Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Η Παιδεία Σήμερα… Το Νέο Ψηφιακό Σχολείο… για όλους ή για λίγους … ή για τους διαχρονικούς «Συμβούλους» του «τίποτα»;


Γράφει ο Δρ Κουτσούκος Αναστάσιος*

Η Παιδεία έρμαιο των  «γνωστών»  διαχρονικών υπερκομματικών απατεώνων Σύμβουλων της καταστροφής της Παιδείας και των Υπουργών!
Από τον Γεώργιο Παπανδρέου, στον Ανδρέα Παπανδρέου και   στην Άννα Διαμαντοπούλου…
Πειραματικό και Πρότυπο δύο διαφορετικές και αντίθετες έννοιες… που οι δήθεν ειδικοί δεν αντιλαμβάνονται!
Η Παιδεία έρμαιο των  «γνωστών»  διαχρονικών υπερκομματικών απατεώνων Σύμβουλων της καταστροφής της Παιδείας και των Υπουργών!
Η Υπουργός κ. Άννα Διαμαντοπούλου ή έχει ανεπαρκείς Συμβούλους ή παρασύρεται, ή απλά δεν ξέρει τι κάνει και οφείλει να παραιτηθεί!!
Καλούμε τον Πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου, ως πιο έμπειρο στα θέματα παιδείας,  να υποδείξει στην κ. Άννα Διαμαντοπούλου την διαφορά Πειραματικού και Προτύπου Σχολείου!
Πειραματικά Σχολεία:  η εισαγωγή των μαθητών γίνεται με κλήρωση (χωρίς εξετάσεις)
Πρότυπα Σχολεία: η εισαγωγή γίνεται μόνο με εξετάσεις.
Πρότυπα-Πειραματικά: Δεν υπάρχουν και αν η εισαγωγή των μαθητών γίνεται με εξετάσεις, τότε θα είναι Πρότυπα και δίπλα  ό όρος «Πειραματικά θα υπάρχει για να δημιουργεί σκόπιμη σύγχυση»!

«Μετά πόνου η μάθησις». Αριστοτέλης
«Η τέχνη και η επιστήμη, η έρευνα και η διδασκαλία είναι ελεύθερες• η ανάπτυξη και η προαγωγή τους αποτελεί υποχρέωση του Κράτους. Η ακαδημαϊκή ελευθερία και η ελευθερία της διδασκαλίας δεν απαλλάσσουν από το καθήκον της υπακοής στο Σύνταγμα.
Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες». ...

Σύνταγμα, Άρθρο 16.
Τίτλοι ευγένειας ή διάκρισης ούτε απονέμονται
ούτε αναγνωρίζονται σε Έλληνες πολίτες.
Σύνταγμα, Άρθρο 4.

Η κ. Άννα Διαμαντοπούλου  οφείλει να κρατήσει ένα ορισμένο αριθμό Πειραματικών που θα συνδέονται με τα Πανεπιστήμια γιατί δεν εννοείται Πανεπιστήμιο χωρίς Πειραματικό Σχολείο όπου εφαρμόζονται πειραματικά οι νέες μέθοδοι διδασκαλίας, γίνονται έρευνες, πρότυπες διδασκαλίες και παρατηρήσεις ψυχοπαιδαγωγικές των μαθητών.  Τα υπόλοιπα Πειραματικά  – αν θέλει να υπηρετήσει και άλλο την δεξιά- να τα κάνει Πρότυπα. Η πρόταση για  Πρότυπα – Πειραματικά είναι αντιεπιστημονική. Τα Πρότυπα-Πειραματικά υπάρχουν μόνο στην σκέψη των
 ανίκανων συμβούλων της κ. Διαμαντοπούλου και .δεν υπάρχουν!!! Θα είναι μια αντιεπιστημονική πρωτοτυπία!
Η κ. Άννα Διαμαντοπούλου, αφού δεν κατάφερε να καθαρίσει την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση από την αναξιοκρατία και τον Νεποτισμό ( έχει τις καταγγελίες γα την ΑΣΠΑΙΤΕ, Ευανθία μακρη Μπότσαρη, Ευρωπαϊκά Προγράμματα, στο γραφείο της), βάλλει τώρα κατά των μόνων σχολείων, των Πειραματικών, που λειτουργούν με δημοκρατικό προσωπικό, για να τα παραδώσει και αυτά – μετά τα πανεπιστήμια και ΤΕΙ- στην δεξιά και ολιγαρχία,  που τόσο καιρό πιστά και τυφλά υπηρετεί και ας είναι βουλευτής ΠΑΣΟΚ λες και δεν το καταλαβαίνουμε!
