Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Σοβαρό-της (υπό το) μηδέν... τα φαιδρά της καθημερινότητας του πολίτη

"Λαμπυριζούσης και σελαγιζούσης της σελήνης παρά λίμνην της Δοϊράνης εωράκαμεν τους ληστάς. Κράζων δε "σταθήτε ρε πούστηδες, γαμώ το σταυρό σας" και απαντησάντων "Κλάστε μας τα αρχίδια", απέδρασαν..."  

Άλλο και αυτό σήμερα... Διαβάζουμε "Ηλικιωμένος πήγε να καταγγείλει κλοπή και... συνελήφθη"
... μα είμαστε σοβαροί ως κράτος;

Η "καθημερινότητα" είναι αυτή που πουλάει και κερδίζει τις επιλογές των κυβερνήσεων.
Θυμίζω ότι το 2004 ο Κώστας Καραμανλής κέρδισε τις εκλογές, πάνω στο σλόγκαν, "η καθημερινότητα του πολίτη".

Σημειώνω, ότι η νέα διακυβέρνηση, ας την πούμε έτσι, έφτιαξε έναν κατασταλτικό μηχανισμό, ολοκληρωτικού τύπου, με πιασιάρικο τίτλο (που συνειρμικά οδηγεί σε πολλά κέρδη) το ΠΡΟ.ΠΟ (υποτίθεται προστασία του πολίτη). ...



Αυτό που συνέβει σε ένα 64χρονο που πήγε να καταγγείλει στην αστυνομία ότι τον έκλεψαν και βρέθηκε στο κρατητήριο, δεν έχει προηγούμενο.

Συγκεκριμένα αναφέρει το ρεπορτάζ του "ΣΚΑΙ":
" Ο ηλικιωμένος κατέθεσε στο αστυνομικό τμήμα Μοιρών ότι άγνωστοι δράστες, το βράδυ του Σαββάτου μπήκαν στο εργοστάσιο ζωοτροφών που διατηρεί στο 3ο χιλ. της Εθνικής Οδού Μοιρών - Ηρακλείου και αφού παραβίασαν την περίφραξη και στη συνέχεια την κεντρική είσοδο των γραφείων, αφαίρεσαν 300 ευρώ.
Ακολούθως παραβίασαν την κεντρική είσοδο της οικίας του, που βρίσκεται σε απόσταση 50 μέτρων από το εργοστάσιο και αφαίρεσαν από την ντουλάπα υπνοδωματίου του μια καραμπίνα την οποία κατείχε νόμιμα.
Οι αστυνομικοί όμως τον συνέλαβαν για πλημμελή φύλαξη του όπλου του, και βρέθηκε στο κρατητήριο ενώ οι δράστες της κλοπής παραμένουν προς το παρόν ελεύθεροι..."

Δηλαδή "πιάσε το αυγό και κούρευτο" ή όπως θα λέγαμε λαϊκά: "πήγε για μαλλί... και βγήκε κουρεμένος"!!!

Αθάνατη Ελλάδα.. του φραπέ και του εξειδικευμένου...  ωχαδερφισμού του καναπέ!!! 

Νάσος

ΥΣ: Το περιστατικό μας θυμίζει την αναφορά που ακολουθεί:

Ανήκει στον Ιωάννη Πετράκη , υπαστυνόμο του Κιλκίς, ο οποίος στις 7 Aπριλίου 1923, αναφέρει στο τοπικό τμήμα της χωροφυλακής τα εξής: 

"Λαμπυριζούσης και σελαγιζούσης της σελήνης παρά λίμνην της Δοϊράνης εωράκαμεν τους ληστάς. Κράζων δε "σταθήτε ρε πούστηδες, γαμώ το σταυρό σας" και απαντησάντων "Κλάστε μας τα αρχίδια", απέδρασαν...

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.