Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Άνευρη και χωρίς πολλές προοπτικές η κίνηση Θεοδωράκη

Σύμφωνα με το blog σίβυλλα: O Μίκης ανακοίνωσε την “Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών”…
Συγκεκριμένα έγραψε,
"Χείμαρρος εναντίον της κυβέρνησης ο Μίκης Θεοδωράκης, ανακοίνωσε και παρουσίασε τις θέσεις της “Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών”, συνεπικουρούμενος από τον αξιόλογο συνταγματολόγο Γιώργο Κασιμάτη.
Από τις λεγόμενες πολιτικές "προσωπικότητες" που παρευρέθηκαν:
Ζουράρις, Καραμπελιάς, στρατηγός Αλευρομάγειρος
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η βουλευτής Β΄ Αθήνας Σοφία Σακοράφα"

Σχόλιο: Από δικές μας πληροφορίες, μάλλον απογοήτευσε παρά έδωσε μία νότα αισιοδοξίας για το μέλλον. Ερωτηματικά υπήρξαν και για την παρουσία της δεξιάς τρόικας:
"Ζουράρις, Καραμπελιάς, στρατηγός Αλευρομάγειρος"

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η κριτική "Σπίθες και Φούμαρα", από το "Βαθύ Κόκκινο" με αναφορές στο παρελθόν και την αξιοπιστία του:
"Κανένας δεν μπορεί να αμφιβάλλει ότι ο Μίκης Θεοδωράκης είναι ένας μεγάλος καλλιτέχνης που τα τραγούδια του σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή. Από την άλλη όμως δεν μπορεί να παραβλέψουμε την στάση που κρατάει τις τελευταίες δεκαετίες. Δεν θα ασχοληθούμε με την πολιτική κίνηση «Σπίθα» που ανακοίνωσε σήμερα. Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι «ανεμόμυλος» που γυρίζει όχι ανάλογα με το που φυσάει ο άνεμος, αλλά ανάλογα με το που φυσάει ο άνεμος που βολεύει τα προσωπικά του συμφέροντα.
Πρέπει να είναι η μοναδική «αριστερή προσωπικότητα» -
πιθανόν και ο Λεωνίδας Κύρκος- που στήριξαν με τόσο θέρμη, τις τελευταίες δεκαετίες το αστικό πολιτικό σύστημα. Και δεν μιλάμε για γραφικές δηλώσεις που έχει κάνει του τύπου «πρέπει να πλένουμε το στόμα μας πριν μιλήσουμε για τον Χριστόδουλο» -αναφερόταν στον μακαρίτη αρχιεπίσκοπο- ούτε στην αγιογραφία που έκανε πρόσφατα στον Πάγκαλο σε τηλεοπτική εκπομπή.
Δεν μπορεί όμως να ξεχάσουμε το «Καραμανλής ή τανκς» που είπε το ’74, ότι χρημάτισε υπουργός στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, ότι βγήκε με τις πιτζάμες του στην τηλεόραση για να καλύψει την κυβέρνηση Σημίτη, τότε που είχε προχωρήσει στην παράδοση του Οτσαλάν στους Τούρκους.

Δεν ξέρουμε αν είμαστε υπερβολικοί αλλά θεωρούμε ότι και η σημερινή του κίνηση αποσκοπεί στην επιθυμία του να βρίσκεται συνεχώς στο προσκήνιο και να απολαμβάνει ναρκισσιστικά τη δημοσιότητα."


Παρόλα αυτά, εμείς θα έχουμε στη σκέψη μας την αγωνιστική του διαδρομή έως τις αρχές της λεγόμενης ...
αντιπολίτευσης, τα τραγούδια και την προσφορά του στην νεολαία της εποχής, και πάνω από όλα ότι είναι ένα από τα σύγχρονα πολιτισμικά στοιχεία της χώρας μας, τόσο εδώ όσο και στο εξωτερικό.

Μπορεί η σπίθα να ΜΗΝ άναψε αγωνιστικές διαθέσεις σε αυτόν τον λαό, ο οποίος παραμένει σε αδράνεια εδώ και πάρα πολλά χρόνια, είναι όμως ένας σπόρος που μπορεί να φυτρώσει στις επόμενες γενιές.
 
Η Ελλάδα της σήμερον είναι μία χώρα που έχει τους ηγέτες που αξίζουν στους υπηκόους της, ότι και όποια προσπάθεια ή όποιες μεμονωμένες κινήσεις προσωπικοτήτων και να γίνουν, ο νεοέλληνας θα είναι καθηλωμένος στο καναπέ του και θα απολαμβάνει τηλεοπτικές σούπες που του προσφέρουν οι διαπλεκόμενοι μεγαλοκαναλάρχες. Αυτό που γνωρίζει καλά είναι η ισοπέδωση, το γκρέμισμα αξιών και ιδανικών, το ιδιοτελές και ατομικό μικρό ή μεγάλο συμφέρον (αφού θεωρεί ότι το ίδιο κάνουν) και ψηφίζει ανίκανους για να μπορεί μετά να τους καθυβρίζει. Τυχαίο; νομίζω όχι... διότι μας αφορά όλους ή σχεδόν όλους.

Τελειώνοντας δεν θα ήθελα να μείνει κάποια αρνητική αιχμή ή έστω σκιά, για τις προθέσεις του μεγάλου μας μουσουργού, ο Μίκης παρ όλες τις ιδιαιτερότητές και πολιτικές του επιλογές παραμένει πάντα ο Μίκης...

Νάσος

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.