Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Έρευνα: Ένας φράχτης στον Έβρο: λύση ή πρόβλημα;

 Θα λύσει το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης η κατασκευή ενός φράχτη στα ελληνοτουρικά σύνορα;
Στο πολυ-συζητημένο αυτό ερώτημα επιχείρησε να δώσει απάντηση η «Έρευνα», την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου.
Η Έρευνα έκανε μια «αυτοψία» στην επίμαχη περιοχή, τα 12,5 χιλιόμετρα των χερσαίων ελληνοτουρκικών συνόρων, μίλησε με τους ανθρώπους της περιοχής, τους συνοριοφύλακες, Έλληνες και ξένους, αλλά και μια ομάδα μεταναστών, που μόλις παραδόθηκαν στην αστυνομία.
Κατόπιν πέρασε από την άλλη πλευρά του συνόρου, στην Ανδριανούπολη που είναι το «επιχειρησιακό κέντρο» των διακινητών και επισκέφθηκε τα τουρκικά χωριά που βρίσκονται κοντά στα σύνορα.
Και, τέλος, η «Έρευνα» κατέγραψε την διεθνή εμπειρία: Ταξίδεψε στην Ισπανία, εκεί όπου ένας φράχτης ανέλαβε να ανακόψει τα κύματα της αφρικανικής μετανάστευσης. Και στα αμερικανο-μεξικανικά σύνορα, εκεί όπου κατασκευάστηκε ο πρώτος φράχτης, για να ανακόψει την είσοδο μεταναστών από το Μεξικό. 
 
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.