Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Τι τελικά συμβαίνει στη Κερατέα; Θα αποχωρήσουν τελικά τα ΜΑΤ και να εφαρμοστεί ο νόμος και οι αποφάσεις των δικαστηρίων;

Nύχτα επεισοδίων στην Κερατέα -

Σωτήρης Σκουλούδης 


Εκατοντάδες κόσμου βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο μπλόκο του ΒΙΟ.ΠΑ καθώς και στη Λ. Λαυρίου, κοντά στις αστυνομικές δυνάμεις που φρουρούν το Οβριόκαστρο. Λίγα λεπτά μετά τη 01:30 τα ξημερώματα, ομάδα κατοίκων πέταξε κροτίδες προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών.


Προηγουμένως, ακούστηκαν ισχυρές εκρήξεις από τα γύρω βουνά, οι οποίες, σύμφωνα με τους κατοίκους, αποτελούν ενέργειες εκφοβισμού και προειδοποίησης. ...
Στις 21:00 έληξε το άτυπο «τελεσίγραφο» της Συντονιστικής Επιτροπής προς την Περιφέρεια για την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες παραμένουν στις θέσεις τους.



Πριν από λίγες ημέρες, ομάδα κατοίκων είχε καταστρέψει τρία μηχανήματα στο χώρο που είχε δημοπρατηθεί για ΧΥΤΑ.




Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2011, 01:48

Οι αύρες της αστυνομίας ξανά στους δρόμους;

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2009, 15:35
Από την εποχή της αποστασίας το ’65 μέχρι την πρώτη κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος και τις κατήργησε, οι αύρες της αστυνομίας, δηλαδή τα θωρακισμένα οχήματα για την αντιμετώπιση διαδηλωτών, ήταν πάντα παρούσες στην σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας μας.

Όπως έχει ήδη αποκαλύψει η zougla.gr, η σύγχρονη ελληνική αστυνομία, κυρίως μετά τα γεγονότα του περασμένου Δεκέμβρη, αποφάσισε να τις επαναφέρει στους δρόμους.
Σήμερα η ηλεκτρονική μας εφημερίδα αποκαλύπτει φωτογραφικά την πρώτη «έτοιμη για δράση» αύρα της ΕΛ.ΑΣ.



Οι αύρες τη δεκαετία του ‘70

Μέχρι το τέλος του χρόνου, θα έχουν τεθεί σε επιχειρησιακή διαθεσιμότητα 9 τέτοιες αύρες σε διάφορες περιοχές της χώρας. Η βασική διαφορά με το παρελθόν: Αντί για πολυβόλο οι σύγχρονες αύρες φέρουν πυροσβεστικό κανόνι απώθησης των διαδηλωτών.

Στη σημερινή εποχή μπορεί να μην είναι υπουργός Εργασίας ο Λάσκαρης και Δημόσιας Τάξης ο περιβόητος Μπάλκος, ούτε οι οικοδόμοι διαδηλωτές να ξηλώνουν πεζοδρόμια στην Πατησίων ή οι διαδηλωτές στην Εύβοια να πετούν τις αύρες στη θάλασσα, ούτε το ημερολόγιο να γράφει δεκαετία ’70 -όμως η απόφαση να ξαναβγούν οι αύρες στους δρόμους αναμένεται, ειδικά στην Ελλάδα, να προκαλέσει αντιδράσεις.



Οι αύρες στην αποστασία του '65

Διαβάστε επίσης:

Η τρομοκρατία των υπερόπλων της ΕΛ.ΑΣ, Κυριακή, 30 Αυγούστου 2009, 20:45 
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.