Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Η ιταλική οργάνωση επικαλείται τον Λάμπρο Φούντα (Δήλωση του υφυπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας)


 Τον Λάμπρο Φούντα, ο οποίος σκοτώθηκε σε ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς το Μάρτιο του 2010, επικαλείται η Ιταλική οργάνωση αναρχικών που ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις με παγιδευμένα πακέτα (video) στις πρεσβείες της Ελβετίας και της Χιλής στη Ρώμη οι οποίες προκάλεσαν τον τραυματισμό δύο ατόμων.

Η οργάνωση φέρει την ονομασία "Federazione Anarchica Informale επαναστατικός πυρήνας Λάμπρος Φούντας", σύμφωνα με τo Ansa, ενώ το κείμενο με το οποίο αναλαμβάνει την ευθύνη βρέθηκε σε ένα μικρό κουτί κοντά σε έναν από τους τραυματίες:

«Είμαστε αποφασισμένοι να ακολουθήσουμε το δρόμο μας, με λόγια και με πράξεις. Να καταστρέψουμε το απολυταρχικό σύστημα. Ζήτω η FAI, ζήτω η αναρχία. Federazione Anarchica Informale, επαναστατικός πυρήνας Λάμπρος Φούντας», γράφει το σύντομο μήνυμα το οποίο βρίσκεται στα χέρια της ιταλικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, προσθέτει το Ansa.  ...
Όλες οι πρεσβείες στην ιταλική πρωτεύουσα βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού και έχουν ερευνηθεί εξονυχιστικά από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Η προκήρυξη της οργάνωσης δικαιώνει και τις αποστάσεις που τήρησε ο ιταλός υφυπουργός Εσωτερικών Αλφρέντο Μαντοβάνο από τις δηλώσεις που είχε κάνει νωρίτερα την Πέμπτη ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ρομπέρτο Μαρόνι.

«Τα δυο εκρηκτικά πακέτα είναι πολύ πιθανόν να εστάλησαν από το εσωτερικό της χώρας, από την Ιταλία. Η συγκεκριμένη τεχνική των εκρηκτικών πακέτων και φακέλων σχετίζεται άμεσα με τον αναρχικό χώρο» είχε δηλώσει ο Μαντοβάνο.

Ο Ιταλός υφυπουργός Εσωτερικών είχε τονίσει δε ότι υπάρχει μία σειρά Ιταλικών αναρχικών οργανώσεων που διατηρούν σχέσεις με Έλληνες, αλλά πιστεύει ότι δεν μπορεί να υποστηριχθεί ότι η αποστολή των πακέτων έγινε από την ελληνική επικράτεια.

Ο Αλφρέντο Μαντοβάνο πρόσθεσε ότι έχουν υιοθετηθεί αυξημένα μέτρα ασφαλείας, τόσο για τις ξένες πρεσβείες στην Ιταλία όσο και για πολλές Ιταλικές διπλωματικές αντιπροσωπείες στο εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών Ρομπέρτο Μαρόνι είχε αναφερθεί σε «πολλές αναλογίες με αποστολές εκρηκτικών πακέτων που είχαν γίνει στην Αθήνα τον περασμένο Νοέμβρη».

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο στέλεχος του ελληνικού υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη πως τα παγιδευμένα δέματα εστάλησαν από την Ελλάδα.

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.