Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Η αρχή του τέλους του καθεστώτος έγινε... Από την 1η Μάρτη και μετά, κάθε απόγευμα ραντεβού στο Σύνταγμα


Γράφει ο σύντροφος  Κάστωρ

Η πορεία της 23/2/2011 είναι η αρχή του τέλους του καθεστώτος που επιβλήθηκε επί δεκαετίες στην χώρα και στον λαό της. Ενός καθεστώτος ψευδό και κατ’ επίφαση δημοκρατίας που επιβλήθηκε στην ελληνική κοινωνίας και στον ελληνικό λαό και έχει τις ρίζες του στην ρωμαιοκρατία και στις συνθήκες που επέβαλλε στους ραγιάδες η οθωμανική αυτοκρατορία. Στην «μοντέρνα» του εκδοχή το «φαινόμενο» εκτίνεται από τους προεπαναστατικούς χρόνους μέχρι σήμερα και έχει την βάση του στην ιδεολογική προσέγγιση των ανθρώπων για το «είναι» κάθε κοινωνίας και κάθε ανθρώπου. Πρόκειται για μια διαίρεση που ταλανίζει τον ελληνικό λαό επί δεκαετίες και που φέρνει σχεδόν πάντα νικητές και πάντα με την ξένη επέμβαση τους οπαδούς του ατομισμού, του εξουσιασμού και της ταξικής διαίρεσης της κοινωνίας και των ανθρώπων.
Εκφραστές του καθεστώτος της διαίρεσης και των διακρίσεων είναι από τον εμφύλιο και μετά τα κόμματα που διαχειρίστηκαν την εξουσία. Ως φωτεινή εξαίρεση με προσέγγιση στην εξουσία, το ΠΑΣΟΚ των πρώτων χρόνων μετατράπηκε σε ένα καθεστωτικό όργανο καταπίεσης που δεν μπορεί να εκφράσει ούτε τα ίδια τα μέλη του, που σκύβουν το κεφάλι, αναλογίζονται και νοιώθουν εγκλωβισμένοι σε κάτι που δεν πιστεύουν ούτε τα ίδια. ...
Η πορεία ήταν πραγματικά μεγαλειώδης και ειρηνική.
Στην «πορεία» συμπεριλαμβάνω και τους πολίτες που διαδήλωσαν με το ΠΑΜΕ. Για τον ίδιο σκοπό βρίσκονταν και αυτοί, την ίδια μέρα και την ίδια ώρα στον ίδιο τόπο. Απλά θα πρέπει να καταλάβει το ΚΚΕ και η ηγεσία του (έστω για μία  φορά στην μακρά ιστορία του) ότι τα ζητήματα τέτοιων διαδηλώσεων δεν είναι συνδικαλιστικά, αλλά παλλαϊκά. Αλλιώς, η συμπεριφορά του θα μπορεί να κατηγορηθεί ως προβοκατόρικη, στημένη , σεκταριστική, υποβοηθούσα το καθεστώς στο οποίο μετέχει ως ενεργός μέτοχος και με χίλια δυο άλλα αντίστοιχα επίθετα και κριτικές. Εάν δεν το καταλαβαίνει η ηγεσία του ΚΚΕ, πως οι αγκυλώσεις και οι διαχωρισμοί συντελούν στην διάσπαση του λαϊκού κινήματος και προσφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες στο καθεστώς, θα το καταλάβει σύντομα τοις πράγμασι, όταν θα χάσει τον έλεγχο της κατάστασης.   