Η κ. Άννα Διαμαντοπούλου δεν μπορεί να θέσει σε νέα «κρίση» τις οργανικές θέσεις των διδασκόντων στα Πειραματικά Σχολεία του Πανεπιστημίου Αθηνών  (ΠΣΠΑ)  και Θεσσαλονίκης και αν το κάνει είναι παράνομο και αντισυνταγματικό. Τα Πειραματικά σχολεία,  λόγω της ιδιαιτερότητάς τους, υπάγονται απευθείας στα Πανεπιστήμια και  με την ίδια λογική θα πρέπει να κρίνει πάλι από την αρχή όλο το Πανεπιστημιακό προσωπικό όλων των βαθμίδων (ενώ τις καταγγελίες,  που έχει για αναξιοκρατία στα Πανεπιστήμια δεν τολμά να τις ερευνήσει γιατί
 αφορούν δεξιούς που τους/τις  καλύπτει επιμελώς)!.

 «Εκεί που ανοίγει ένα σχολείο, κλείνει μια φυλακή».
 Βίκτωρ Ουγκώ (Γάλλος Συγγραφέας) 1802-1885 μ.Χ.
   «Στου κασίδη το κεφάλι, μαθαίνουν οι μπαρμπέρηδες»! Λαϊκή Παροιμία

1.Τα Πειραματικά του Παν/μιου Αθηνών και Θεσσαλονίκης, 2. Τα υπάρχοντα ( Πειραματικά που συνδέονται με το Παν/μιο) τα ιστορικά, τα «κλασσικά» και τα  λοιπά Πρότυπα και 3.  Τα νέα  Πειραματικά – Πρότυπα σχολεία της Δημόσιας Εκπαίδευσης (τι να πει κανείς)!
 Η επιλογή των νέων Πειραματικών, πρέπει να γίνει με κάποια κριτήρια από τα λεγόμενα «ιστορικά» Πειραματικά Σχολεία, όπως το ΠΣΠΑ του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Πειραματικό του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που ιδρύθηκαν και λειτουργούν με το νόμο 4376/16-08-1929 και τον νόμο 4600/2-05-1930 του Γεωργίου Παπανδρέου (γέρου της Δημοκρατίας).
Τα Πειραματικά αυτά σχολεία δεν μπορούν να μετονομαστούν σε Πρότυπα ή στον βλακώδη τίτλο Πρότυπα-Πειραματικά, γιατί είναι σχολεία των Πανεπιστημίων και η εγγραφή σε αυτά των μαθητών γίνεται με κλήρωση, γιατί το πανεπιστημιακό ερευνητικό δείγμα μαθητών πρέπει να είναι «τυχαίο».!  Για την ιστορία στο Πειραματικό του Πανεπιστημίου Αθηνών φοίτησε ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Κώστας Σημίτης,  ο Κώστας Καραμανλής και πολλοί σημαίνοντες της πολιτικής ζωής της Ελλάδας! Αυτό το σχολείο θα καταργήσει η κ. Διαμαντοπούλου και να το κάνει
 δήθεν Πρότυπο-Πειραματικό (που δεν υπάρχει πουθενά);
Τα υπόλοιπα Πειραματικά σχολεία που λειτουργούν με τον νόμο του 1985 επί Πρωθυπουργίας Ανδρέα Παπανδρέου, στον οποίον εντάχτηκαν τότε και τα Πρότυπα (Βαρβάκειο κλπ), ουδόλως πρέπει να διαταραχτούν, πλην της υλικοτεχνικής τους υποδομής! Αν θέλει η κ. Διαμαντοπούλου να ιδρύσει Πρότυπα, ας τα ιδρύσει , ας τα ονομάσει Νέα Πρότυπα, ή Πρότυπα Ψηφιακά,  χωρίς να διαταράξει τα υπάρχοντα Πειραματικά!
Η Υπουργός Παιδείας κ Διαμαντοπούλου, παρασυρμένη προφανώς από τους «ανεπαρκείς δεξιόστροφους, γνωστούς»  Συμβούλους του «τίποτα», φαίνεται να ταυτίζει τα Πειραματικά με τα Πρότυπα σχολεία.
