Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

«Μεσαίωνας». ..Εάν νομίζετε ότι οι εποχές έχουν αλλάξει, από το "δόγμα" της ΕΣΑ "Φίλος ή σακάτης...", τότε ξανά δείτε τα παρακάτω video:

Η επιστροφή των βασανιστών: 
glamor111 |(video)

Ο νεαρός συνελήφθη «στο σωρό» λίγα μέτρα από την πόρτα του σπιτιού του, δεν φορούσε κουκούλα και κακοποιήθηκε βάναυσα από θρασύδειλους ένστολους που προσβάλουν το σώμα της αστυνομίας.

Σύμφωνα με καταγγελία συγγενικών του προσώπων οι αστυνομικοί του έσπασαν το χέρι και τελικά με καθυστέρηση δύο ημερών και με αφόρητους πόνους, τον πήγαν στο νοσοκομείο ενώ το σπάσιμο στο κόκαλο είχε ήδη αρχίσει να «θρέφει» στραβά!

Τα γεγονότα αυτά δεν είναι από άλλη χώρα. 
Εδώ στην Ελλάδα του 2011, στην Κερατέα της Αττικής 8-2-2011

«"Φίλος ή σακάτης βγαίνει όποιος έρχεται εδώ μέσα" ήταν το "δόγμα" της ΕΣΑ, όπως αποκαλύπτουν οι μάρτυρες εις το Στρατοδικείο» γράφει «Το Βήμα» της 13ης Αυγούστου 1975, ενώ συνεχίζεται η κατάθεση των μαρτύρων υπερασπίσεως στη δίκη των πρωτεργατών του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου: «Σε αληθινή κόλαση, μπροστά στην οποία ωχριά κάθε ...φαντασία, είχαν μεταβάλει το ΕΑΤ/ΕΣΑ οι βασανιστές, που υπέβαλαν σε ανατριχιαστικά μαρτύρια όσους αντιπάλους της δικτατορίας έπεφταν στα χέρια τους. Στην εξιστόρηση των θηριωδιών αυτών που διέπρατταν οι δικαζόμενοι εγκληματίες, αλλά και στην ανάλυση του "συστήματος" των βασανισμών, που αποτελούσε ένα από τα βασικώτερα στηρίγματα του δικτατορικού καθεστώτος, αφιερώθηκε η τρίτη ημέρα της δίκης που διεξάγεται στο Διαρκές Στρατοδικείο Αθηνών. Κατά τη χθεσινή διαδικασία κατέθεσαν ως μάρτυρες οι βουλευτές κ. Αν. Μήνης και κυρία Βιργινία Τσουδερού... "Οση φαντασία και αν διαθέτη κανείς, ακόμη και την πιο νοσηρή, δεν θα μπορούσε να συλλάβη αυτά που γίνονται στο κολαστήριο του ΕΑΤ/ΕΣΑ" τόνισε ο κ. Μήνης... Τα βασανιστήρια εγίνοντο με "επιστημονικό" τρόπο. Στρατιωτικός γιατρός, που βρίσκεται σήμερα ανάμεσα στους κατηγορουμένους, εξέταζε προηγουμένως τα υποψήφια θύματα βαθμολογώντας την αντοχή τους... Τη μελετημένη, σκόπιμη απανθρωπιά του δικτατορικού καθεστώτος (...) ανέλυσε η κυρία Τσουδερού (...) την οποία προσπαθούσαν να σπάσουν βασανίζοντας φίλους της έξω από το κελί της».
Αλλά και στην Ευρώπη, παρ' όλες τις διεθνείς συνθήκες, 22 χώρες κατηγορούνται πως εφαρμόζουν βασανιστήρια και κακομεταχείριση. Μόνο που τα σωματικά μετατρέπονται σε ψυχολογικά που δεν αφήνουν ίχνη.

Στη νεότερη Ελληνική Ιστορία δεν έλειψαν τα βασανιστήρια. Χαρακτηριστική ήταν η περίοδος του Μεταξά. Στόχος, ο εχθρός του κοινωνικού καθεστώτος και οι συνοδοιπόροι του, μέλη του δημοκρατικού κινήματος.

«Μεσαίωνας»

Ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος, έζησε τη διαδικασία του ΕΑΤ-ΕΣΑ, της ασφάλειας προαστίων, της ΚΥΠ. Τρεις φορές βασανίστηκε την περίοδο της δικτατορίας. Μιλώντας στην «Ε» λέει χαρακτηριστικά : (Γεωργία Δάμα - Ελευθεροτυπία)
Ν. Κωνσταντόπουλος: Δεν μπορούν στη θέση της Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να βάζουν τα εγχειρίδια του καλού βασανιστή

«Είναι ντροπή, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει σήμερα ότι ντροπιάζουν την Ελληνική Ιστορία όλες οι σελίδες των βασανιστηρίων, για την εξουθένωση των πολιτικών αντιπάλων ή για την απόσπαση γνήσιων ή κατασκευασμένων ομολογιών, από τη δικτατορία των Απριλιανών μέχρι τη δικτατορία του Μεταξά, και πριν από αυτή, στη διάρκεια της μετεμφυλιακής Ελλάδας, με τη νομοθεσία των διώξεων, τα κολαστήρια των εξοριών και της Μπουμπουλίνας μέχρι το γδάρσιμο των κρατουμένων του κοινού ποινικού δικαίου, εκ του ασφαλούς και εν σιωπή.
Τα παρόμοια έργα θα τα βλέπει η ανθρωπότητα και θα φρίττει. Ποιο μέλλον θα γεννηθεί για τον πλανήτη, από τη μήτρα του κόσμου, που την παραμορφώνουν τρομοκρατίες, πόλεμοι και μηχανισμού εξουθένωσης. Η θρησκευτική μυθολογία της Ιερής Εξέτασης και η πολιτική φιλολογία της αντιτρομοκρατικής ιστορίας δεν πρόκειται ποτέ να νομιμοποιηθούν ιστορικά, όπως δεν πέρασαν όλες οι ευρεσιτεχνίες των φανατισμών, των ολοκληρωτισμών» καταλήγει ο κ. Ν. Κωνσταντόπουλος

...Θυμίζουμε ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει από την Χούντα:

  

Σχετικό: Αχ αυτή η ζαρτινιέρα…

Σχόλιο: Εάν νομίσατε ότι οι εποχές έχουν αλλάξει, τα παραπάνω video σας διαψεύδουν.
Οι διαφορές είναι ότι η χούντα ήταν ένα πραξικόπημα των στρατιωτικών το καθεστώς GAPsok έχει κοινοβουλευτικό μανδύα... τα άλλα είναι μόνο ομοιότητες.
Τα παραπάνω Video ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ δεν μπόρεσαν να συγκινήσουν έναν εισαγγελέα και να αναγκάσουν έναν (έστω) σε παραίτηση εκ των υπευθύνων...

Αλλά η ιστορία επαναλαμβάνεται... όχι πάντα ως φαρσοκωμωδία: 



Το παραπάνω video ενισχύει τις ομοιότητες και ίσως δώσει περισσότερες ιδέες για τους σημερινούς "δημοκράτες-σοσιαλιστές" - "Προστασίας του Πολίτη"

Νάσος

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.