Επί τρείς ώρες υπήρχε αδιάκοπη ροή πολιτών - διαδηλωτών. Μια απλή καταμέτρηση από την σε σταθερό σημείο ευρισκόμενη κάμερα του Stop Cartel (άτομα ανά δευτερόλεπτο επί συνολικό χρόνο) μπορεί να προσφέρει ένα βεβαιότερο μέγεθος μέτρησης της συμμετοχής.
Εξαιρώ από την πορεία τα πρόσωπα που μετείχαν στα επεισόδια, διότι μια προσεκτική ματιά στην ροή της πορείας θα καταδείξει πως δεν ήταν στον όγκο της. Ηλθαν από αλλού !!!.
Στην πορεία υπήρξε πρόκληση της αστυνομίας με την παράνομη πράξη της απρόκλητης ρήψης  χημικών στην οδό Αιόλου, κοντά στο ύψος του Ταχυδρομείου. Την ώρα εκείνη η πορεία βρισκόταν στην μέση της και περνούσε από εκεί το τεράστιο (και μπράβο τους) μπλοκ της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ.
Δεν είναι βέβαια δυνατόν δάσκαλοι και καθηγητές να προκάλεσαν με ενέργειές τους την παράνομη επέμβαση της αστυνομίας. Κοντά τους υπήρχε και ένα μπλοκ μαρξιστών που σε όλη την εξέλιξη των πραγμάτων δεν ανταπέδωσε τις παράνομες προκλήσεις, επιθέσεις και βία της αστυνομίας.
Είναι σαφές ότι το καθεστώς ήλθε σε απόγνωση με τον όγκο της πορείας και θέλησε από νωρίς να την διαλύσει.
Είναι επίσης σαφές ότι δεν δημιούργησαν οι διαδηλωτές αυτοί τα επεισόδια καθώς δεν ήταν στην κεφαλή της πορείας, αλλά στην μέση της.

