Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Απαγόρευση κυκλοφορίας και τρομοκρατία... Η νεοφιλελεύθερη χρονομηχανή GAPsok μας έφερε πίσω στο 1967;


του Κλέαρχου Τσαουσίδη
Ίσως να είμαι προκατειλημμένος, αλλά κάποιες ενέργειες αυτής της κυβέρνησης με στέλνουν πολλά χρόνια πίσω, στην εποχή της ανελευθερίας και της πλήρους διαστρέβλωσης των πάντων: τότε που οι πατριώτες ήταν εχθροί «της πατρίδος, της θρησκείας και της οικογένειας» και οι εντολοδόχοι των εκάστοτε προστατών ή κατακτητών (Γερμανών, Εγγλέζων. Αμερικάνων, χουντικών) φύλακες του νόμου και της τάξης.
Οι ξένοι δεν ήταν πάντα οι ίδιοι, αλλά οι αστυνομικοί κυρίως και στη συνέχεια οι στρατιωτικοί, δικαστικοί, κ.λπ. υπηρέτησαν -αυτό είναι το σωστό ρήμα- τους όποιους εξουσιαστές. Τους υπηρέτησαν δουλικά. Με εντολές πολιτικών που φύτεψαν ξένες δυνάμεις, ενάντια στη λαϊκή θέληση. ...
Παρένθεση: τέτοιες μέρες, πριν από 66 χρόνια, ένα δοτός πρωθυπουργός, παππούς του σημερινού, ανεχόταν (αν δεν έδωσε ο ίδιος την εντολή για) τη μαζική δολοφονία άοπλων διαδηλωτών, από συνεργάτες των Γερμανών και υποταγμένους αστυνομικούς. Τα όσα ακολούθησαν, ακόμη και το καλαμπούρι με τα κονσερβοκούτια (τα γέμιζαν εκρηκτικά με καρφιά για να σταματούν τα εγγλέζικα τροχοφόρα, αλλά οι ευφάνταστοι νικητές τα έκαναν σύγχρονα χατζάρια), καταγράφηκαν στην Ιστορία ως το έγκλημα της αριστεράς. Μάλιστα. Ποιος έφερε αγγλικές δυνάμεις στην Ελλάδα, όχι για να χτυπήσουν τους Γερμανούς, που είχαν φύγει, αλλά τον ΕΛΑΣ που τους πολεμούσε; Ποιος υιοθέτησε τους γερμανοντυμένους των Ταγμάτων Ασφαλείας; Ποιος πατριώτης; Ας είναι…
Τέτοιες μέρες πριν από δυο χρόνια η Αθήνα καιγόταν από τους «αναρχικούς και εν δυνάμει τρομοκράτες». Οι δούλοι της εξουσίας έχουν προχωρήσει, έχουν την τεχνολογία, τα ΜΜΕ ανήκουν στα αφεντικά των κομμάτων εξουσίας και έτσι, η οργή των Αθηναίων πάσης ηλικίας παρουσιάστηκε, άκρως επιτυχώς, ως καταστροφική μανία των μπαχαλάκηδων, των κωλόπαιδων των βορείων προαστίων και πάει λέγοντας.
Να μην ξεχάσω και την επίγονο του κόμματος των εργαζομένων, του πρωτοπόρου του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα, που έδειχνε με το δάχτυλο -χωρίς κουκούλα- τους ηθικούς αυτουργούς της εξέγερσης του ‘08, δηλαδή τον Τσίπρα και τους συν αυτώ.
Ένα παιδάκι 16 χρονών είχε γίνει ο στόχος του μπάτσου. Ήταν οικογενειάρχης ο δολοφόνος και προφανώς πρεσβεύει το τρίπτυχο που προανέφερα. Ακούσαμε τόνους λάσπης σε βάρος του θύματος από τα γνωστά κέντρα της φαιάς προπαγάνδας και για να δικαστούν ο δολοφόνος κι ο συνεργός του έπρεπε να ξεσπιτωθούν οι οικογένειες θύματος και μαρτύρων! Για να μη γίνουν επεισόδια, είπαν οι άρχοντες της Πολιτείας και της Δικαιοσύνης! Η δολοφονία τι ήταν;
Απλά ερωτήματα
Σήμερα ξεπερνούν τα όρια: απαγόρεψαν την κυκλοφορία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη «για να μη γίνουν επεισόδια». Για να μη διαμαρτυρηθούμε, για να μην ακούσουν την οργή μας.
Και για να στηρίξουν το πρωτοφανές, ανελεύθερο, φασιστικό μέτρο, μας έβγαλαν χτες και ένα καινούργιο επεισόδιο από το σίριαλ της τρομοκρατίας. Συνέλαβαν άλλους έξι χτες διότι, όπως είπαν, έπαιρναν τα όπλα από τη μια γιάφκα για να τα πάνε αλλού και να ξεκινήσουν την επανάσταση. Τους παρακολουθούσαν, τους ξέρανε και τους έβγαλαν  στη φόρα. Όπως συμβαίνει  όποτε τους χρειάζεται κάτι τέτοιο.
