Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Υπό κράτηση ο Ασσάνζ - GRE Wikileaks Founder Jailed


Επιθέσεις χάκερ προς υποστήριξη της Wikileaks

Ομάδα χάκερ εξαπέλυσε διαδικτυακό πόλεμο προς υποστήριξη της ιστοσελίδας Wikileaks. Ανώνυμα μέλη της μπαίνουν στον κυβερνοχώρο και απενεργοποιούν ιστοσελίδες σημαντικών πιστωτικών καρτών σε αντίποινα για την άρνηση τους να εξυπηρετούν τον αμφιλεγόμενο ιστότοπο Wikileaks.

Η ομάδα, που αυτοαποκαλείται «Ανώνυμος», ανακοίνωσε στους υποστηρικτές της, μέσω του Twitter την Τετάρτη, να ετοιμάσουν τα «όπλα» τους για επίθεση εναντίον της ιστοσελίδας της Visa κατά την επόμενη φάση της, όπως την χαρακτηρίζει, «Επιχείρησης Αντεκδίκησης».

Η ίδια ομάδα ανέλαβε την ευθύνη για την ηλεκτρονική επίθεση στην ιστοσελίδα της Mastercard την Τετάρτη.

Τόσο η Visa όσο και η Mastercard σταμάτησαν να διεκπεραιώνουν ιδιωτικές χρηματικές συνεισφορές προς την Wikileaks, η οποία αντιμετωπίζει τώρα τεράστιες πολιτικές πιέσεις μετά την από μέρους της δημοσιοποίηση απόρρητων αμερικανικών διπλωματικών τηλεγραφημάτων.

Η Wikileaks αποκάλυψε την Τετάρτη ένα εμπιστευτικό τηλεγράφημα που δείχνει ότι τον Φεβρουάριο του 2010 Αμερικανοί αξιωματούχοι άσκησαν την επιρροή τους στην Μόσχα για λογαριασμό της Mastercard και της Visa σε μια προσπάθεια να διασφαλίσουν πως κάποιος νόμος που προτείνονταν τότε στην Ρωσία δεν θα επηρέαζε τις επιχειρηματικές δραστηριότητες των δύο εταιρειών. (VOA)

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.