Ο «γνωστοί» αυτοί Σύμβουλοι της καταστροφής της Παιδείας και των Υπουργών,  τριγυρίζουν από πολιτικό σε πολιτικό γραφείο (όλων των κομμάτων) πουλώντας δήθεν «συμβουλές» στον εκάστοτε Υπουργό, ενώ οι ίδιοι δεν μπήκανε ποτέ σε τάξη, δεν δίδαξαν ποτέ, δεν «έπιασαν ποτέ την κιμωλία», και τα δήθεν προσόντα τους είναι αποκύημα της «τριβής» με τα πολιτικά γραφεία –και τα παρακείμενα ξενοδοχεία -  και Μασονικές Στοές. Τα δε διδακτορικά τους είναι ανύπαρκτα και δεν τα είδε και δεν τα διάβασε κανένας! Οι Σύμβουλοι αυτοί είναι
 διαχρονικοί, είναι οι ίδιοι και αναστατώνουν κάθε φορά την παιδεία προσφέροντας Μεταρρυθμίσεις «φούσκες». Οι Υπουργοί «θύματα» των γνωστών Συμβούλων στο τέλος καταστρέφονται πολιτικά, όπως ο κ. Αρσένης, η κ. Γιαννάκου και τώρα η κ. Διαμαντοπούλου, ενώ οι Σύμβουλοι πλουτίζουν διαρκώς!
Αν τύχει και αλλάξει ο Υπουργός, οι ίδιοι αυτοί Σύμβουλοι, ως δια μαγείας θα απαρνηθούν «πριν αλέκτωρ λαλήσει» τον προηγούμενο Υπουργό και θα αγκαλιάσουν με την ίδιο πλαστό θαυμασμό τον νέο Υπουργού και χωρίς αιδώ,  θα του πουλήσουν «νέα Μεταρρύθμιση», δήθεν στα πρότυπα άλλου Κράτους! Έτσι τώρα έστειλαν την κ. Διαμαντοπούλου μα μελετήσει το Αγγλικό σύστημα Πανεπιστημίων, την κ. Γιαννάκου το Φιλανδικό κλπ… Οι Υπουργοί είναι θύματα αυτών των απατεώνων Συμβούλων γιατί τους έχουν πρώτα ψυχολογική ανάγκη, γιατί ο δήθεν
 Σύμβουλος, είναι πρώτα κόλακας, μετά απατεώνας, τρίτον τυχοδιώκτης, τέταρτον δεν έχει πολιτική στέγη, πέμπτον «καλυμμένος μαστροπός» αφού «πασάρει»  γνωστούς – γνωστές για «παρέα», έκτον άνθρωπος της «μίζας» και τέλος είναι κλέφτης! Ελάχιστοι είναι οι σοβαροί οι οποίοι στο τέλος κουράζονται, απηυδήζουν και αποσύρονται αναγκαστικά από τις μηχανορραφίες των απατεώνων Συμβούλων, που πλέον έχουν στήσει μια «υπερκομματική συμμορία» και εκμεταλλεύονται τον κάθε Υπουργό, όποιον και να είναι!
Τα πειραματικά και τα πρότυπα είναι δύο αντίθετα σχολεία που εξυπηρετούν διαφορετικούς σκοπούς. Η Υπουργός φέρεται να δηλώνει  ότι με τα πειραματικά σχολεία θα επανέλθει η μίμηση προς την «Αριστεία» (ή δεν γνωρίζει ή την κοροϊδεύουν, ή μέσα στον γενικό χαμό όλα επιτρέπονται)!
Το Πειραματικό σχολείο είναι ταυτόσημο με πειραματική διδασκαλία δηλαδή δοκιμασία νέων παιδαγωγικών και διδακτικών μεθόδων, την σύνδεση με το Πανεπιστήμιο.  Δεν έχουν να κάνουν με την «Αριστεία» αλλά με τον πειραματισμό σε νέες παιδαγωγικές μεθόδους (χωρίς να αποκλείεται και η άριστη επίδοση των μαθητών). Τα πειραματικά σχολεία ποτέ δεν καταργήθηκαν, άλλαξε απλά ο τρόπος εισαγωγής μαθητών σε αυτά (με κλήρωση) κάτι εντελώς συμβατό με τον τίτλο τους. Η σύνδεση με το πανεπιστήμιο είναι απαραίτητη γιατί  δεν δοκιμάζεις
 παιδαγωγικές και διδακτικές μεθόδους μόνο σε μαθητές που είναι ήδη άριστοι ή έχουν ένα πολύ υψηλό δείκτη γνώσεων, για να βγάλεις αντικειμενικά συμπεράσματα. Επομένως αν στα υπάρχοντα Πειραματικά σχολεία του Πανεπιστημίου βάλουμε «εξετάσεις εισαγωγής», τότε οποιαδήποτε πανεπιστημιακή έρευνα ή διδασκαλίας δεν θα είναι πλέον αντικειμενική και επιστημονική!
