Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

‘‘Εσχάτη Προδοσία’’


Οι εξελίξεις τρέχουν τόσο γρήγορα όσο κανείς δε το περίμενε.
Μας αιφνιδιάζουν , ή μάλλον μας πιάνουν στον ύπνο οι δανειστές… Περιμέναμε όλοι μία ομαλή εξέλιξη στη πορεία του μνημονιακού δανεισμού μας..
Άλλωστε και άλλες χώρες ετοιμάζονται να υπογράψουν συνθήκες δανεισμού και διάσωσης, όχι όμως με τους επαχθείς όρους που μας έχουν επιβάλει εμάς.
Οι όροι του δανεισμού των χωρών αυτών είναι πολύ λιγότερο αυστηροί και κυρίως οι χρόνοι αποπληρωμής θα είναι πολύ μακρινοί και ούτε μεγάλα επιτόκια τους επιβάλλονται.
Αναρωτιέται λοιπόν κανείς γιατί τόσο διαφορετική αντιμετώπιση αφού είμαστε στην ίδια οικογένεια, στην ίδια ομάδα, την ομάδα της Ευρώπης.
Δεν έχουν λιγότερα χρέη από εμάς, αντιθέτως περισσότερα έχουν και προς περισσότερους.
Λένε λοιπόν ότι αυτές οι χώρες έχουν παραγωγή ….ενώ η Ελλάδα δεν έχει.
Προς θεού κάποιοι τα λένε αυτά κάθε τόσο στα πάνελ, αυτοκτονώντας οικονομικά και αυτό είναι μέχρι ενός σημείου σωστό, αλλά ταυτόχρονα και μέγα λάθος, διότι ανοίγουμε την όρεξη στους αδίστακτους δανειστές να μας ρημάξουν.
Κάποτε πρέπει να μάθουν και να καταλάβουν τα ελληνικά και ξένα παπαγαλάκια ότι η Ελλάδα έχει και εκείνη παραγωγή, αλλά προσπαθούν με νύχια και με δόντια να την εξαφανίσουν.  ...

Ο ελληνικός τουρισμός είναι η βαριά μας βιομηχανία και αυτό αποδεικνύεται από το ότι υπάρχει αύξηση εν μέσω κρίσης αλλά υπάρχει αύξηση και στις εξαγωγές μας σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.
Αυτά τα απλά πράγματα υποδεικνύουν ότι η Ελλάδα προσπαθεί απεγνωσμένα να σταθεί και να επιβιώσει μέσα στη μεγάλη παγκόσμια τρικυμία.
Τούτη την ώρα λοιπόν συντελείται κατά του τόπου μία ‘’εσχάτη προδοσία’’ γιατί τόσο καιρό που μας βασανίζουν με τις δόσεις και τα μνημόνια, στην ουσία τι πετυχαίνουν οι δανειστές μας;;
Πετυχαίνουν να ξεφορτώνονται από τα χαρτοφυλάκια τους, από τις τράπεζες τους, κεντρικά και περιφερειακά τα ελληνικά τοξικά ομόλογα, με κούρεμα 20-30 % προς την Ε.Κ.Τ με αποτέλεσμα να μειώνουν τον κίνδυνο κατάρρευσης των ιδρυμάτων τους και των τραπεζών τους σε περίπτωση εξαναγκασμού μας για επιστροφή στην δραχμή πράγμα που θα σημάνει πλήρη διάλυση της ελληνικής οικονομίας αλλά και της Ελλάδος, αν γίνει αυτό από δω και πέρα.
Βλέπει λοιπόν κανείς και πρέπει να το μάθουμε όλοι ότι μέχρι τώρα μας έδιναν τις δόσεις σχετικά εύκολα, αν κόβαμε τις συντάξεις και έμπαιναν και κάποιοι φόροι, και για επιστροφή στη δραχμή ούτε για αστείο από τους δανειστές μας γιατί θα ήταν η καταστροφή της Ευρώπης.
Τώρα όμως που ξεφορτώθηκαν στην ουσία από τα χαρτοφυλάκια τους τα ελληνικά χαρτιά αρχίζουν να μη θεωρούν το ενδεχόμενο της δραχμής και τόσο κακό και περιμένουν το τέλος του Μάρτη να μας δείξουν προφανώς την έξοδο…. γιατί δε θα γίνεται αλλιώς τάχα μου και ότι δε θα εξυπηρετηθεί ούτως ή άλλως το χρέος μας.
Συντελείται λοιπόν κατά της χώρας, κατά του έθνους, κατά των πολιτών η ‘‘εσχάτη προδοσία’’.
Μην την αφήσουμε να ολοκληρωθεί, μην τους αφήσουμε να πισωγυρίσουν της ζωή μας, την τιμή μας, την αξιοπρέπεια μας.
Να γίνει ότι γίνει για τους υπόλοιπους εταίρους, Πορτογάλους, Ισπανούς, Ιταλούς και προς θεού να μείνουμε στο μαντρί…

Τ. Δ/ΝΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ
-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.