Ποιοι ήταν λοιπόν αυτοί που βρέθηκαν στον Σύνταγμα στην κεφαλή της πορείας, ώστε να βρει δικαιολογία το καθεστώς να ρίξει τόνους χημικά και να διαλύσει με τρομοκρατία και παράνομες πράξεις την πορεία ;
Είναι βέβαιο ότι στην πορεία δεν βρίσκονταν οι άνθρωποι αυτοί, κανείς δεν τους είδε να πορεύονται. Ηλθαν από αλλού (αυτά για τα «παπαγαλάκια» του καθεστώτος που πάλι θέλουν να χρεώσουν τους διαδηλωτές με «έλλειψη περιφρούρησης»).
Είναι σαφές και είχε προαναγγελθεί από κάποιους στο διαδίκτυο, ότι οι διαδηλωτές θα παρέμεναν στην πλατεία Συντάγματος εγκαθιδρύοντας ένα νέο τρόπο ειρηνικής διαμαρτυρίας. Εάν έφταναν εκεί κατά χιλιάδες οι διαδηλωτές της ειρηνικής πορείας το καθεστώς θα πάθαινε πολιτική ασφυξία.
Σκεφτείτε την πλατεία και τον περίγυρο της Βουλής κατακλυσμένο από ειρηνικούς διαδηλωτές. Πως θα δρούσαν οι δυνάμεις καταστολής ;
Είναι σαφές ότι κάποιοι ιθύνοντες του καθεστώτος σχεδίασαν την παρουσία του «αντιεξουσιαστικού χώρου» στην κεφαλή της πορείας, ώστε να διαλυθεί αυτή με την βία και την αθρόα ρίψη χημικών και να μην υπάρξει παραμονή εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων στον χώρο. Για όσους δεν γνωρίζουν επισημαίνω ότι ο «αντιεξουσιαστικός χώρος» είναι ο διαδηλώνων στο τέλος, στην ουρά κάθε πορείας. Πως και γιατί βρέθηκε στην αρχή και γιατί όλοι μας αντιλαμβανόμαστε και ζούσαμε μια ειρηνική μεγαλειώδη πορεία ;
Ατομα του «αντιεξουσιαστικού χώρου» θα πρέπει να απαντήσουν στα ανωτέρω ερωτήματα και ερωτηματικά, κυρίως τα ίδια τα σκεπτόμενα παιδία που βρίσκονται στον χώρο θα πρέπει να αναρωτηθούν, να ψαχθούν μέσα τους και να δουν τους τριγύρω τους.
Μετά την βίαιη διάλυση της πορείας και την εγκληματική επίθεση του αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ δια της μοτοσυκλέτας του επί της πλατείας Συντάγματος σε πολίτη, μια πολυάριθμη αποφασισμένη ομάδα πολιτών παρέμεινε στον χώρο για να διαδηλώσει ειρηνικά τις θέσεις της.
H αστυνομία του καθεστώτος με μία ακόμα παράνομη ενέργεια περικύκλωσε τους διαδηλωτές (!) και ξεκίνησε απρόκλητα να ασκεί πράξεις παράνομης βίας  με τις ρίψεις χημικών.
Ηταν σαφές όμως ότι η αρχή είχε και έχει γίνει: ένα προγεφύρωμα διαμαρτυρόμενων πολιτών είχε δημιουργηθεί μπροστά από την Βουλή και παρέμεινε για πολλές ώρες αγνοώντας την απειλή των χημικών, του άγριου καθεστωτικού αστυνομικού ξυλοδαρμού και των συλλήψεων.
Όταν η υπάρχουσα κάμερα διαδικτυακού μέσου σταμάτησε να εκπέμπει και να καταγράφει την καθεστωτική λειτουργία, το καθεστώς παράνομα εξεδίωξε τους διαδηλωτές με την χρήση παράνομης βίας και καταπατώντας τα συνταγματικά τους δικαιώματα.
Όμως η αρχή έγινε. Ελληνες πολίτες συνήλθαν ειρηνικά και χωρίς όπλα έξω από την Βουλή για να εκφράσουν τις θέσεις τους.
Στις επόμενες ημέρες προετοιμάζονται και άλλες τέτοιες εκδηλώσεις.
Μπορούν οι πολίτες να δίνουν ραντεβού κάθε απόγευμα, κάθε βράδυ της άνοιξης  στην πλατεία Συντάγματος, για να διαδηλώσουν, να συζητήσουν, να διασκεδάσουν, να εκφραστούν.
Οργανωμένα και ειρηνικά να κατεβαίνουν στην πλατεία Συντάγματος βρίσκοντας μια άλλη διασκέδαση, μια διασκέδαση κοινωνικότητας και συλλογικής επαφής.
Στην ουσία το απογευματινό κίνημα της πλατείας Συντάγματος μπορεί να λυτρώσει αυτή την χώρα από τον «πολιτικό κόσμο», από το καθεστώς, όπως το γνωρίζουμε και όπως μας καταστρέφει διαχρονικά.
Την 1η Μάρτη διάβασα πως είναι το επόμενο ραντεβού. Ας γίνει καθημερινό, ας πλατύνει μέχρι να καλύψει όλο τον χώρο, όλη την Αθήνα, όλη την Ελλάδα.
Ας βγούμε έξω, ας γνωριστούμε, ας συζητήσουμε. Μέσα από τις διαδικασίες αυτές και μόνο θα προκύψει η νέα Ελλάδα.
Το καθεστώς είναι έντρομο και ο καθένας τους τρέμει για την προσωπική του τύχη, δικό μας μέλημα είναι το πραγματικό συλλογικό μέλλον της Ελλάδας.

                                                                                                           Ο Κάστωρ

Υ.Γ.      Το ΠΑΜΕ που έπρεπε να μείνει έφυγε πρώτο και νωρίς για την πορεία και από τον χώρο της Βουλής - Συντάγματος.
Εάν δεν κάνω λάθος η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ είχε προγραμματιστεί για τις 12:00 και της ΓΣΕΕ για τις 11:00. Αυτό σημαίνει ότι η πορεία της ΓΣΕΕ θα έπρεπε να γίνει πρώτη. Όμως ήδη από τις 11:20 το ΠΑΜΕ ξεκινούσε την πορεία. Είχε κάποια επίσημη πληροφόρηση για στημένα επεισόδια και βιαζόταν να πορευθεί και να φύγει νωρίς ;
Ας απαντήσουν οι ιθύνοντες. 

ΣΣ: Σχετικό Υλικό της ημέρας της Απεργίας 
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.