Τα πρότυπα σχολεία είναι τα σχολεία της «Αριστείας». Έχουν  δηλαδή στόχο την  εκπαίδευση αρίστων μαθητών που να αποτελούν πρότυπο για την κοινωνία και τους άλλους μαθητές, με αμφίβολα αποτελέσματα. Στα πρότυπα σχολεία η επιλογή μαθητών φυσικό είναι να γίνεται με εξετάσεις αφού στόχος τους είναι η εκπαίδευση των αρίστων, όπως επίσης και διακοπή της φοίτησης όσων δεν μπορούν να ακολουθήσουν τους ρυθμούς τους. Επομένως τα «Πρότυπα» σχολεία απευθύνονται σε μια «ελίτ» μαθητών και γονέων και επαναφέρουν την «ταξική διάκριση
 στην παιδεία» κάτι που με τον νόμο Ανδρέα Παπανδρέου,  Ν.1566/1985 άρθρο 31 - 91, είχε διαγραφεί.
Η αποσαφήνιση του σκοπού των δύο αντίθετων τύπων  σχολείων του Πειραματικού και του  Προτύπου, που για επιστημονικούς λόγους δεν ταυτίζονται, είναι απαραίτητη προκειμένου να οργανωθούν και να λειτουργήσουν σωστά, αλλά και να βοηθήσουν γονείς και μαθητές να επιλέξουν τον ένα ή τον άλλο η τον απλό τύπο σχολείου. Επομένως να θέλει η Υπουργός κ. Άννα Διαμαντοπούλου να ιδρύσει Πρότυπα – Πειραματικά σχολεία μόνο τον γέλωτα των ειδικών μπορεί να προκαλέσει!. Απλά όλα θα είναι «Πρότυπα»,  αφού ο πειραματισμός σε αυτά εξ ορισμού δε
 μπορεί να υπάρξει γιατί το «δείγμα του μαθητικού πληθυσμού» είναι μη ασφαλές επιστημονικά, αφού η εισαγωγή σε αυτά θα είναι με εξετάσεις!
Είναι αναγκαίο η Υπουργός κ. Διαμαντοπούλου  να κρατήσει ένα ορισμένο αριθμό Πειραματικών που θα συνδέονται με τα Πανεπιστήμια και τα υπόλοιπα – αν θέλει να υπηρετήσει την δεξιά- να τα κάνει Πρότυπα. Η θέση για Πρότυπα- Πειραματικά είναι αντιεπιστημονική. Τα Πρότυπα-Πειραματικά δεν υπάρχουν!!! Θα είναι μια αντιεπιστημονική πρωτοτυπία! Αλλά τι νοιάζει τους γνωστούς απατεώνες συμβούλους της καταστροφής της παιδείας αυτό;
Καλούμε τους ανεπαρκείς Συμβούλους που πρότειναν αυτόν τον τύπο σχολείου να παραιτηθούν. Καλούμε την Υπουργό, να επανεξετάσει το θέμα και  πριν γελοιοποιηθεί να «επανορθώσει»!
Τελικές Παρατηρήσεις Συμπεράσματα Προτάσεις.
1.      Τα Πειραματικά και Πρότυπα Σχολεία μπορούν να διακριθούν σε
a.      . Τα Πειραματικά του Παν/μιου Αθηνών και Θεσσαλονίκης,
b.      . Τα υπάρχοντα  Πειραματικά που συνδέονται με το Παν/μιο ιστορικά και τα  λοιπά Πειραματικά, και
c.      .  Τα νέα  Πρότυπα σχολεία της Δημόσιας Εκπαίδευσης.
2.      Επιβάλλεται να υπάρχει ένας ορισμένο αριθμός Πειραματικών που θα συνδέονται με τα Πανεπιστήμια, γιατί δεν εννοούνται Πανεπιστήμια χωρίς Πειραματικά Σχολεία, στα οποία η εισαγωγή των μαθητών γίνεται με κλήρωση.
