Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

2 Φεβρουαρίου 1943: Η Νίκη στο Στάλινγκραντ!...

Γράφει ο Δευκαλίων

Τιμή και Δόξα στους Υπερασπιστές του Στάλινγκραντ!
  
Στις 2 Ιανουαρίου, ο Δευκαλίων δημοσιοποίησε το πρώτο άρθρο για το 2011. Το άρθρο είχε τίτλο "Το 2011 έτος Τιμής και Αντίστασης". Στον επίλογο του το εν λόγω άρθρο ανέφερε:
       ·  «Επειδή, όμως, σε αυτήν την χώρα γεννιούνται κάθε ημέρα παιδιά, που πρέπει να διδαχθούν πάνω από όλα Αξιοπρέπεια, το καθήκον όλων μας είναι να δείξουμε στους νέους, με πράξεις και στάση ζωής, ότι το πρότυπο τους δεν πρέπει να είναι οι επιλήσμονες του νέο-ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου και οι προσκυνημένοι στο ΔΝΤ, αλλά οι άνθρωποι που υπηρετούν με συνέπεια αρχές και αξίες»
Πριν λίγες μόνον ημέρες, ο λαός της Τυνησίας ξεχύθηκε στους δρόμους ζητώντας «Αξιοπρέπεια, Ψωμί, Ελευθερία». Η εξέγερση του λαού της Τυνησίας επέτυχε να ανατρέψει και να εκδιώξει τον δικτάτορα Μπεν Αλί. Αυτές τις ημέρες ο λαός της Αιγύπτου με το ίδιο ακριβώς σύνθημα δηλαδή το «Αξιοπρέπεια, Ψωμί, Ελευθερία», έχει ξεχυθεί στους δρόμους και...
 ζητά την απομάκρυνση ενός άλλου δικτάτορα, του Προέδρου της Αιγύπτου Μουμπάρακ.
Αξιοπρέπεια… έννοια και στάση ζωής, πού όσο και να φανεί περίεργο, ως ζητούμενο αγαθό από τους λαούς, τροφοδότησε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο την κίνηση της ιστορίας.
Η στήλη έχει πολλές φορές χρησιμοποιήσει το παράδειγμα της επικής μάχης του Στάλινγκραντ, για να εμψυχώσει όλους αυτούς που αγωνίζονται υπέρ αρχών και αξιών και εναντίον της βαρβαρότητας του νεοφιλελευθερισμού.
Σαν σήμερα, στις 2 Φεβρουαρίου 1943, ο Γερμανός Στρατάρχης Φον Πάουλους και η Γερμανική 6η Στρατιά, που επιχειρούσαν εναντίον της πόλης του Στάλινγκραντ, παραδίδονταν άνευ όρων στις δυνάμεις του Στρατάρχη του Κόκκινου Στρατού Αλεξάντερ Βασιλιέφσκι.
Ήταν το πρώτο φώς στον τρόμο και το σκοτάδι που είχε ζώσει τότε την ανθρωπότητα. Ήταν η πρώτη νίκη εναντίον της βαρβαρότητας. Και την είχαν πετύχει απλοί άνθρωποι σαν εμάς... Υπάλληλοι, Εργάτες, Αγρότες, Φοιτητές.
Άνθρωποι, όμως, που είχαν αποφασίσει να ζήσουν με Αξιοπρέπεια και γι’ αυτό αγωνίστηκαν στις όχθες του παγωμένου Βόλγα μέχρι θανάτου.
Τι άλλο να προσθέσει κανείς μια τέτοια ημέρα που η παγκόσμια υπόθεση του ανθρώπινου πολιτισμού γιορτάζει μία τόσο μεγάλη και σημαντική νίκη επί της βαρβαρότητας, ενώ ταυτόχρονα οι πρωτεύουσες του Αραβικού Κόσμου συνταράζονται από το σύνθημα Αξιοπρέπεια, που σαρώνει δικτατορικά και διεφθαρμένα καθεστώτα.
Μόνο να αποδώσουμε ένα μικρό δείγμα σεβασμού και ευγνωμοσύνης στους Υπερασπιστές του Στάλινγκραντ.
Ας ακούσουμε λοιπόν τον «Ύμνο των Μαχητών του Στάλινγκραντ» και ας αποδώσουμε νοερά Τιμή και Δόξα στους Υπερασπιστές του Στάλινγκραντ!


==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.