Καλά αυτοί -οι αστυνομικοί και οι τηλεδημοσιογράφοι- τόσο μυαλό έχουν. Οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι τι χάπια παίρνουν όταν αναλαμβάνουν; Είδαμε τα χάλια του Χρυσοχοΐδη και του Βούγια, άξιων συνεχιστών του Μπάλκου και του Πολύδωρα. Τώρα ο σιωπηλός, τι λέω, άφωνος Παπουτσής (θυμάστε πώς φώναζε εκτός κυβέρνησης;) επιτρέπει αυτό το παραμύθι!
Απαγόρευση κυκλοφορίας; Μα αφού τους έπιασαν τους βομβιστές και υπονομευτές; Τι φοβούνται;
Παρένθεση δεύτερη: τέτοια κατάντια είχαμε να δούμε (οι μεγαλύτεροι) από τα χρόνια της χούντας. Βήμα βήμα, μια το άσυλο, μια η δολοφονία των υπαλλήλων της ΜΑΡΦΙΝ (αλήθεια ακόμη μελετούν το βίντεο τα σαΐνια της ασφάλειας ή όπως αλλιώς λέγονται;), το σκηνικό στήνεται.
Σε λίγο, για να βοηθήσουμε και τους εμπόρους (αυτό φταίει ως γνωστόν που δε δουλεύει η αγορά), η διαδήλωση θα μπει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας (η δεξιά μάλλον θα αργήσει).
Θα μου πείτε, βαλτοί είναι οι νέοι που μαζεύουν όπλα, που δολοφονούν συνήθως αθώους πολίτες;
Εχω άποψη, αλλά προτιμώ να ακολουθήσω τη μέθοδο των ερωτήσεων:
1.      Ποιος κερδίζει από κάθε τρομοκρατική ενέργεια;
2.      Χάνουμε ύστερα από κάθε χτύπημα και λίγο κομμάτι από αυτό που αποκαλούμε ανθρώπινα δικαιώματα (μη σπεύσετε να αντιδράσετε, το έχει πει κι ο Χρυσοχοΐδης!);
3.      Είναι αποκύημα φαντασίας η εικασία ότι στις «επαναστατικές» οργανώσεις διεισδύουν άνθρωποι διαφόρων υπηρεσιών; Μη σπεύσετε πάλι. Εχει συμβεί παντού: ΗΠΑ, Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα…
«Θα έχουμε και μέλλον» είπε –στο κρατικό κανάλι- η προφασιζόμενη ότι δε λέει το «ρο» ευτραφής αστυνομικο-δικαστική τηλερεπόρτερ και κρατήστε το.
Ποιος τρομοκρατεί
Η οργή είναι υπό απαγόρευση, η διαδήλωση ύποπτη ότι θα οδηγήσει σε καταστροφές, και τα επιχειρήματα τα πλέον αξιοσέβαστα: κάθε μπουκάλι που βρίσκουν σε κάθε σπίτι μπορεί να γίνει το όχημα για βόμβα Μολότοφ. 
Το λέει το Μνημόνιο; Δε διάβασα κάτι τέτοιο. Ούτε ο …Σαχινίδης το είπε. Τότε;
Τότε, καλοί μου άνθρωποι, ή θα καταλάβουμε ότι αυτά τα κόμματα με τους ψευδεπίγραφους τίτλους αποτελούν τους άξιους συνεχιστές των κυβερνήσεων που διόριζαν ο Πιουριφόι και οι λοιποί πρέσβεις της μεγάλης συμμάχου (λίγη σημασία έχει αν το ρόλο τον παίζει τώρα η σκληρή προτεστάντισσα Μέρκελ) ή καλά να παθαίνουμε.
Βέβαια άλλα είπε ο Ραγκούσης: «Δε μας επιβάλλουν τις αποφάσεις μας οι ξένοι. Εμείς τις έχουμε σχεδιάσει». Και αφήνουν να εννοηθεί ότι είχαν και στο Πρόγραμμά τους το πογκρόμ σε βάρος των φουκαράδων. Τι να τους πεις; Πώς να αντιδράσεις;
Ε, η Ιστορία έχει δώσει άφεση αμαρτιών στους «τρομοκράτες» που αντιστάθηκαν στην κρατική τρομοκρατία (βλ. και το καθυβριζόμενο, από τους άκαπνους και τους χουντίσαντες, Πολυτεχνείο). Όταν η αντίσταση έχει μαζικό χαρακτήρα (καμιά σχέση με τα παιδάκια της κατσαρόλας), τρομοκράτης είναι ο εξουσιαστής, όχι ο απελπισμένος.
ΥΓ.: Δε θα μπω στο αν τα παιδιά που συλλαμβάνονται για τρομοκρατία είναι επαναστάτες ή κάτι άλλο. Αυτά έχουν λυθεί εδώ και δεκαετίες. Ειδικά το αξεσουάρ της κουκούλας.
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.