Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Προς όλους τους Υπερασπιστές του Στάλινγκραντ!...

Διαταγή Νο. 219 “Αφήστε τους νεκρούς να επιτίθενται

Γράφει ο Δευκαλίων

Με τον κ. Dominique Strauss Kahn στην Αθήνα, να συναντάται με το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας της χώρας και να δηλώνει ότι τώρα πρέπει να προωθηθεί η ανάπτυξη, χωρίς να μας λέει όμως που και πως θα βρεθούν τα χρήματα για να γίνει αυτό…
Με τα χρηματιστήρια σε όλη την Ευρώπη, να πετάνε σε νέα υψηλά χωρίς να υπάρχει την ίδια ώρα η λογική απάντηση, γιατί μαζί με τις μετοχές απογειώνεται και η τιμή του χρυσού.
Με το ευρώ να ανακάμπτει έναντι του δολαρίου, παρ’ ότι οι Υπουργοί Οικονομικών του Eurogroup δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σε μία ελάχιστη πολιτική που θα αντιμετωπίζει την κρίση χρέους.
Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν.
Είτε όλα αυτά που συμβαίνουν είναι όντως παράλογα, αφού αντίκειται και αντιβαίνουν στους νόμους και τις σταθερές που διαμορφώνουν την εγχώρια και την διεθνή οικονομική πραγματικότητα.
Είτε όλα αυτά είναι σημάδια και ενδείξεις ότι το πρόβλημα της ελληνικής και διεθνούς κρίσης χρέους τείνει να επιλυθεί.
Για τον άσημο και ταπεινό Δευκαλίωνα ισχύει, σαφέστατα και μονοδιάστατα, η πρώτη περίπτωση. Βρισκόμαστε λοιπόν μπροστά σε μία νέα και πρωτόγνωρη όξυνση του διεθνούς οικονομικού προβλήματος για την οποία όλοι προετοιμάζονται:
·        Είτε κάνοντας θετικού πνεύματος δηλώσεις, όπως αυτές που έκανε ο επικεφαλής του ΔΝΤ στην Αθήνα, προκειμένου να από-ενοχοποιηθούν από τα δεινά που έρχονται στο μέσο-βραχύ-πρόθεσμο μέλλον
·        Είτε «σπρώχνοντας» τα χρηματιστήρια βίαια, σε νέα υψηλά προκειμένου να πουλήσουν σε καλές τιμές όσες μετοχές τους έχουν απομείνει στα χαρτοφυλάκια τους
·        Είτε αφήνοντας την ΕΚΤ να ισχυροποιεί το ευρώ έναντι του δολαρίου, προκειμένου ως αντάλλαγμα να συνεχίσει να αγοράζει ομόλογα προβληματικών δημοσιονομικά κρατών όπως η Ελλάδα και η Ιρλανδία.
Ποιος είναι ο βασικός παίκτης, που θα είχε συμφέρον να γίνει με συντονισμένο τρόπο αυτή η προσπάθεια;
Μα το Ευρωπαϊκό και κατά συνέπεια και το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα, που με αυτόν τον τρόπο καθησυχάζουν τους φόβους της μεσαίας τάξης, αδειάζοντας ταυτόχρονα τα χαρτοφυλάκια τους από προβληματικές μετοχές και ομόλογα. Ούτε η Γερμανική κυβέρνηση, που επιδιώκει μετά μανίας την υποτίμηση του ευρώ έναντι του δολαρίου, θα είχε άλλωστε αντίρρηση να μειωθεί το πρόβλημα του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος.
Το συμπέρασμα είναι ένα και απολύτως τεκμηριωμένο από όλους τους οικονομικούς δείκτες που ανακοινώνονται και βασίζονται σε πραγματικά στοιχεία:
η παγκόσμια οικονομία θα μπει σε ύφεση μέσα στο 2011 με ότι αυτό συνεπάγεται για την εγχώρια και διεθνή οικονομική συγκυρία.
Για όλους εμάς, που αποφασίσαμε να αντιταχθούμε στο περιβόητο μνημόνιο και στον επελαύνοντα νεοφιλελευθερισμό, όλα τα παραπάνω δεν πρέπει να μας προβληματίζουν και να μας αποπροσανατολίζουν. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε στο πρώτο οδόφραγμα της μάχης του Στάλινγκραντ, πλήττοντας ανελέητα τους νέκρα-αναστημένους μετά το Βατερλό του διεθνούς νεοφιλελευθερισμού (κατάρρευση της Lehman Brothers, Οκτώβριος 2008), βρικόλακες της εγχώριου κατεστημένου που κινείται πολιτικά μεταξύ της νέο-φιλελεύθερης πτέρυγας της Νέας Δημοκρατίας και του εκσυγχρονιστικού νέο-ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου.
Γνωρίζουμε ότι η πολιτική τους είναι αδιέξοδη και προσθέτει αντί να λύνει προβλήματα. Γι’ αυτό το τέλος θα ηττηθούν.
Προς όλους τους Υπερασπιστές του Στάλινγκραντ: Διαταγή Νο. 219 “Αφήστε τους νεκρούς να επιτίθενται”…

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.