Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Ευρωπαϊκό έτος εθελοντισμού από εθελοντές πραγματικούς, χωρίς τα κονδύλια "αέρα πατέρα" για αργυρώνητους εθελοντές μαϊμού...


ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΒΑΡΝΑΒΑ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
Ευρωπαϊκό έτος εθελοντισμού 2011 και το Δίκτυο εθελοντών της Λαογραφικής Εταιρείας Βαρνάβα Δήμου Μαραθώνα, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου και το Διαδραστικό Λαογραφικό Μουσείο Βαρνάβα, πραγματοποίησαν το Σάββατο 19 Μαρτίου καθαρισμό τμήματος της πανέμορφης παραλίας Βαρνάβα, με τη συμμετοχή και μαθητών καθώς και εκπαιδευτικού από το Δημοτικό σχολείο Βαρνάβα.
Η συγκεκριμένη δράση ήταν η πρώτη από τις δέκα οχτώ (18) δράσεις εθελοντισμού που θα πραγματοποιηθούν έως το τέλος του 2011 στην βορειοανατολική Αττική από την Λαογραφική εταιρεία.
Ο επικεφαλής του δικτύου εθελοντών Πέτρος Κατσίκης τόνισε «ότι οι κοινωνίες των πολιτών ξεπερνούν σε αρκετές περιπτώσεις τους θεσμούς της πολιτείας οι οποίοι για διάφορους λόγους είναι ή παραμένουν αδρανείς. Από την άλλη πλευρά όμως δεν θα πρέπει να τα περιμένουμε όλα από το κράτος, ιδιαίτερα σήμερα στις δύσκολες συνθήκες που όλοι μας διανύουμε και βιώνουμε. Ο προγραμματισμός και η καλή θέληση μπορούν να προσφέρουν σε πολλαπλά επίπεδα και να δημιουργήσουν τις συνθήκες εκείνες στην κοινωνία των πολιτών ώστε ο εθελοντισμός να αναδειχθεί πρώτη προτεραιότητα».
Την συγκεκριμένη δράση στήριξαν οι...
 χορηγοί ‘’φούρνοι Βλάχος’’ καθώς και η ταβέρνα ‘’Αίολος’’ στην παραλία Βαρνάβα.
Η επόμενη δράση του δικτύου εθελοντών της Λαογραφικής Εταιρείας Βαρνάβα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Απριλίου 2011 με την προσφορά ρουχισμού και ειδών πρώτης ανάγκης στο Ίδρυμα Παμμακάριστος στη Νέα Μάκρη του Δήμου Μαραθώνος.
 μέσω σίβυλλα
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.