Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Ισραήλ: Καμία συγγνώμη στην Τουρκία

«Το Ισραήλ δεν πρόκειται να ζητήσει συγγνώμη από την Τουρκία»,
δήλωσε σήμερα ο υπουργός εξωτερικών της χώρας αναφερόμενος στο ρεσάλτο της 31ης Μαϊου. Ύποπτο αντικείμενο στο γραφείο του Νετανιάχου εξετάζει η αστυνομία.

Σχολιασμός τίτλου: Θρασύτητα, αυθάδεια, αδιαντροπιά, αναισχυντία;
Αυτό που σίγουρα δεν περιέχει είναι την έννοια του ανθρωπισμού, της μεταμέλειας και του σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων.
Έχει αναλογιστεί άραγε η ανθρωπότητα το μίσος αυτού του ναζιστικού καθεστώτος στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη;
Τι άλλο πρέπει η διεθνής κοινότητα να δει και να πειστεί για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει;
Έχουν αναλογιστεί, όλοι αυτοί οι "αυτό"κλητοι κατά καιρούς υπερασπιστές, την ηθική αυτουργία στην ανοχή των εγκλημάτων που συνεχίζουν ανενόχλητοι να εκτελούν σε όποιον συμπαραστέκεται στα δίκαια ενός λαού που είναι υπό στρατοκρατική κατοχή 62 συναπτά έτη;

Μάλλον ΝΑΙ... αλλά έχουν προφανώς τους λόγους τους και την ελαφρότητα της συνείδησής τους.

Που είναι όλοι αυτοί που συμμετέχουν σε γιορτές και επετείους για το περιβόητο ολοκαύτωμα... και αγνοούν ότι οι απόγονοί τους το εφαρμόζουν με απάνθρωπους αποκλεισμούς, συνεχείς βομβαρδισμούς και βασανιστήρια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης;
Αλήθεια υπάρχει κάποια απάντηση;
Έστω μία αστήριχτη δικαιολογία...
Το παρακάτω ρεπορτάζ, από την εφημερίδα το "Έθνος", εξαιρουμένου του "ύποπτου αντικείμενου" (προφανώς για συμψηφισμό, γενικά και αόριστα, ή για απλό ξεκάρφωμα και δημιουργία εντυπώσεων)

 Νάσος


(Φώτο: Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Άβιγκντορ Λίμπερμαν)

«Δεν θα υπάρξει συγγνώμη. Αυτός που θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη είναι η κυβέρνηση της Τουρκίας για υποστήριξη της τρομοκρατίας», σημείωσε ο Λίμπερμαν, αρχηγός υπερεθνικιστικού κόμματος, σε συνάντηση των πρεσβευτών του Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ.
Ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών καταφέρθηκε έντονα κατά της Τουρκίας, με όχι και τόσο διπλωματικούς όρους, κάνοντας λόγο για "θρασύτητα" όσον αφορά το αίτημα της Άγκυρας για αίτηση συγγνώμης από το Ισραήλ μετά το σοβαρό περιστατικό που σημειώθηκε το Μάιο ανοιχτά της Λωρίδας της Γάζας που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους εννέα Τούρκοι.
«Πιστεύω ότι το θέμα της συγγνώμης αγγίζει τα όρια της θρασύτητας ή τα ξεπερνάει", σημείωσε.
«Αν μη τι άλλο εμείς περιμένουμε μια συγγνώμη από την τουρκική κυβέρνηση κι όχι το αντίστροφο», προσέθεσε.
Χθες ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι η χώρα του επιθυμεί να συμφιλιωθεί με το Ισραήλ μετά το επεισόδιο της επιδρομής στο διεθνή στολίσκο για τη Γάζα, αλλά σημείωσε ότι για να γίνει αυτό το Ισραήλ πρέπει να ζητήσει συγγνώμη και να καταβάλει αποζημιώσεις για τους εννέα Τούρκους που σκοτώθηκαν κατά το περιστατικό.
Από την επιδρομή των ισραηλινών καταδρομέων στις 31 Μαΐου στο τουρκικό πλοίο Mavi Marmara είχαν σκοτωθεί εννέα Τούρκοι, καθώς το πλοίο βρισκόταν σε διεθνή ύδατα.
Υποπτο δέμα στο Νετανιάχου
Εν τω μεταξύ, ύποπτο αντικείμενο βρέθηκε σήμερα στο κτίριο όπου εργάζεται ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, ανακοίνωσαν ισραηλινοί αξιωματούχοι.
«Εξετάζουμε ένα ύποπτο αντικείμενο που βρέθηκε», δήλωσε υπεύθυνος του γραφείου του ισραηλινού πρωθυπουργού χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.
Σύμφωνα με τον δημόσιο ισραηλινό ραδιοσταθμό, το ύποπτο αντικείμενο είναι μία τσάντα, την οποία έχουν πάρει οι υπηρεσίες πυροτεχνουργών για να την ελέγξουν.
Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν ο Νετανιάχου βρισκόταν στο κτίριο όταν εντοπίστηκε το ύποπτο αντικείμενο.


==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.