Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Κινητοποιήσεις για τα Ναστέϊκα αποφάσισε το Δ/Σ Αργυρούπολης Ελληνικού


Γράφει ο Νίκος Τζιγκουνάκης


Στις 25 Γενάρη εκδικάζεται σε πρώτο βαθμό η υπόθεση των κληρονόμων Νάστου με τους τρεις Δήμους (Ελληνικού-Αργυρούπολης, Ηλιούπολης και Αλίμου) να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και να σχεδιάζουν κινητοποιήσεις και ενημερώσεις προς τους δημότες.

Για το Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης οι διεκδικήσεις των κληρονόμων αγγίζουν τα 48χιλ. τ.μ.
Το τμήμα κτηματολογίου έχει καταγράψει τα ακίνητα αυτά, που είναι:

1)Ο παιδικός σταθμός στην Αθ. Διάκου. 2) Το οίκημα του Καλού Σαμαρείτη στην Μιλήτου και Αβέρωφ. 3) Το δημοτικό κατάστημα στη Μιλήτου και Αβέρωφ. 4) Το Κέντρο Υγείας (χαρακτηρισμένο) στην Κύπρου και Αργοναυτών. 5)Οι αθλητικές εγκαταστάσεις στην Σπετσών και Αλιμούντος. 6)Το κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στην Σπετσών και Θερμοπυλών 7) Η παιδική χαρά στην Μπουμπουλίνας και Ύδρας. 8. Το σχολείο στην Μπουμπουλίνας και Ύδρας. 9) Ο χώρος πρασίνου στην Μπουμπουλίνας και Ψαρών. 10) Ο χώρος πρασίνου στην Αλιμούντος και Ψαρών. 11) Το πολυκατάστημα στην Κύπρου & Λασκάρεως. 12) Ο παιδικός σταθμός στην Αριστάρχου. 13)Το νηπιαγωγείο στην Μιλήτου και Ναούσης. 14) Το σχολείο στην Αριστάρχου και Επτανήσου. 15)Το Πολιτιστικό Κέντρο στην Αργυρουπόλεως 63. 16) Οι αθλητικές εγκαταστάσεις στην Πίνδου. 17) Το ΚΑΠΗ (υπό ανέγερση) στην Ολυμπίας. 18) Το δημοτικό κατάστημα στην Αργυρουπόλεως 60. 19) Ο παιδικός σταθμός στην Πελοποννήσου. 20) Η παιδική χαρά στην Κολοκοτρώνη. 21) Η παιδική χαρά στη Διγενή Ακρίτα (υπό απαλλοτρίωση από το Δήμο) . 22) Ο παιδικός σταθμός στην Ρούμελης και Βουλιαγμένης. 23) Το δημοτικό ωδείο στην Κύπρου και Χρ. Σμύρνης. 24) Το δημοτικό κατάστημα στην Κύπρου και Αβέρωφ.

Σε συνεδρίαση του, το Δημοτικό Συμβούλιο Ελληνικού-Αργυρούπολης στις 12 Γενάρη αποφάσισε ομόφωνα να πραγματοποιηθεί κινητοποίηση των τριών Δήμων στη Λ. Βουλιαγμένης, σε σημείο που ενώνει τους τρεις Δήμους, πριν την εκδίκαση της υπόθεσης. ...

Της απόφασης προηγήθηκε ενημέρωση από τον νομικό σύμβουλο του Δήμου κ. Ιορδάνη Πουρσανίδη επί του θέματος.

Για το θέμα των κινητοποιήσεων συμφώνησαν όλες οι παρατάξεις της μειοψηφίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής της "Αναγέννησης" Γιάννης Τσαρπαλής συμφώνησε με τις κινητοποιήσεις αλλά ζήτησε να έρθει σε συμβιβασμό ο Δήμος με τους Νασταίους.

Στα προ ημερησίας θέματα, δόθηκε ο λόγος σε δύο πολίτες, με κύριο θέμα τον Ποδηλατόδρομο της Γερουλάνου. Εντύπωση προκάλεσαν οι εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις των δημοτών οι οποίοι εξέφραζαν και αντίστοιχες ομάδες συμπολιτών μας. Οι μεν ζήτησαν να διακοπεί η κατασκευή του ποδηλατοδρόμου γιατί ουσιαστικά κατέστρεψε, κατά την άποψή τους, τον καλύτερο δρόμο της Αργυρούπολης δημιουργώντας πολλά προβλήματα, οι δε ζήτησαν τη συνέχιση και μάλιστα την επέκταση του έργου, αφού ήδη όπως είπαν μεγάλοι και μικροί έχουν αρχίσει να τον χρησιμοποιούν.

Τέλος ο επικεφαλής της μείζωνος μειοψηφίας Γιάννης Κωνσταντάτος έθεσε θέμα και πρότεινε ψήφισμα για το πρόβλημα της λεωφορειακής γραμμής Α4.

Το προεδρείο δεσμεύθηκε να φέρει, ως τακτικό, το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο τις επόμενες μέρες.
Από την πλευρά της Διοίκησης υπήρξε η απάντηση πως αυτή τη στιγμή υπάρχει σε εξέλιξη αλληλογραφία με τον ΟΑΣΑ και έκρινε ως θετικό το ψήφισμα με κάποιες φραστικές διορθώσεις.

Ενώ επίσης αξίζει να σημειωθεί η αρνητική θέση του επικεφαλής της Λαίκής Συσπείρωσης κ. Λιάπη ως προς το 2ο θέμα συζήτησης που ήταν "Εξαιρέσεις ή μη από την εφαρμογή πενθημέρου και ορισμός ημερών και ωραρίου εργασίας υπηρεσιών, των εργαζομένων του Δήμου".


==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.