Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Η Ιρλανδία δηλώνει ότι δεν χρειάζεται πακέτο στήριξης

Συνεδρίαση Euροgroup Στο επίκεντρο η κρίση στην Ιρλανδία

Ιρλανδοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι η χώρα τους δεν χρειάζεται δάνειο από τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη και ότι μπορεί να μειώσει το μεγάλο έλλειμμα της με αυστηρά μέτρα που θα ανακοινωθούν στις 7 Δεκεμβρίου.
Ο φόβος ότι η Ιρλανδία θα έχει πρόβλημα στην αποπληρωμή των χρεών της αναγκάζει τα δανειοδοτικά ιδρύματα να αυξήσουν τα επιτόκια σε δάνεια που χορηγούν σε άλλα μέλη της ΕΕ που είναι υπερχρεωμένα.
Για αυτό ορισμένα κράτη-μέλη της ΕΕ προτρέπουν το Δουβλίνο να αποδεχτεί βοήθεια για να χαλαρώσει η ένταση στις χρηματαγορές.
Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί την Τρίτη στην σύσκεψη των υπουργών οικονομικών των χωρών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.
Οι χώρες-μελη της ΕΕ υποχρεούνται να κρατούν το έλλειμμα τους στο 3% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος τους.
Το έλλειμμα της Ιρλανδίας ξεπερνά κατά πολύ το όριο αυτό, ιδιαίτερα μετά την εφαρμογή προγράμματος διάσωσης τραπεζικών ιδρυμάτων που κινδύνευσαν να χρεοκοπήσουν από το βάρος της αδυναμίας πολλών πολιτών να αποπληρώσουν τα στεγαστικά δάνειά τους.
(VOA)
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.