Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Οι ευθύνες είναι μεγάλες... οι παραιτήσεις και η ευθιξία είναι άγνωστες έννοιες


Από χθες το απόγευμα, η ομάδα ΔΙΑΣ,  προσθέτει στο ενεργητικότης δύο νεκρούς αστυνομικούς ...

ΔΕΝ χωρά αυτή τη ώρα καμία κριτική.
Η θλίψη των οικείων τους δεν μας το επιτρέπει. 
Θα έχουμε στη συνέχεια τη δυνατότητα να σχολιάσουμε αυτό που η κοινή γνώμη το γνωρίζει και η πολιτική ηγεσία, και κατ΄επέκταση η κυβέρνηση, όχι μόνο το αποσιωπά αλλά το επιτείνει ακόμα περισσότερο. Είναι η εκπαίδευση και η ελλιπής χρηματοδότηση του εξοπλισμού της αστυνομίας.
Οι ευθύνες είναι μεγάλες... οι παραιτήσεις και η ευθιξία είναι άγνωστες έννοιες.

Αυτό που ξέρουν καλά είναι ότι  την "Δημόσια Τάξη" την ονόμασαν ΠΡΟ.ΠΟ (και "τζογάρουν" τις πολιτικές τους επιδιώξεις), εξυπηρετώντας εργολάβους καναλάρχες και τους κάθε είδους  πλουτοκράτες του οικονομικοπολιτικού κατεστημένου.

"Αστυνομικοί στα χαρτιά και στα γραφεία. Αυτή είναι σήμερα η κατάσταση στην Ελληνική Αστυνομία", όπως αποτυπώνεται στα στοιχεία που παρουσίασε προχθές ο  «Τύπος της Κυριακής», όπως διαβάζουμε στι antinews:
Από τους 57.000 ενστόλους που είναι ολόκληρη η δύναμη της ΕΛ.ΑΣ., μαζί με τους συνοροφύλακες και τους ειδικούς φρουρούς, στην «πρώτη γραμμή» είναι λιγότεροι από 10.000 αστυνομικοί σε όλη τη χώρα, με πιο μάχιμους εκείνους που υπηρετούν σε Διευθύνσεις και Υπηρεσίες Ασφαλείας, στην Άμεση Δράση και τις ομάδες μοτοσικλετιστών(«ΔΙΑΣ», «Δ», «Ζ» κ.λπ.).
57.000 είναι οι αστυνομικοί σε όλη την Ελλάδα.
15.000 απασχολούνται για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης.
10.000 υπηρετούν σε γραφεία αστυνομικών τμημάτων, της ΓΑΔΑ, του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ.λπ. (3.000 εργάζονται στο υπουργείο, 2.500 στη ΓΑΔΑ).
5.000 στην Τροχαία (εκ των οποίων 1.300 στην Αττική).
3.000 στις μεταγωγές κρατουμένων. Καθημερινά γίνονται περίπου 600 συλλήψεις ανά την επικράτεια. Για τη μεταγωγή κάθε κρατουμένου απαιτούνται τουλάχιστον δύο αστυνομικοί-συνοδοί.
4.000 σε φύλαξη στόχων (σπίτια υπουργών, δημόσια κτίρια, πρεσβείες, οικίες επιχειρηματιών κ.λπ.).
 500 είναι επιφορτισμένοι με τις επιδόσεις εγγράφων.
500 στη φύλαξη δικαστηρίων.
6.000 απασχολούνται κατά μέσο όρο καθημερινά στις πορείες (το 2010 έγιναν 1.700 πορείες σε όλη την Ελλάδα).
4.000 βρίσκονται κάθε Σαββατοκύριακο στα γήπεδα της χώρας, ενώ υπάρχουν και οι απουσίες, δικαιολογημένες και μη, από τις 5.000 αναρρωτικές άδειες που δίνονται κατά μέσο όρο κάθε χρόνο.

Σύνολο: 48.000 -

Άρα 9.000 αστυνομικοί απομένουν για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας!

Σημειώνουμε λοιπόν, ότι το χθεσινό ειδεχθές έγκλημα είναι βαρύ. 
Το προσωπικό ελάχιστο και όπως σημειώσαμε στην αρχή:
Η εκπαίδευση και η ελλιπής χρηματοδότηση του εξοπλισμού της αστυνομίας  πρέπει να επανασχεδιαστεί και με κάθε τρόπο το έργο της συγκεκριμένης ομάδας να ενισχυθεί και να προστατευτεί.

