Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Δ.Ν.Τ. η κρυφή αλήθεια - Πρόγραμμα Οικονομικής Στήριξης

Σάββατο, 8 Μαΐου 2010 - Ψαλιδίζουν τη δημοκρατία για να χωρέσει το ΔΝΤ

Πρόγραμμα Οικονομικής Στήριξης

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χθες αξιολόγησε θετικά την προσπάθεια της χώρας μας και έκρινε ότι η Ελλάδα πληροί τους όρους, για να λάβει τη δεύτερη δόση δανείων από τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ.
Στο πλαίσιο αυτό, δημοσιοποιεί σήμερα τα επικαιροποιημένα κείμενα για το Μνημόνιο Συνεννόησης και το Μνημόνιο Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής, όπως επίσης και την έκθεση που έχει ετοιμάσει για την ελληνική οικονομία.
Τα επικαιροποιημένα κείμενα για το Μνημόνιο Συνεννόησης και το Μνημόνιο Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής, θα αναρτηθούν σήμερα στα ελληνικά και στα αγγλικά και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών.
Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών αναρτάται επίσης και η έκθεση προόδου που υπέβαλε η ελληνική Κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Κοινό κλιμάκιο ΕΕ/ΔΝΤ/ΕΚΤ επισκέφθηκε την Αθήνα από 21 Απριλίου έως 3 Μαΐου 2010 μετά την υποβολή αιτήματος για διεθνή χρηματοδοτική συνδρομή από την Ελλάδα.
Την 2 Μαΐου, η αποστολή κατέληξε στη σύναψη συμφωνίας σε υπηρεσιακό επίπεδο για μια χρηματοδοτική δέσμη ύψους 110 δισ. ευρώ από κοινού από τη ζώνη του ευρώ και το ΔΝΤ και τις συνοδευτικές οικονομικές πολιτικές. Την ίδια μέρα, το Eurogroup συμφώνησε να ενεργοποιήσει στήριξη οικονομικής σταθερότητας
υπέρ της Ελλάδας μέσω διμερών δανείων που θα συγκεντρώσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στις 9 Μαΐου το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ ενέκρινε συμφωνία stand-by (SBA). Στις 18 Μαΐου, οι χώρες της ευρωζώνης εκταμίευσαν την πρώτη δόση του δανείου ύψους 14,5 δις. ευρώ, κατόπιν εκταμίευσης 5,5 δις. ευρώ από το ΔΝΤ.
Η παρούσα έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής περιλαμβάνει επισκόπηση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, των συζητήσεων με τις αρχές, καθώς και των στόχων και του σχεδιασμού του οικονομικού και χρηματοδοτικού προγράμματος.

Επικαιροποίηση-Προγράμματος-Οικονομικής-Πολιτικής.pdf


==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.