Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Τρομοκρατήθηκε χθες και έχασε την ψυχραιμία του, το καθεστώς του GAP, σαν άκουγε τα συνθήματα: "Ο Τοτόμης ζει, στη ψυχή που Παπουτσή" και το " Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία.. η Χούντα δεν τελείωσε το '73".


ΒΙΝΤΕΟ: ΔΥΝΑΜΙΚΗ Η ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ "ΣΠΙΘΑ" ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΠΟΡΕΙΑ
Πολύ μεγάλη  υπήρξε η συμμετοχή των εργαζομένων αλλά και του εμπορικού κόσμου, στη σημερινή απεργία, η οποία σε πάρα πολλούς εργασιακούς χώρους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα πήρε καθολικές διαστάσεις. (http://www.epikoinonia-arg.gr)
Την ίδια ώρα πρωτοφανής ήταν η συμμετοχή του λαού στα συλλαλητήρια και τιςπορείες.Έγκυροι  παρατηρητές τόνιζαν ότι το συλλαλητήριο και η πορεία στην Αθήνα ξεπέρασαν σε συμμετοχή κάθε προηγούμενο των τελευταίων δεκαετιών!
Για άλλη μια φορά τραγική και ιδιαίτερα προκλητική ήταν η στάση της Αστυνομίας, η οποία, προφανώς με κυβερνητικές εντολές έκανε κάθε τι για να αποδιαρθρώσει και να διαλύσει το γιγάντιο ειρηνικό ενωτικό αγωνιστικό λαϊκό ποτάμι. 
Οι δυνάμεις των ΜΑΤ, σχεδόν, απρόκλητα ή χρησιμοποιώντας ως αφορμή και διάτρητο άλλοθι τη δράση ομάδων του λεγόμενου «αντιεξουσιαστικού» χώρου, πραγματοποίησαν σωρεία επιθέσεων αδιακρίτως στο σώμα της πορείας,ρίχνοντας βροχή από χημικά κάθε μορφής και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης!
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, έγιναν συνολικά 26 προσαγωγές και εννέα συλλήψεις. ...
Ένας εκ των συλληφθέντων έφερε επάνω του τσεκούρι και ένα τόξο.
Σύμφωνα με πληροφορίες  υπάρχουν αρκετοί διαδηλωτές τραυματισμένοι, χωρίς να είναι γνωστός ακόμα ο ακριβής αριθμός τους, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί αθρόες, στο σωρό, προσαγωγές και συλλήψεις από τις αστυνομικές δυνάμεις.
Η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών του Μίκη Θεοδωράκη "Σπίθα" έδωσε δυναμικά το παρών της με πάνω από 1000 άτομα αν και ήταν η πρώτη της οργανωμένη συμμετοχή σε πορεία!


ΔΥΝΑΜΙΚΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΣΠΙΘΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!
Οι 10.000 και πλέον διαδηλωτές της πόλης, καλωσόρισαν την ενεργητική παρουσία των μελών της Σπίθας Θεσσαλονίκης, ζητώντας να μας γνωρίσουν και να συμβάλλουν στην προσπάθειά μας...
Τα μέλη τις Σπίθας μοίρασαν αρκετές χιλιάδες φυλλάδια για την ενημέρωση των συμπολιτών μας εν όψει της πρώτης πανελλαδικής συνάντησης της Σπίθας, στη Θεσσαλονίκη τη Κυριακή 27 Φεβρουαρίου. Παράλληλα με το κάλεσμα στην εκδήλωση, μοιράσαμε κείμενο παρέμβασης, που προέκυψε μετά από συνέλευση όλων των μελών της Σπίθας Θεσσαλονίκης.

Η πορεία στον κέντρο της πόλης είχε μεγάλη συμμετοχή. Πολίτες κάθε ηλικίας διαδήλωσαν μαζικά, δείχνοντας πως το μέτωπο ενάντια στην κατοχική Τρόικα και στις μειοδοτικές ελίτ διευρύνεται. Αρκετά από τα καταστήματα στο κέντρο της πόλης παρέμειναν κλειστά, μετέχοντας των κινητοποιήσεων, ενώ αρκετοί μιλούν για σημαντικά ποσοστά συμμετοχής στην απεργία. Συνεχίζουμε… μέχρι η Σπίθα να φουντώσει…


Όλοι μαζί στο επόμενο ραντεβού, Κυριακή 27 Φεβρουαρίου στις 18:00 στο Βελλίδειο, στην ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη.


==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.