Η ομάδα "ΔΙΑΣ" είναι από τις πλέον φιλικές στους πολίτες. Βλέπουμε νεαρά παιδιά με τον αντίστοιχο ενθουσιασμό της ηλικίας τους να κυκλοφορούν σε όλη την Αθήνα. Η φιλική εμφάνισή τους και μόνο  ως παρουσία, δίνει μια μικρή ικανοποίηση και ίσως και σιγουριά στους τρομοκρατημένους πολίτες.

Όσο και εάν τα ΜΑΤ προσπαθούν να μας κάνουν να μισήσουμε όλη την αστυνομία δεν θα καταφέρουν. Ο νέος υπουργός, ο "Τοτόμης" όπως τον προσφωνούν στις διαδηλώσουν, κύριος υπεύθυνος της οργής των πολιτών... πρέπει για λόγους ευθιξίας και μόνο να παραιτηθεί.
(εδώ δεν γελάμε... αλλά θλιβόμαστε, γιατί γνωρίζουμε ότι δεν θα το πράξει, διότι θέλει λεβεντιά αυτή η υπόθεση και αυτός μας απέδειξε ότι δεν διαθέτει).

Τελειώνοντας ένα video και δύο επιστολές (με τις σχετικές πηγές):

Ακριβοπούλου:
Μια επιστολή ανώνυμου αστυνομικού της ΔΙΑΣ που είναι καλό να διαβαστεί δημοσίως
 
