Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Δίκη για τους «Πυρήνες»: Νέα διακοπή, τρίτος διορισμός δικηγόρων

Διακόπηκε για τη Δευτέρα η δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Η δεύτερη ομάδα των αυτεπαγγέλτως διορισμένων από το δικαστήριο δικηγόρων αρνήθηκε να εκπροσωπήσει τους κατηγορούμενους.
Από την πλευρά τους, οι έξι κατηγορούμενοι, που είναι προφυλακισμένοι, αρνήθηκαν και σήμερα να εμφανιστούν στο δικαστήριο ενώ οι τρεις, που είναι ελεύθεροι, παρουσιάστηκαν και επανέλαβαν την απόφασή τους να μην δεχτούν να δικαστούν με διορισμένους δικηγόρους, ζητώντας από το δικαστήριο να εξετάσει ξανά τα αιτήματά τους.
Η πλειοψηφία της δεύτερης ομάδας διορισμένων δικηγόρων εμφανίστηκε στο δικαστήριο αλλά δήλωσαν ότι δεν αποδέχονται τους διορισμούς τους. Επικαλέστηκαν προβλήματα υγείας, ανειλημμένες υποχρεώσεις σε άλλα δικαστήρια, ενώ κάποιοι έθεσαν ηθικά και δεοντολογικά ζητήματα τονίζοντας ότι δεν απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης των κατηγορουμένων. Δύο δικηγόροι κατέθεσαν στο δικαστήριο φαξ, που τους έστειλε συνήγορος των κατηγορουμένων, όπου τους ...
ενημερώνει ότι δεν έχει λυθεί η σχέση του με τον εντολέα του. Η πρόεδρος διέταξε να σταλούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών τα πρακτικά της δίκης, προκειμένου εκείνος να ερευνήσει κατά πόσο οι αιτιολογίες των δικηγόρων για μη παράστασή τους στη δίκη παρά τον αυτεπάγγελτο διορισμό τους, είναι επαρκής και αν όχι να προχωρήσει σε άσκηση πειθαρχικών διώξεων.
Είχε προηγηθεί η άρνηση των δικηγόρων που είχαν οριστεί την περασμένη εβδομάδα να αναλάβουν τα καθήκοντά τους, με το σκεπτικό ότι δεν τους είχαν επιλέξει οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι.
Όσον αφορά στους κατηγορούμενους, υπενθυμίζεται ότι αποχώρησαν και έπαυσαν τους δικηγόρους τους μετά την απόρριψη των αιτημάτων τους για μαγνητοφώνηση των πρακτικών της δίκης και μη παρακράτηση ταυτοτήτων του ακροατηρίου.
Σήμερα, οι Εμμανουήλ Γιόσπας, Νίκος Βογιατζάκης και Ερρίκος Ράλλης, που είναι ελεύθεροι, παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο, όπου τόνισαν ότι αρνούνται το διορισμό άλλων συνηγόρων και ξαναζήτησαν από το δικαστήριο να εξετάσει ξανά τα αιτήματά τους. «Αρνούμαστε να δικαστούμε σε μία δίκη που δεν αναγνωρίζονται τα δικαιώματά μας», είπε ο Νίκος Βογιατζάκης.
Από τους 6 κατηγορούμενους που κρατούνται, οι 5 με έγγραφό τους προς το δικαστήριο ανανέωσαν τη δήλωσή τους ότι δεν πρόκειται να παρουσιαστούν, ενώ η Κωνσταντίνα Καρακατσάνη με επιστολή της ζήτησε από το δικαστήριο να δώσει χρονικό περιθώριο για να επικοινωνήσει με τους συνηγόρους της, τονίζοντας ότι δεν επιθυμεί να διοριστεί άλλος για να την εκπροσωπήσει.
Τέλος, ο πατέρας του κατηγορούμενου Παναγιώτη Μασούρα είπε ότι σε τηλεοπτική εκπομπή βουλευτής του ΛΑΟΣ προδίκασε την απόφαση του δικαστηρίου. Στην απάντηση της προέδρου ότι δεν ενδιαφέρει το δικαστήριο ο κ. Μασούρας απάντησε «δεν σας ενδιαφέρει που προδικάζει και σας υποκαθιστά ένας βουλευτής; Πιστεύω ότι δεν θα αφήσετε να σας αλλοιώσει κανένας παράγοντας».
Σημειώνεται ότι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες οι πρώτοι συνήγοροι υπεράσπισης, που παύτηκαν με απόφαση των νεαρών, ζήτησαν το δικαστήριο να ανακαλέσει την απόρριψη των δύο αιτημάτων, ενώ έκαναν λόγο για δίκη παρωδία με μέτρα που παραπέμπουν «στην χούντα και στις δίκες του εμφυλίου».
 ==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.