Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Κυβέρνηση Παπακωνσταντίνου-Νταλάρα (Το γένος Ραγκούση) Νο. 80

Γράφει ο Σπίθας

Έχοντας ξεκαθαρίσει από την αρχή, ότι τα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου θεωρούνται από εμάς πολιτικά ως μία ειρηνική συνύπαρξη αντίπαλων φατριών και ομάδων συμφερόντων, η οποία όταν πρόκειται να μοιραστεί κομμάτι εξουσίας μετατρέπεται αυτόματα σε υπόγεια, αλλά σφοδρή και χωρίς αρχές σύγκρουση.
Ποιητική αδεία, θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε αυτήν την κατάσταση σαν μία λυκοφιλία με λυκοτόμαρα, στην οποία όταν το θήραμα είναι κάποιο εξαιρετικό έδεσμα, ξεσπούν και σφοδροί λύκο-καυγάδες.
Η τοποθέτηση του Σωκράτη Λαζαρίδη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, δεν πρέπει να θεωρηθεί ένα μεμονωμένο και άνευ ιδιαίτερης σημασίας γεγονός. Η τοποθέτηση του είναι προϊόν μίας απίθανης ίντριγκας και συνομωσίας που σχεδίασε και εκτέλεσε με επιτυχία το βεβαρυμμένο, στην συνείδηση του μέσου Έλληνα, με όλα τα αμαρτήματα του παρελθόντος τμήμα του «παλαιού ΠΑΣΟΚ», το περιώνυμο «βαθύ ΠΑΣΟΚ».
Έτσι λοιπόν, έχουμε και μία σημαία της Ιπποκράτους στο τοπίο των μηχανισμών του Υπουργείου Οικονομικών, που εποπτεύουν την ορθή λειτουργία και αναπτυξιακή δραστηριότητα της Οικονομίας. Και μάλιστα η σημαία της Ιπποκράτους είναι υψωμένη στο πιο στρατηγικό ύψωμα, στον ευαίσθητο αλλά άκρως σπουδαίο τομέα της χρηματαγοράς. Ουσιαστικά το πιο σκληρό μέρος του κομματικού μηχανισμού της Ιπποκράτους, το «βαθύ ΠΑΣΟΚ», αποκτά και πάλι μετά από πολλά χρόνια προνομιακή παρέμβαση ως κυβερνητικός εταίρος στο επιχειρηματικό κατεστημένο της χώρας. ...
Το τι ακριβώς μελλοντικό αποτέλεσμα θα βγει από αυτήν την σχέση, κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει από τώρα, με καλές πιθανότητες επιτυχίας.
Ένα είναι όμως σίγουρο. Στο πρόσφατο παρελθόν αυτή η σχέση οδήγησε, μέσω του σκανδάλου του Χρηματιστηρίου, στην μεγαλύτερη μεταφορά πλούτου από την μεσαία τάξη και τα λαϊκά στρώματα, προς την οικονομική ολιγαρχία της χώρας.
Φυσικά, τα παραπάνω δεν απαλλάσσουν τον νεοφιλελεύθερο Παπακωνσταντίνου από τις ευθύνες, για τα όσα κακά πιθανότατα θα συμβούν στην χρηματαγορά από εδώ και πέρα. Και φυσικά θα του επιμεριστούν στην μεγαλύτερη δυνατή κλίμακα. Αυτός είναι υπουργός και αυτός θα έχει την μεγαλύτερη ευθύνη.
Για εμάς η πολιτική θέση για όλα αυτά είναι διακηρυγμένη, γνωστή και απολύτως ξεκάθαρη. Είτε αφορά το «παλαιό ΠΑΣΟΚ», είτε το « Βαθύ ΠΑΣΟΚ», είτε «νέο-ΠΑΣΟΚ» του ΓΑΠ, είτε όλους αυτούς μαζί, είναι μία «λυκοφιλία με λυκοτόμαρα», με απολύτως φυσιολογική εξέλιξη τους «λύκο- καυγάδες ».
Γι’ αυτό και είμαστε εδώ ενεργοί και μάχιμοι, για να παρακολουθούμε και φυσικά να αποκαλύπτουμε τα όσα περίεργα πέφτουν στην αντίληψη μας.

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.