Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

“Σύντροφοι”, πριν ψοφήσει ο γάιδαρος…

Γράφει ο Δευκαλίων

Παρακολουθούμε το χρηματιστηριακό ράλι που ξεκίνησε εχθές μετά την επιτυχημένη δημοπρασία των εντόκων γραμματίων 6-μηνής διάρκειας και δεν πιστεύουμε στα μάτια μας!
Οι μετοχές των τραπεζών παρουσιάζουν άνοδο κατά μέρος όρο περίπου 8 %, ο Γενικός Δείκτης σε μία μόλις συνεδρίαση ανέβηκε κατά 5,02 %.
Τώρα, πως είναι δυνατόν να γίνεται αυτό για τράπεζες στις οποίες πρόκειται να αυξηθούν οι επισφάλειες, λόγω της ύφεσης και της αδυναμίας πολλών συμπολιτών μας να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις και οι οποίες δανείζουν με αρνητικό επιτόκιο, δεν είναι εύκολα ερμηνεύσιμο. Ενώ ταυτόχρονα είναι εξαιρετικά δυσνόητο, πως μία οικονομία που κατά τους επίσημους υπολογισμούς θα παρουσιάσει το 2011 ύφεση περίπου 3 %, τροφοδοτεί ημερήσια άνοδο του Γενικού Δείκτη κατά 5,02 %.
Τέλος πάντων, μία πειστική δικαιολογία για αυτήν την φρενήρη άνοδο μπορεί να θεωρηθεί η σημερινή επίσης επιτυχημένη δημοπρασία κρατικών ομολόγων στην Πορτογαλία.
Για να είμαστε απολύτως ξεκάθαροι και για μην έχουμε στο μέλλον παρερμηνείες... Η στήλη έχει ξεκαθαρίσει ευθύς εξ αρχής ότι η παρούσα οικονομική κρίση, είτε στην προηγούμενη μορφή της την χρηματοπιστωτική, είτε στην παρούσα έκφραση της την δημοσιονομική, είναι μία συστημική κρίση. 
Και ως γνωστό, όπως διδάσκει η ιστορία, μια συστημική κρίση ξεπερνιέται τουλάχιστον με μείζονος κλίμακας και συστημικής λογικής αλλαγές. 
Συνεπώς και για όσο χρονικό διάστημα δεν υιοθετούνται και δεν υλοποιούνται παρόμοιας λογικής αλλαγές, δεν είναι λογικό να προβλέπεται καμία οικονομική ανάπτυξη και χρηματιστηριακή άνοιξη. 
Για την ιστορία αναφέρουμε ότι, στις 12 Ιανουαρίου 2011, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις1.438,03 μονάδες και η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα 6,30 ευρώ.
Όσο για τους ΠΑΣΟΚ-ους, που χαίρονται για αυτήν την πρόσκαιρη καλή εικόνα,

θυμηθείτε «Σύντροφοι», Πριν ψοφήσει ο γάιδαρος… (Λαϊκή Παροιμία)

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.