Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Οι “Σύντροφοι” της “αντί-δεξιάς” & “μη δογματικής” αριστεράς…



Γράφει ο Δευκαλίων

Παρακολουθούσα εχθές το βράδυ, από την εκπομπή του mega channel “Ανατροπή”, τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη να μιλάει με στόμφο και κομπασμό για την εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική, προκαλώντας τους υπόλοιπους συνομιλητές του για κατάθεση προτάσεων σχετικά με το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας.
Πραγματικά ένοιωσα πολύ οργισμένος, που αυτός ο απίθανος τύπος από την Ελασσόνα με εκπροσωπεί και έχει την συνταγματική εξουσία να ορίζει ποια είναι τα συμφέροντα μου και ακολούθως να τα υπερασπίζεται κατά το δοκούν.
Κατ’ αρχάς να ξεκαθαρίσω ότι ο κ. Φ. Σαχινίδης πήρε την συνταγματική εξουσία να ορίζει ποια είναι τα συμφέροντα μου, αλλά και την ευθύνη να τα προασπίζεται με την ψήφο του Ελληνικού Λαού. Άρα την κατέχει και την ασκεί απολύτως νόμιμα. Τώρα γιατί εγώ ένοιωσα οργή επειδή αυτός ο απίθανος τύπος με εκπροσωπεί, θα σας πω παρακάτω.
Ο κ. Φ. Σαχινίδης, σύμφωνα πάντα με τον νόμο, προΐσταται του Ο.Δ.ΔΗ.Χ (Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους). Στον Οργανισμό αυτό ο κ. Φ. Σαχινίδης διόρισε τον κ. Π. Χριστοδούλου, ως προϊστάμενο.
Γιατί αναφέρω τον Ο.Δ.ΔΗ.Χ.;
Γιατί ο Οργανισμός αυτός ήταν ένα από τα βασικά όργανα με τα οποία η Ελληνική Πολιτεία θα καταπολεμούσε τους κερδοσκόπους, πέρσι την Άνοιξη. Τότε που τα Ελληνικά Κρατικά Ομόλογα δέχονταν την επίθεση από τα κερδοσκοπικά fund.
Ο εν λόγω κ. Π. Χριστοδούλου, λοιπόν, σε συνέντευξη του στο πρακτορείο Bloomberg, την 1 Απριλίου 2010, δήλωνε ότι:
·                            Οι δανειακές ανάγκες της χώρας για τον Απρίλιο 2010 ήταν καλυμμένες (Θυμίζουμε ότι 23 Απριλίου μπήκαμε στο ΔΝΤ γιατί δεν είχαμε, κατά τους νέο-ΠΑΣΟΚους, να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις. Τώρα ποιος έλεγε αλήθεια και ποιος ψέματα εκείνη την εποχή, είναι αλλουνού παπά Ευαγγέλιο)
·                            Ο ΟΔΔΗΧ σκόπευε να προχωρήσει εκείνη την εποχή σε έκδοση ομολόγου σε δολάριο (Κοινή Λογική. Μία χώρα όπως η Ελλάδα, που εκλιπαρούσε εκείνη την εποχή για βοήθεια από την ΕΕ, θα πήγαινε κόντρα στα ευρωπαϊκά νομισματικά ήθη και έθιμα)
·                            Τα spread θα υποχωρήσουν μέσα στο καλοκαίρι στα επίπεδα των 250 μβ (Για την Ιστορία. Το spread ανέβηκε και άλλο και σήμερα συνεχίζει μετά από πολύ καιρό να βρίσκεται στις περί τις 880 μβ)
Πως βαθμολογούνται από τεχνοκρατική, οικονομική και πολιτική οπτική γωνία οι δηλώσεις αυτές του κ. Π. Χριστοδούλου, προϊσταμένου του ΟΔΔΗΧ, ένα σχεδόν χρόνο μετά και αφού τα γεγονότα έχουν διαδραματιστεί και έχουν σφραγίσει την μοίρα τους λαού μας;
Ας βαθμολογήσουν, την Παρασκευή στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, όλοι αυτοί οι «Σύντροφοί», που δηλώνουν είτε «αντί- δεξιοί», είτε «μη δογματικοί» αριστεροί και ας πάνε στις κάλπες να ψηφίσουν «αντί- δεξιά» και «μη δογματικά» αριστερά, όλους αυτούς τους μαθητευόμενους μάγους του Γιώργου Παπανδρέου, που βύθισαν την Ελληνική Οικονομία στο άβυσσο και κατέστρεψαν το μέλλον των παιδιών μας.
Πάμε παρακάτω…
Οι Γκεμπελίσκοι του Μεγάρου Μαξίμου και του ΔΝΤ, επέβαλαν εκείνη την εποχή σιωπητήριο για να μην δημιουργηθεί ενδό-κυβερνητικό πρόβλημα και ο πολύς κ. Π. Χριστοδούλου εξαφανίσθηκε από την επικαιρότητα. Το κακό όμως είχε γίνει. Τα spread απογειώθηκαν, ο Γιώργος Παπανδρέου πήγε στο Καστελόριζο και μας είπε ότι κάλεσε το ΔΝΤ.
Σήμερα, περίπου 10 μήνες μετά, φαίνεται ότι το σιωπητήριο τελείωσε και ο κ. Φ. Σαχινίδης, προϊστάμενος του κ. Π. Χριστοδούλου, δειλά-δειλά κάνει την εμφάνιση του πάλι στα κανάλια.
Ποιος άλλος άλλωστε θα τολμούσε να υπερασπισθεί αυτήν την άθλια πολιτική; Ποιος τον ακούει είναι όμως το πρόβλημα.
Μα φυσικά, οι «Σύντροφοι» της «αντί-δεξιάς» και «μη δογματικής» αριστεράς!

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.