Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Ο Πονηρός Δήμαρχος και ο θρησκευτικός όρκος

Όσοι δήμαρχοι έχουν διαβάσει το νόμο: «Καλλικράτης»: Το τελικό κείμενο του ΦΕΚ (Βλ. άρθρα 52 και 54) θα διαπίστωναν ότι ΔΕΝ προβλέπεται θρησκευτικός όρκος... παρόλα αυτά για να είναι σύννομος και αποδεκτός από όλους (ποίμνιο Πάρου και "γαλλικά παπαδαριού) έκανε την απαραίτητη διευκρίνηση (βλέπε ακριβώς στο 1:45) "...να μην αντίκειται".
Βέβαια για έναν αριστερό και αγωνιστή σαν τον Μανώλη Γλέζο θα περίμενε κανείς να είναι περισσότερο τυπολάτρης παρά θεοφοβούμενος και υπάκουος θρησκευτής.

Η αλήθεια είναι, ότι ανεξάρτητα με το είδους του όρκου (τιμής, συνείδησης ή πίστης) τα περισσότερα λαμόγια ορκίζονται στην πίστη και όχι (ως όφειλαν) στην τιμή και την αξιοπρέπειά τους... πιθανόν να γνωρίζουν ότι στην πίστη υπάρχει και το άλλοθι της "Άφεσης αμαρτιών και ίασης ψυχών τε και σωμάτων"... ενώ αντίθετα οι Ερινύες,  κατά την Ελληνική συνείδηση,  είναι οι χθόνιες θεότητες που κυνηγούν όσους έχουν διαπράξει εγκλήματα κατά της φυσική και ηθικής τάξης των πραγμάτων... αλλά σήμερα δεν υπάρχουν, ούτε τα "Ιερά των Ευμενίδων" αλλά ούτε καν κάποιος εκ των βωμών, από εκείνους προς τιμή των "Σεμνών θεών"... υπάρχουν πρόθυμα και σε αφθονία, βέβαια, τα μεταφερόμενα ιερατεία, που αντί να συμπάσχουν με τον λαό και να μοιράζονται (ως διδάσκουν τους χρυσοποίκιλτους χιτώνες τους) του επιδεικνύουν και μάλιστα με οίηση και ύφος σαράντα καρδιναλίων Άγιων Χρυσοκάνθαρων για τους χρυσοκέντητους σταυρούς τους και την ρητορική πολιτική τους δεινότητα - δεξιότητα.

Όσο αφορά τους επίορκους πολιτικούς... έχουν φροντίσει, αντί συγχώρεσης την ίδιαν και συναινετική παραγραφή αλλήλων ...

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.