3.       Τα υπόλοιπα σχολεία  – αν θέλει να υπηρετήσει την δεξιά- να τα κάνει Πρότυπα.  Θα μπορούσε να χωρίσει το κάθε σχολείο σε δύο σε Πειραματικό όπου η εισαγωγή θα είναι χωρίς εξετάσεις και σε Πρότυπο, αλλά στην πράξη δεν θα λειτουργούσε. Πειραματικά – Πρότυπα δεν υπάρχουν!!! Θα είναι μια αντιεπιστημονική πρωτοτυπία!
4.      Η επιλογή των νέων Προτύπων,  πρέπει να γίνει με κάποια κριτήρια  από τα λεγόμενα «ιστορικά» Πειραματικά Σχολεία, όπως το ΠΣΠΑ του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Πειραματικό του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που ιδρύθηκαν και λειτουργούν με το νόμο του Γεωργίου Παπανδρέου (γέρου της Δημοκρατίας) και έχουν υψηλό μορφωτικό επίπεδο.
5.      Πειραματικά Σχολεία των Πανεπιστημίων, όπως το ΠΣΠΑ του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Πειραματικό του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που ιδρύθηκαν και λειτουργούν με το νόμο 4376/16-08-1929 και τον νόμο 4600/2-05-1930 του Γεωργίου Παπανδρέου (γέρου της Δημοκρατίας) εξαιρούνται του νέου νόμου και συνεχίζουν να λειτουργούν ως έχουν!
6.      Δεν πρέπει να διαταραχτούν οι «οργανικές θέσεις» των ήδη διδασκόντων στα Πειραματικά Σχολεία και να προωθηθεί ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός τους.
7.      Όσον αφορά  νέους τους εκπαιδευτικούς που θα εργάζονται σε Πειραματικά σχολεία προτείνουμε να επιλέγονται με βάση τυπικά και ουσιαστικά προσόντα από το ΚΥΣΔΕ. Τυπικά προσόντα θεωρούνται εκτός του βασικού πτυχίου, μεταπτυχιακοί τίτλοι συναφείς με το αντικείμενο διδασκαλίας. Η εισαγωγή της «συνέντευξης» θα επιφέρει κακά και δεν θα είναι «αντικειμενική».
8.      Εκτός από τους «Ομίλους Αριστείας»,  πρέπει να υπάρχουν και «Όμιλοι υποβοήθησης ασθενέστερων μαθητών» ή «μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες». Οι διδακτική των μαθημάτων πρέπει να γίνεται εξατομικευμένη σε κάθε μαθητή που έχει ανάλογες ανάγκες. Δεν πρέπει να υπάρχουν εξετάσεις για την εισαγωγή των μαθητών, αλλά η εισαγωγή να γίνεται με «κλήρωση».
9.      «Δικαίωμα σε όλους στη δημόσια δωρεάν Παιδεία»! «Σωστή η κατάργηση της η «ταξικής» βάσης του 10  για τα Πανεπιστήμια! «Μαθητοκεντρική παιδεία»!. «Τέλος η οικογενειοκρατία και η ρουσφετολογία στα σχολεία και ΑΕΙ και ΤΕΙ» !
10.     Θετικό κρίνεται το πολυνομοσχέδιο, σε γενικές γραμμές, για την εκπαίδευση. Χρειάζονται κάποιες βελτιώσεις, προσθήκες και διευκρινήσεις, αλλά προσοχή στα «κεκτημένα του υπάρχοντος διδακτικού προσωπικού», που στην πλειοψηφία του είναι «δημοκρατικό».!
11.     Με το νομοσχέδιο, η σχέση του εκπαιδευτικού με την εκπαίδευση επαναπροσδιορίζεται υπηρετώντας την αρχή ‘’Πρώτα ο Μαθητής’’. Στόχος είναι η ανάδειξη του εκπαιδευτικού σε πρωταγωνιστή των αλλαγών για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης για αυτό και προωθείται μια σειρά καινοτόμων πρωτοβουλιών του Υπουργείου Παιδείας που αφορούν το σύνολο της εργασιακής διαδρομής των εκπαιδευτικών.
12.     Το νομοσχέδιο οφείλει να εμπνέει στους μαθητές, φοιτητές, γονείς, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, αξιοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη, αναγνώριση της «προσπάθειας» και ανάπτυξη της «κριτικής σκέψης».
