Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Κυβέρνηση Παπακωνσταντίνου-Νταλάρα (Το γένος Ραγκούση) Νο. 84

Γράφει ο Σπίθας

Ο Γιώργος, ο “μαλλί σπαστό- μαλλί κοράκου χρώμα”, ή “Γιώργος ο Ιπτάμενος”, ή ο “Άνθρωπος που κάθονταν και έβλεπε τα spread να πετούν”, έχει μπροστά του 15 πολύ δύσκολες ημέρες…
Κατ’ αρχήν, θα πρέπει να τσακώνεται κάθε ημέρα με τα υπόλοιπα φιλαράκια του Υπουργικού Συμβουλίου, για τα θέματα των επί μέρους προϋπολογισμών κλπ.
Θα πρέπει να βγει για να δανειστεί, στις 11 και 18 Ιανουαρίου, τουλάχιστον 4,5 δις ευρώ, με την μέθοδο των εντόκων γραμματίων. Θα καεί η γούνα του, μαζί και η δική μας, με τα επιτόκια που θα διαμορφωθούν. Θυμίζουμε ότι τον Νοέμβριο για τα 6-μηνα έντοκα το επιτόκιο ήταν 4,82 % και για τα 3-μηνα 4,10 %.
Από πάνω περιμένει τις εκθέσεις (υποβαθμίσεις;) των Fitch και Moodys
Αρχίζει και ο χορός με τις μανιάτισσες μοιρολογίστρες….
Για την ιστορία θυμίζουμε...
Στις 31/12/2010, ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών έκλεισε στις 1.413,94 μονάδες, το spread 10-ετών κρατικών ομολόγων στις 951 μβ και το CDS για την ασφάλιση των 5-ετών κρατικών ομολόγων στις 1.022 μβ…

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.