Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Συγχαρητήρια για τη στιβαρή ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ κ. Χρυσοχοΐδη!

Της Μαριάνας Τσήπα
Κύριε Χρυσοχοΐδη,
η στιβαρότητά σας μας δίνει καθημερινά δείγματα πυγμής, αξιοσύνης, διαφάνειας, γραφής και εκσυγχρονισμού του υπουργείου σας.
Κατανοούμε ότι ουδόλως σας απασχολεί το ζήτημα μη τήρησης της νομοθεσίας και των όσων δεν χάνει ευκαιρία να διακηρύσσει ο πρωθυπουργός και ο κύριος Ραγκούσης, περί διαφάνειας, διαύγειας, opengov και πράσινα άλογα.
Κατανοούμε ότι είναι περισσότερο «παραγωγικό» (βολικό, το λέει ο λαός μας), για να κάνετε τις δουλειές σας -δηλαδή, να «αναπτύξετε» την χώρα και την Εθνική Οικονομία(!)- να γράφετε στα παλιά σας υποδήματα όσα ψηφίζει η δική σας κυβερνητική πλειοψηφία και να στηρίζεστε στις παλιές και δοκιμασμένες συνταγές…
Όμως, για αυτές τις «συνταγές», θα έχουμε όλο το χρόνο στη διάθεσή μας (ελπίζουμε και η δικαιοσύνη και κάποιος εισαγγελέας να ενδιαφερθεί). Κοντός ψαλμός αλληλούια…
Στις 19 Ιανουαρίου αποκαλύφθηκαν πως «Εν κρυπτώ λειτουργούν υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Επενδύσεων» (PRESS-GR).
Αντί να υπάρξει προβληματισμός και να μπει ένα τέλος στην αδιαφάνεια, οι υπηρεσιακοί παράγοντες αγωνίζονται (μάλιστα με τη συνδρομή γνωστού δημοσιογράφου Μεγάλου καναλιού) ν’ αποκαλύψουν τη «διαρροή»της παρανομίας και να «κλείσουν τη στρόφιγγα»… (και για τον δημοσιογράφο του Μεγάλου καναλιού και για τις «σχέσεις» που διατηρεί διαχρονικά στις υπηρεσίες, θα μιλήσουμε σε εύθετο χρόνο…)
Τι ανακαλύπτουμε και αποκαλύπτουμε τώρα;
Ότι η ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ έγινε «Νόμος» στο υπουργείο σας, κ. Χρυσοχοΐδη!
Με τις ίδιες «στημένες» διαδικασίες  και αδιαφανείς πρακτικές το άλλο αστέρι-υφιστάμενός σας, ο κ. Α. Μαρκόπουλος (Ε.Γ. Ψηφιακού Σχεδιασμού) και Δ. Δ. (προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Ψηφιακή Σύγκλιση).
Το δις εξαμαρτείν, ουκ ανδρός σοφού, κ. Χρυσοχοΐδη!
Αρχίζουμε να πιστεύουμε ότι τίποτα δεν γίνετε χωρίς τη συναίνεσή σας και ίσως κατόπιν εντολών σας! Σαν να θέλετε να ξεπεράσετε τις διαδικασίες και τη νομοθεσία που ο πρωθυπουργός και η Βουλή θεσμοθέτησε.
Ίσως, θα ήταν περισσότερο ωφέλιμο, αντί να μην τηρείτε τις θεσμοθετημένες διαδικασίες, να ζητήσετε από τον πρωθυπουργό ένα νομοσχέδιο fast track και για το δικό σας υπουργείο! Να… για να αναπτυχθεί γρήγορα η εθνική οικονομία…
Τι συμβαίνει στο αμαρτωλό υπουργείο του στιβαρού υπουργού;
Για την πλήρωση κενών θέσεων σε υπηρεσίες του ΕΣΠΑ, αλλά και γενικότερα για όλες τις δημόσιες θέσεις, επιβάλλεται η Δημόσια Προκήρυξη με ανάρτηση στο opengov.
Κατόπιν ακολουθούν αιτήσεις και αξιολόγηση.
Στο Υπουργείο σας κ. Χρυσοχοΐδη, έχετε επιβάλει δικό σας νόμο!
