Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Τι έχεις να πεις για τους ένστολους κ. Αντιπρόεδρε; (Πόσες υπερωρίες και επιδόματα θα τους χορηγήσετε;)

"Θεσσαλονίκη: Ο στρατός κήρυξε πόλεμο στα σκουπίδια", είναι ο τίτλος που χρησιμοποίησε το site της "Αυτοδιοίκησης" . Εμείς τον παραπάνω.

Οι ένστολοι πολίτες, το μόνο ξεκομμένο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας από συνταγματικά δικαιώματα και οικονομικά ωφελήματα εργαζομένων στο δημόσιο (λ.χ. υπαλλήλων βουλής, υπουργείου οικονομικών κλπ), μόνον υποχρεώσεις και καθήκοντα βλέπουν οι κυβερνώντες, όπως και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, όπως τεμπέληδες, αντιπαραγωγικούς, κοπρίτες κατά τον αντιπρόεδρο... (ας πούμε και ας σεβαστούμε το θεσμό).

Το έργο των ενόπλων δυνάμεων αναγνωρίζεται σε δύσκολες στιγμές. Παλαιότερα είχαμε τους ένστολους "ταβλαδόρους"... στη συνέχεια με τους σεισμούς και τις πλημμύρες έγιναν πυροσβέστες. Το ίδιο συμβαίνει και με τους ένστολους αστυνομικούς οι οποίοι εκτελώντας το καθήκον τους (αυτά που η πολιτική ηγεσία τους διατάσσει) λοιδορούνται και καθυβρίζονται. ...

Το θέμα είναι μεγάλο και δεν θα το ανοίξω τώρα. Αυτό που θα επισημάνω είναι ότι οι πολιτικοί τους θεωρούν πιστά και άβουλα όργανά τους, για όλες τις βρώμικες δουλειές, ενώ από την άλλη οι πολίτες ενεργούμενα ανδρείκελα και φασίστες. Όλοι όμως αυτοί στα δύσκολα τους αναζητούν και τους επαινούν για το ρόλο τους και για το πόσο χρήσιμοι είναι.

Υπάρχει και η άλλη εκδοχή που λέει: "μόνοι τους επέλεξαν αυτό που κάνουνε" κλπ.

Κατάσβεση πυρκαγιών, μεταφορά ασθενών, απεγκλωβισμός ατόμων που κινδυνεύουν, δημόσια ασφάλεια... και τόσα άλλα τα οποία αγογγύστως εκτελούν χωρίς αντίρρηση ή με επιπλέον αμοιβή εκτός ενός πενιχρού μισθού. Αυτή είναι η αλήθεια.

Αλλά αυτά προς το παρόν και ας εστιάσουμε στα σκουπίδια της συμπρωτεύουσας, και ας κινδυνέψουν και πάλι να τους αποκαλέσουν κάποιοι απεργοσπάστες... συνηθισμένα τα "βουνά από τα χιόνια" και οι ένστολοι που εκτελούν διαταγές πολιτικών από την ΜΗ (υπό) στήριξή τους.

Νάσος

Φορτηγά του Γ' Σώματος Στρατού, μπήκαν από χθες με δυναμικό τρόπο, στη μάχη κατά των σκουπιδιών που σχηματίζουν λόφους στους δρόμους της πόλης. Επτά ανατρεπόμενα φορτηγά οχήματα, χωρητικότητας τριάντα πέντε τόνων
το καθένα, τα οποία οδηγούσαν στρατιωτικοί ανέλαβαν την αποκομιδή των σκουπιδιών ξεκινώντας από τις  πυκνοκατοικημένες περιοχές της πόλης, όπου το πρόβλημα είναι εντονότερο. Η όλη επιχείρηση επαναλαμβάνεται και σήμερα, αυτή τη φορά με 14 στρατιωτικά φορτηγά.

Παράλληλα αυξήθηκαν και τα απορριμματοφόρα του δήμου από 10 σε 23 καθώς σε κάποια επιδιορθώθηκαν οι βλάβες
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η αποκομιδή των σκουπιδιών, παρά την κινητοποίηση του στρατού, δεν έχει επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς κάτι που αναμένεται να γίνει όταν αποκατασταθεί η λειτουργία του δημοτικού στόλου αποκομιδής, το επόμενο τρίμηνο.

Στο διάστημα αυτό, θα συνεχιστεί η συνεργασία του Δήμου με τις Ένοπλες Δυνάμεις στη μάχη κατά των σκουπιδιών, που υπολογίζονται σήμερα σε 2000 τόνους. 
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.