Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Προς όλους τους Υπερασπιστές του Στάλινγκραντ!...

Διαταγή Νο. 220: “Κανένα Έλεος για τους Εχθρούς της Αλήθειας” 

Γράφει ο Δευκαλίων

Ο Γιώργος Παπανδρέου, στην περιβόητη διακαναλική συνέντευξη που έδωσε στις 25 Οκτωβρίου και σε ερώτηση της δημοσιογράφου κ. Χούκλη, σχετικά με την πιθανότητα υιοθέτησης νέων μέτρων είχε δηλώσει:
·                            Νέα μέτρα, που θα αγγίξουν τους μισθούς και τις συντάξεις, δεν θα υπάρξουν. Αρκετά έχει πληρώσει ο Ελληνικός λαός, αρκετά έχει πληρώσει ο συνταξιούχος, αρκετά έχει πληρώσει ο μισθωτός.
Στην ίδια συνέντευξη και σε αντίστοιχη ερώτηση του δημοσιογράφου κ. Λιάτσου είχε δηλώσει:
·                            Και όταν μιλάω για  μέτρα, βεβαίως θα πάρουμε μέτρα  κ. Λιάτσο, αλλά όχι εναντίον των  χαμηλοσυνταξιούχων και των μισθωτών, αυτό είπα. Θα πάρουμε μέτρα, για  να χτυπήσουμε τη διαφθορά, όπως έχουμε ήδη πάρει. Να μην τα κάνουμε αυτά; Αυτά είναι που φοβούνται διάφοροι
Τέλος, σε ερώτηση του ίδιου δημοσιογράφου, σχετικά με την δυνατότητα παρέμβασης του Ευρωπαίου Επίτροπου Όλι Ρεν στις αποφάσεις και δραστηριότητα της κυβέρνησης του, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε αναφέρει:
·                            Ο κ. Όλι Ρεν μπορεί να λέει αυτό που θέλει, αλλά είμαστε  σε μια διαπραγμάτευση. Δεν έχει μιλήσει όμως για μισθούς και για συντάξεις ο κ. Όλι Ρεν. Δεν έχω μιλήσει μαζί του, αλλά εγώ σας λέω πού είναι η δική μας κόκκινη γραμμή
Παρόμοιες αναφορές θα μπορούσαμε να βρούμε πάμπολλες, αφού και ο Γιώργος Παπανδρέου και τα μέλη της υπό αυτόν ηγετικής ομάδας, σε οποιαδήποτε δημόσια ομιλία τους απέρριπταν μετά βδελυγμίας την πιθανότητα επιβολής νέων μέτρων.
Αρκετοί έπεσαν στην παγίδα και πίστεψαν τις διακηρύξεις του Γιώργου Παπανδρέου και της υπό αυτόν ηγετικής ομάδας. Όχι όμως ο άσημος και ταπεινός Δευκαλίων που στις 7 Νοεμβρίου έγραφε:
·                            Μπροστά μας έχουμε ένα δύσκολο χειμώνα στον οποίο ο Γιώργος Παπανδρέου και η υπό αυτόν ηγετική ομάδα, θα υποχρεωθούν να αποκαλύψουν την ουσία και το πραγματικό περιεχόμενο της πολιτικής τους…
Και δυστυχώς, ακόμα μία φορά επιβεβαιωθήκαμε στον δυσοίωνη πρόβλεψη.
Με το περιβόητο πολυνομοσχέδιο, που πρόκειται την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου να ψηφίσει σε αγαστή επικοινωνιακή-πολιτική συνεργασία με τους βρικόλακες του εγχώριου νεοφιλελευθερισμού, η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου μειώνει σε «οριζόντια λογική» τους μισθούς όλων των εργαζόμενων στις ΔΕΚΟ και φαλκιδεύει τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζόμενων στον Ιδιωτικό τομέα, οδηγώντας νομοτελειακά σε συρρίκνωση και των ήδη χαμηλών αποδοχών τους.
Δηλαδή, μειώνονται όλοι οι μισθοί (μικροί-μεσαίοι και μεγάλοι) κατά ποσοστιαία αναλογία στις ΔΕΚΟ, αυτό σημαίνει «οριζόντια λογική», ενώ μέσω της φαλκίδευσης των εργασιακών δικαιωμάτων στον Ιδιωτικό τομέα, μοιραία οδηγούνται στην συρρίκνωση και οι μισθοί των εργαζόμενων σε αυτόν.
Έχουμε λοιπόν άκριτη μείωση των μισθών και στις ΔΕΚΟ και στον Ιδιωτικό τομέα.
Αυτός είναι κατά τον Γιώργο Παπανδρέου ο τρόπος για να χτυπηθεί η διαφθορά.
Όσο για τον Ευρωπαίο Επίτροπο Όλι Ρεν, επέβαλε στην Υπουργό Εργασίας κ. Λ. Κατσέλη, ότι ακριβώς είχε δηλώσει δημόσια τις προηγούμενες ημέρες.
Εμείς καλοπροαίρετα δεχόμαστε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν γνώριζε την πραγματικότητα, όταν δήλωνε πριν τις Βουλευτικές εκλογές 2009 ότι «Λεφτά Υπάρχουν».
Τι όμως πρέπει να συμπεράνουμε για τις δηλώσεις της 25ης Οκτωβρίου;
Τότε, ο Γιώργος Παπανδρέου γνώριζε σαφώς τι είχε συμφωνήσει με την Τρόικα και πολύ απλά έκρυβε αυτήν την αλήθεια.
Δεν έχουμε φτάσει ακόμη στην ψήφιση του Προϋπολογισμού 2011, την οποία αλληγορικά έχουμε παρομοιάσει με την μάχη για την κατάληψη του Πρώτου Οδοφράγματος του Στάλινγκραντ και η κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου πληρώνει το κάθε της βήμα με πολύ βαριές απώλειες στην ηθική της υπόσταση, την ιδεολογική της συνέπεια και την πολιτική της αξιοπιστία.
Δεν υπάρχουν μεταξύ τους αθώοι και παρασυρμένοι. Όλοι τους γνωρίζουν την αλήθεια και το μέγεθος των εγκλημάτων που διαπράττουν εις βάρος των εργαζόμενων, των αδύνατων, των ανυπεράσπιστων και των γυναικόπαιδων.
Όλοι τους είναι συνένοχοι και συνυπεύθυνοι.
Πρέπει καθημερινά με πολιτικά μέσα να αποκαλύπτουμε την αλήθεια και να ξεσκεπάζουμε τα ψέματα που λένε οι Γκαιμπελίσκοι του Μαξίμου και του ΔΝΤ. Συντελούμε με αυτόν τον τρόπο στην πιο γρήγορη ηθική, ιδεολογική και πολιτική φθορά της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου και στην πιο αποτελεσματική ήττα αυτής της πολιτικής.
Ο Αγώνας μας είναι δίκαιος και γι’ αυτό πρέπει να συνεχισθεί με μεγαλύτερη ένταση ακόμα πιο ανελέητος και σκληρός.
Προς όλους τους Υπερασπιστές του Στάλινγκραντ
Διαταγή Νο. 220 “Κανένα Έλεος για τους Εχθρούς της Αλήθειας!

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.