 
1. Μια φωνή από την Ομάδα Δίας που δεν την άκουσε κανείς

Πριν από λίγο ένας Αστυνομικός της ομάδας Δίας  έπεσε νεκρός , δύο συνάδελφοί του είναι πολύ σοβαρά , σε μια καταδίωξη ,  από Καλάσνικοφ κακοποιών. Νέα παιδιά γύρω στα είκοσι χρόνων που  για 800 ευρώ, ανεκπαίδευτοι  , διακινδυνεύουν την ζωή τους για να κάνουν καριέρα κάποιοι όπως μας λέει ένας από αυτούς σε μια επιστολή που δημοσιοποίησε  πριν από ένα χρόνο αλλά κανείς μάλλον δεν την διάβασε
Εμείς την δημοσιεύουμε ολόκληρη  μήπως και τώρα κάποιοι αρμόδιοι την πάρουν σοβαρά:
 "ΥΠΗΡΕΤΩ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΜΕΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΕΡΙΚΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝΕ ΝΑ ΠΟΥΝ...,ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥΣ ΜΕ ΚΥΡΙΟ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ.
ΜΑΣ ΕΠΙΛΕΞΑΝΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΕΡΩΤΗΘΟΥΜΕ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ........ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΜΕ , ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ...
ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ,
ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.
ΔΕΝ ΕΦΤΑΝΕ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΚΡΑΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΧΟΡΗΓΗΣΟΥΝΕ...Η ΑΓΟΡΑ ΕΝΟΣ ΜΕΤΡΙΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΡΑΝΟΥΣ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 300-400 ΕΥΡΟ!
ΚΑΙ ΡΩΤΑΩ ΤΩΡΑ ΕΓΩ, ΠΩΣ ΚΥΡΙΟΙ ΘΑ ΑΠΟΔΩΣΩ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑΤΕ?
ΜΕ ΡΩΤΗΣΑΤΕ ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΩ ΜΙΑ ΜΗΧΑΝΗ ΣΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗΣ? ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΩ ΕΓΩ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΕΠΙΒΑΤΗΣ ΜΟΥ?ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΘΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝ ΩΡΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ?
Η ΥΠΟΤΗΠΩΔΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΗΤΑΝ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΙΘΕΙ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΜΑΧΙΜΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ!
ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΠΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣΤΙΖΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΟΝΤΑΣ
ΤΡΟΠΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΣΟΒΑΡΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ...ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΙΤΕ ΘΕΤΙΚΑ ΕΙΤΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ!
ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΠΩ ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΔΙ.ΑΣ ,ΔΙΕΣΤΡΕΒΛΩΝΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝ ΤΑ Μ.Μ.Ε ΣΚΟΠΙΜΩΣ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΣΤΕΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΤΑΦΙΑΣ,
ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΥΟ ΔΡΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΔΥΟ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ (ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ) ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙ.ΑΣ
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΟ ΦΟΥΝΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΕΣΕ ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΠΥΡΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΗΣ ΔΙ.ΑΣ....(ΑΜΕΣΗΣ ΔΡΑΣΗΣ)
ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΤΡΙΚ ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΕΤΕ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΚΑΒΑΛΑΜΕ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ
ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΘΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΜΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙA ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ!"
ΜΕΛΟΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣ
Ελπίζουμε μετά το σημερινό μακελειό κάποιοι να πάρουν σοβαρά αυτά που γράφει ο Αστυνομικό
2. Άνω-κάτω η ΕΛΑΣ Ν.Ηρακλείου από καταγγελία για αξιωματικούς που σαμποτάρουν την ομάδα ΔΙΑΣ Μεσαράς
Ισχυρό πονοκέφαλο στα υψηλά κλιμάκια της τοπικής αστυνομίας έχει προκαλέσει η ανώνυμη επιστολή που δημοσιοποίησε στο διαδίκτυο, αστυνομικός που υπηρετεί στην ομάδα ΔΙΑΣ Μεσαράς που ούτε λίγο ούτε πολύ καταγγέλλει παρεμβάσεις ανωτέρων αξιωματικών που σαμποτάρουν το έργο της υπηρεσίας.
Το θέμα απασχόλησε τη σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον υποστράτηγο Φώτη Γεωργόπουλο και στην οποία συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη των τεσσάρων αστυνομικών διευθύνσεων του νησιού.
Στην επιστολή αναφέρεται:..
«Είμαι αστυνομικός της νεοσύστατης Δι.Ασ. Μεσαρά Ηρακλείου Κρήτης, μιας περιοχής που συχνά ακούτε στις ειδήσεις λόγω της καλπάζουζας εγκληματικότητας.
Συχνότατα τα φαινόμενα ανεύρεσης φυτειών, οπλοστασίων ενώ πολλά εξόφθαλμα συμβαίνουν εδώ όπως ο παπάς που απήγαγε(!) με καλάσνικωφ επιχειρηματία στο κέντρο της πόλης κλπ. Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. σε μια προσπάθεια να ελέγξει την εγκληματικότητα αλλά και να διευκολύνει το έργο των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων που είναι στην ουσία η μόνη υπηρεσία που ακόμα δουλεύει και έχει πολλές επιτυχίες δημιούργησε ομάδα Δι.Ασ. και εδω. Μετατεθήκαμε εδώ από Αθήνα νέοι αστυνομικοί, με όρεξη για δουλειά και έμπειρα σε υπηρεσίες ασφάλειας και ταξης. Εξ αρχής η ομάδα πολεμήθηκε από τους ντόπιους αξιωματικούς για αγνώστους(η μήπως όχι?) λογούς. Κωλύματα στο προσωπικό κουραστικά ωράρια κλπ. Πάραυτα εμείς δεν το βάλαμε κάτω αλλά η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η ομάδα αναλώνεται συνεχώς σε μετρά τάξης(γήπεδα, πορείες),μεταγωγές κρατουμένων, τα άτομα αλλάζουν συνεχώς(δεν είναι σταθερή η σύνθεση των ομάδων με συνέπεια να μην υπάρχει συνεργασία),συνεχόμενα εξαντλητικά ωράρια, σε αρκετές βάρδιες βγαίνει ως ομάδα (μια!!!) 1 μηχανή μονή μας στέλνουν σε σήματα όπως τροχαία, διαταράξεις, ακάθαρτα ύδατα στο δρόμο(!) ώστε να μη μπορούμε να κάνουμε ελέγχους όπως πρέπει, δεν δουλεύουμε ΚΑΘΟΛΟΥ μετά τις 7 η ώρα το απόγευμα που σκοτεινιάζει με εντολή του κου Α/Υ Λιαδράκη Ιωάννη (γιατί?) παρόλο που τότε είναι περισσότερη χρήσιμη η παρουσία μας. Μόλις νυχτώσει η αστυνόμευση τελειώνει, τα καλάσνικοφ και τα ναρκωτικά αναλαμβάνουν πάλι... Ποσό βολεύει αυτό κάποιους...Αν διαβάζει κάποιος υπεύθυνος ας κάνει κάτι, είμαι κρητικός δεν μπορώ να βλέπω τον τόπο μου σ αυτή την κατάντια»

Παράλληλα στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπογραμμίστηκε η ανάγκη ανασχεδιασμού της δράσης για την αντιμετώπιση της μικροεγκληματικότητας που βρίσκεται σε έξαρση απ’ άκρη σε άκρη του νησιού. Ο κ. Γεωργόπουλος υπογράμμισε ότι είναι αναγκαία η λήψη πρόσθετων μέτρων που θα διαμορφωθούν βάση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και των στοιχείων εγκληματικότητας σε κάθε νομό ξεχωριστά.

Με στοχασμό, θλίψη και τα ειλικρινά θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους των αδικοχαμένων νεαρών αστυνομικών 

Νάσος 

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.