Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Φωτεινή Πιπιλή: “Ανίκανος ο κύριος Παπακωνσταντίνου, να παραιτηθεί”.














Την παραίτηση του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Παπακωνσταντίνου  ζήτησε σε συνέντευξή της στο Κανάλι Ένα η βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή η οποία τον χαρακτήρισε «ανίκανο» ενώ…θύμισε την πρόσφατη δέσμευσή του υπουργού,  ότι εάν χρειαστεί  να λάβει νέα μέτρα, θα σημαίνει ότι έχει αποτύχει.
Μάλιστα υποστήριξε ότι  «οι υπουργοί όταν βάζουν κόκκινες γραμμές και αυτές παραβιάζονται πρέπει και να παραιτούνται» όταν ερωτήθηκε για το βέτο που φαίνεται να έχουν βάλει υπουργοί, όπως η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη για πιθανή «είσοδο» ιδιωτών στη ΔΕΗ.
Αναφερόμενη ακόμη στα βάρη που θα πρέπει να επωμιστούν ξανά «τα συνήθη θύματα δηλαδή οι συνεπείς φορολογούμενοι» για την κάλυψη του 1,7δις που παρουσιάζεται ως υστέρηση στα έσοδα, προέτρεψε το κυβερνητικό επιτελείο να «κόψει τις περιττές δαπάνες» κάνοντας λόγο «για ταξίδια του Γερουλάνου» και τις πτήσεις του υπουργού Οικονομίας με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο.
Υποστήριξε δε ότι «αποτελεί πρόκληση να κυκλοφορούν ελεύθεροι ο Τσουκάτος και ο Τσοχατζόπουλος». 
Για το θέμα της Siemens μάλιστα προανήγγειλε πρωτοβουλία που εξετάζεται να αναλάβουν ...
βουλευτές της ΝΔ ώστε να συγκεντρώσουν εκείνοι τις 60 απαιτούμενες υπογραφές προκειμένου να προχωρήσει η προανακριτική αφού όπως τόνισε το  ΠΑΣΟΚ που θα έπρεπε να το πράξει, κωλυσιεργεί.
Απέρριψε δε τους ισχυρισμούς και τα επιχειρήματα κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ ότι οι επιθέσεις σε βάρος πολιτικών κυρίως του ΠΑΣΟΚ είναι οργανωμένες και πρωτίστως από τον ΣΥΡΙΖΑ όπως επιμένει ο κ.Πάγκαλος.
Προσέθεσε ωστόσο με νόημα ότι καθένας οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του λέγοντας «καταδικάζω αυτά τα φαινόμενα αλλά εγώ δεν ήμουν και ποτέ ηγετικό στέλεχος όπως ο Πάγκαλος. 
Ο καθένας οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του» και τόνισε ότι «σε κάποια άλλη εποχή ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να απολογηθεί που δεν καταδίκασε τα γεγονότα του Δεκέμβρη».

Σχόλιο: Τελικά σε αυτήν την κυβέρνηση και σε αυτόν  τον Υπουργό το ψέμα έχει γίνει δεύτερη φύση. Και αναφέρομαι στον Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, που ενώ το Μάιο του 2010 δήλωνε ότι “αν χρειαστεί να πάρουμε μέτρα, θα σημαίνει ότι εγώ έχω αποτύχει”, όχι μόνο πήρε  μέτρα που σήμαιναν έξι φορές  περικοπές σε μισθούς και συντάξεις το 2010, αλλά ετοιμάζει και  νέα, ακόμη πιο άγρια, πιο επώδυνα.
Αφού πέτυχε να αποτύχει σε όλα και η “μαύρη τρύπα” της οικονομίας μεγαλώνει στρέφεται πάλι (για τέταρτη φορά) στο γνωστά υποζύγια. Τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Θέλει να μαζέψει από δυο μέχρι 22 δις από τα νέα μέτρα.
Και ρωτώ ο κατά δήλωσή του αποτυχημένος Υπουργός Οικονομικών σκοπεύει επιτέλους να παραιτηθεί ή θα συνεχίζει να κάνει τον Πινόκιο;
ΝΙΚΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ



==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.