πολύ σκληρά επερχόμενα δεινά ενάντια στο λαό, τα συλλογικά αγαθά και δικαιώματα, τη δημόσια περιουσία και τη μικρή ιδιοκτησία, ενάντια στην ίδια τη χώρα…

β) Να κάνουν συνένοχους σε μια μικρή συγκυβέρνηση τους πέριξ του Pasok (από κεντροαριστερά τη ΔΗΑΡΙ των Κύρκου-Κουβέλη – Πράσινους συστημικούς οικολόγους που αποτελούν συχνά και συγκοινωνούντα δοχεία ή από την κεντροδεξιά τους Ντορικούς που δοκιμάζονται σε μεγάλες πόλεις μέχρι και τους καρατζεροφικούς που είναι οι μνημονιακοί πατριώτες του .. κεφαλαίου…).
γ) Σε περίπτωση αποτυχίας των προηγουμένων σεναρίων να πάμε σε μεγάλη «οικουμενική» συγκυβέρνηση ξεπατώνοντας το σ΄συτημα την εφεδρεία του συστήματος, δηλαδή τον σχεδόν δήθεν «αντιμνημονιακό» Σαμαρά που έχει δηλώσει ευθύς εξαρχής στους τοκογλύφους ότι θα το χρέος με τα πανωτόκια του θα πληρωθεί στο ακέραιο…
Και εμεί τι κάνουμε;
Εάν υπήρχε στοιχειώδες ενωμένο μέτωπο απάντησης στην πολυμέτωπη επίθεση θα μπορούσαμε να είχαμε οργανωμένη απονομιμοποίηση του Καλλικράτη στις 13 Περιφέρειες (οργανωμένο άκυρο π.χ.) και εναλλακτική απάντηση απέναντι στο προηγούμενο σχέδιο, όπως έχει γίνει π.χ. σε πολλές χώρες της λατινικής Αμερικής (π.χ. Ισημερνός-Εκουαδόρ ή έστω Αργεντινή).
Τώρα που αυτό απλά κυοφορείται ψηφίζουμε όχι μόνο «αντιμνημονιακά», αλλά κυρίως εκείνες τις δυνάμεις που δεν νομιμοποιούν το χρέος, θέλουν απεμπλοκή από τα παιχνίδια της Ευρωζώνης (μονό ή διπλό Ευρώ) και έχουν τη βούληση για ρήξη και με την ΕΕ elite των τραπεζών, την ντόπια φιλική της και των μεγάλων εταιρειών…
Ιδού η Ρόδος, ιδού και η (συμβολική) ψήφος.
Υστερόγραφο: Στους μεγάλους δήμους δεν πέφτουμε ούτε θύματα σε πρόσωπα που κατεβαίνουν με ελεγχόμενους δημάρχους της κατοχής, αλλά επιλέγουμε σχήματα που εγγυώνται την αντίσταση στη ληστρική επίθεση που ετοιμάζουν οι καλλικράτειοι δήμοι, ειδικά όταν τα σχήματα θα είναι «φιλοκατοχικά».

Καλό βόλι!!! 
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.