Χωρίς τη δημοσίευση προκήρυξης, πάλι εν κρυπτώ, διόρισαν σε θέσεις 3 προϊσταμένων μονάδων της Ειδικής Υπηρεσίας Ψηφιακή Σύγκλιση (πρώην Κοινωνία της Πληροφορίας, για την οποία πίσω έχει η αχλάδα την ουρά…) τους Α. Β., Ε. Μ., Θ. Κ. και Μ. Γ.
Κατανοούμε τις ανησυχίες σας για να πετάξει η εθνική οικονομία και κατανοούμε ότι θέλετε πολύ γρήγορα πλάι σας τους «εκλεκτούς» και «αρεστούς» (όχι  τους άριστους).
Γιατί γράψατε στα παλιά σας υποδήματα τις νόμιμες διαδικασίες;
Με ποια διαδικασία έγιναν οι επιλογές κύριε Χρυσοχοίδη;
Γιατί, ειδικά για τόσο «ευαίσθητες» και κρίσιμες θέσεις δεν τηρείται ο νόμος, που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση και που επαίρεται ο κύριος Πρωθυπουργός;
Μήπως έχετε εντολές από τον Γιώργο Παπανδρέου, να παρανομήσετε για να σώσετε την πατρίδα;
Ποια θα είναι τα καθήκοντά των νεοδιοριζόμενων προϊσταμένων;
Δεν είμαστε τόσο αφελείς να πιστέψουμε ότι απλά θέλετε νε βολέψετε κάποιους και τους διορίζεται σε θέσεις ρετιρέ, με παχυλούς μισθούς, αφού παίρνουν το 75% των συνολικών αμοιβών του Γενικού Δ/ντή.
Οι  άνθρωποι αυτοί θα  μοιράσουν την πίτα της Ψηφιακής Σύγκλισης, που μόνο για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ψηφιακή Σύγκλιση, είναι περίπου 1,1 δισ ευρώ.
Αν όμως υπολογιστούν και οι εκχωρήσεις που έγιναν από τα ΠΕΠ, η Υπηρεσία Ψηφιακής Σύγκλισης θα διαχειριστεί από το ΕΣΠΑ συνολικά 2 δισ.ευρώ!
Δεν θα ήταν εύλογη απορία ενός ευκολόπιστου πολίτη, ότι δεν ακολουθήσατε τη νόμιμη οδό, ώστε συγκεκριμένα άτομα να αξιολογήσουν, να κατανείμουν αμερόληπτα και με διαφάνεια 2 δισ. ευρώ;
Μήπως θα ενεργούν και θα λειτουργούν κατ’ εντολή αυτών που τους διόρισαν και αυτών που τους καλύπτουν;
Αποδεικνύεται περίτρανα πως κάποιοι έχουν στήσει το δικό τους «μαγαζί». Και κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί ότι εσείς δεν είστε τμήμα --υποκατάστημα- αυτού του μαγαζιού. Ούτε καν λογιστής του μαγαζιού…
Τώρα, τις εξαγγελίες περί νέα Ειδική Γραμματεία ΕΣΠΑ και κάποιο rotation για να ανακατευτεί η τράπουλα δεν θα έβλαπτε, αν και σε λίγο ΟΛΑ, σιγά, σιγά θα βγαίνουν στο φως…
Αν, λέμε αν (ίσως είναι απλώς αφελής) ο κ. Χρυσοχοΐδη υπουργεύει χωρίς να μπορεί να ασκήσει νόμιμη πολιτική και τις θεσμοθετημένες διαδικασίες, έχει την ευκαιρία να διαβάσει τι συμβαίνει στο Υπουργείο του, παρακάτω:
Ακολουθούν οι ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ για τις οποίες δεν προηγήθηκε η ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ και ΑΝΑΡΤΗΣΗ στο opengov, όπως συμβαίνει σε ΟΛΑ τα Υπουργεία και μας το επαναλαμβάνει -λες και πρέπει να το εμπεδώσουμε με το ζόρι- ο πρωθυπουργός και ο κ. Ραγκούσης.
Διορισμός Βαφειάδη Αβ. Διορισμός Γιαμπουρα Εμ Διορισμός Κοσμόπουλου Διορισμός Μπαλτά Ελ.
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.