13.     Η εισαγωγή των νέων τεχνολογιών είναι θετικότατη, αλλά με «μέτρο» για να μη διαταραχτεί η ψυχική ισορροπία των μαθητών. Τέλος, τα επιστημονικά επιτεύγματα και συμπεράσματα της σύγχρονης ψυχολογίας, παιδαγωγικής  και των επιστημών της αγωγής, μπορούν να συνεισφέρουν ένα σοβαρό επιστημονικό υπόβαθρο με πανελλήνια,  ευρωπαϊκή και διεθνή εμβέλεια και αποδοχή!
14.     Δεν πρέπει να διαταραχτούν οι «οργανικές θέσεις» των ήδη διδασκόντων στα Πειραματικά Σχολεία και να προωθηθεί ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός τους.
15.     Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ανά 5ετία με σκοπό το αν παραμείνουν στο Σχολείο είναι ανεδαφική και θα περιπλέξει την λειτουργία των Σχολείων, αφού θα είναι έρμαιο εξωθεσμικών παρεμβάσεων (μέσον κλπ)... Κανείς εκπαιδευτικός δεν θα δεχτεί την « νέα κρίση», αν δεν υπάρχει ταυτόχρονη μετεξέλιξη σε ανώτερη βαθμίδα!
16.     Καλό είναι να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι στα περί «μεγάλης μεταρρύθμισης» γιατί αναστατώνεται χωρίς λόγο η εκπαιδευτική Κοινότητα.
17.     Δεν μπορούμε να κάνουμε ποιοτικότερη την Εκπαίδευση με λιγότερη χρηματοδότηση!
18.     Θα πρέπει πρώτα να «καθαρίσει το πανεπιστήμιο» από τους ανίκανους,  την οικογενειοκρατία και τον νεποτισμό και μετά να μιλήσουμε για αξιοκρατία στην Μέση Εκπαίδευση.
19.     Να προσέχουν οι Υπουργοί τους «Συμβούλους» και «καλοθελητές», γιατί και οι ίδιοι «συμβούλευαν»,  πριν λίγα χρόνια την κ. Μαριέττα Γιαννάκου με τα γνωστά αποτελέσματα.
20.     Δεν μπορεί να καταργηθούν ούτε να τροποποιηθούν τα Πειραματικά Σχολεία του Πανεπιστημίου Αθηνών  (ΠΣΠΑ)  και Θεσσαλονίκης και αν το κάνει είναι παράνομο και αντισυνταγματικό, διότι υπάγονται απευθείας στα Πανεπιστήμια! Και αυτά τα σχολεία έχουν άριστες επιδόσεις χωρίς να υπηρετούν μόνο την ολιγαρχία, αλλά όλους τους πολίτες!
21.     Δεν μπορεί να τεθούν σε νέα «κρίση» οι οργανικές θέσεις των διδασκόντων τα Πειραματικά Σχολεία του Πανεπιστημίου Αθηνών  (ΠΣΠΑ)  και Θεσσαλονίκης και αν το κάνει είναι παράνομο και αντισυνταγματικό,  διότι υπάγονται απευθείας στα Πανεπιστήμια, γιατί με την ίδια λογική θα πρέπει να κρίνει πάλι από την αρχή όλο το Πανεπιστημιακό προσωπικό όλων των βαθμίδων (ενώ τις καταγγελίες που έχει για αναξιοκρατία στα Πανεπιστήμια δεν τολμά να τις ερευνήσει γιατί αφορούν δεξιούς που τους/τις  καλύπτει επιμελώς)!.
22.     Το πιο σημαντικό είναι εκτός από τους «Ομίλους Αριστείας πρέπει να υπάρχουν και «Όμιλοι υποβοήθησης ασθενέστερων μαθητών» ή «μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες». Οι διδακτική των μαθημάτων πρέπει να γίνεται εξατομικευμένη σε κάθε μαθητή που έχει ανάλογες ανάγκες. Δεν πρέπει να υπάρχουν εξετάσεις για την εισαγωγή των μαθητών, αλλά η εισαγωγή να γίνεται με «κλήρωση», όπως γίνεται και να είναι αδιάβλητη.
23.     Να μην ισχύσει η παροιμία «στου κασίδη το κεφάλι…»!
Καλή επιτυχία στο νέο δημοκρατικό, ψηφιακό, και ανθρώπινο  Πειραματικό Σχολείο!


*Διδάκτωρ Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου της Σορβόννης.
Πολιτευτής ΠΑΣΟΚ Β΄ Αθήνας

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.