Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Με τα ίδια αναμενόμενα σενάρια ομιλιών η "Σκληρή" κόντρα των αρχηγών

Αναλυτικό ρεπορτάζ και video, από την real.gr, αρκετό για να καταλάβει κάποιος...
το θεατρικό έργο που παίχτηκε και αυτή τη φορά στη βουλή.

Τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν τα τελευταία 36 χρόνια τη χώρα, τα γνωστά και ως καταστροφείς της ελληνικής οικονομίας, την υποβάθμισης του κύρους της χώρας της εθνικής υπερηφάνειας και κυριαρχίας μας, ανέβασαν υποκριτικά τους τόνους σε μια ξαναπαιγμένη παράσταση αποπροσανατολισμού των πολιτών.

Έλειψε η αυτοκριτική, και η προσωπική ανάληψη στην απόδοση ευθυνών.
Το γνωστό "εσείς φταίτε" και "όχι εμείς" είναι ένα βαρετό "κύριε ελέησον" που το λένε άκομψα, ανιαρά και χωρίς αιδώ.
Ο φόβος και η τρόμο/υστερία δεν περνάνε πια  και για αυτό το λόγο εισήχθη ένας καινούριος όρος περί "λαγού" για την πολιτικάντικη τακτική του γνωστού κωλοτούμπα της πολιτικής, αλλά αυτό δεν έχει δράκο, είναι μία διαπίστωση που τη καλύπτει το "τραμπολίνο"
Η αναφορά στο γνωστό e-mail του τορναδόρου δεν έπεισε... αναφέρθηκε για να αποσιωπηθεί στη συνέχεια, διότι ίσως η προβοκατόρικη αυτή  ενέργεια δεν είχε τα αποτελέσματα που ευελπιστούσαν.

Ο λαός τους έχει απαξιώσει, όχι μόνο τα δύο κόμματα εξουσίας αλλά και τα μικρότερα.

Για όσους παρακολουθούν από κοντά τη πολιτική, καταλαβαίνουν τη κάστα που έχει δημιουργηθεί και αδιαφορούν ή ψάχνονται για την επαναφορά στα έντιμα πολιτικά πρόσωπα από τις παλιές εφεδρείες, οι οποίοι που εγκατέλειψαν αηδιασμένοι τη πολιτική  ή για νέες λύσεις σε πρόσωπα και ιδέες.
Υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα που πρέπει να επιστρέψουν στη πολιτική, μπορεί οι ίδιοι να μην το επιθυμούν, αλλά τους προσκαλεί η ίδια η ιστορία αυτού του τόπου. ...

Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα!!! (η κοινοβουλευτική δικτατορία θα πέσει θέλει δεν θέλει)


Αυτό οι πολίτες δεν το ξεχνούν. Όταν θα περάσει αυτό το σοκ που έχουν υποστεί από την ανεύθυνη πολιτική του GAPsok τότε η επιστροφή στη δημοκρατία θα είναι το ζητούμενο και το απαιτητό.

Νάσος

Παραθέτουμε παρακάτω το σχετικό οπτικοακουστικό υλικό:
 
Βγαλμένη από τα «παλιά» η σύγκρουση κυβέρνησης - αντιπολίτευσης σήμερα στη Βουλή με έντονα χαρακτηριστικά προεκλογικής αντιπαράθεσης καθώς τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και οι αρχηγοί των κομμάτων χρησιμοποίησαν οξείς φράσεις και κατηγορίες επί προσωπικού.

Ο Πρωθυπουργός κινήθηκε στην πρωτολογία του σε χαμηλούς τόνους καλώντας την αντιπολίτευση σε διάλογο για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στη χώρα, ωστόσο η χθεσινή του σκληρή επίθεση στη ΝΔ από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ έδωσε την αφορμή στον Αντώνη Σαμαρά να περάσει στην αντεπίθεση ξεκαθαρίζοντας επί της ουσίας ότι δεν υπάρχει καμία βάση για συνεννόηση με την κυβέρνηση.
Η συζήτηση χαρακτηρίστηκε και από τις ευθείες βολές Σαμαρά προς Καρατζαφέρη - τον χαρακτήρισε «λαγό» της κυβέρνησης - αλλά και από το κάλεσμα που έκανε ο Γ. Παπανδρέου κυρίως προς τους «πράσινους» συνδικαλιστές για κοινωνική ειρήνη και απεργίες...με μέτρο. ...

Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής της περασμένης Παρασκευής τονίζοντας ότι η Ελλάδα πήγε στις Βρυξέλλες με όπλο τις δύσκολες και επίπονες αποφάσεις που πήρε πάνω της η ελληνική κοινωνία.
Ο Πρωθυπουργός δεσμεύθηκε ότι θα συνεχίσει «πιο δυνατά» τις μεταρρυθμίσεις ενώ θέλοντας να κλείσει τα περί εκλογών και ανασχηματισμού επανέλαβε ότι «η κυβέρνηση έχει πολλή δουλειά να κάνει». Πάντως, ο κ. Παπανδρέου δεν ξέχασε την αντιπολίτευση τονίζοντας τη συνεισφορά της στη δημιουργία της εθνικής γραμμής με την οποία διαπραγματεύτηκε στις Βρυξέλλες.
Κάλεσε, μάλιστα, την αντιπολίτευση και ειδικά τη ΝΔ σε διάλογο για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα στρατηγικής 2012 - 2015.
«Περιμένω δημιουργικές προτάσεις. Άλλο κριτική και άλλο το πολιτικό σύστημα να τρώγεται με τα ρούχα του σε κρίσιμες στιγμές. Αξίζει να προσπαθήσουμε αλλά είμαι βέβαιος ότι θα καταφέρουμε» κατέληξε.



«Εσείς είστε το πρόβλημα»
Σε ιδιαίτερα σκληρούς τόνους ήταν η απάντηση του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος κατηγόρησε ευθέως τον κ. Παπανδρέου ότι είναι ο πρώτος Πρωθυπουργός «που πανηγυρίζει γιατί έπεσε παντού έξω». «Αφού το μνημόνιο μας έσωσε, γιατί θέλετε να μας ξανασώσετε σήμερα; Εσείς είστε το πρόβλημα κύριε Παπανδρέου» τόνισε ο Πρόεδρος της ΝΔ κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό ότι δεν διαπραγματεύτηκε τίποτα όταν η χώρα προσέφυγε στον μηχανισμό.
Ο κ. Σαμαράς επανάλαβε ότι οι αποφάσεις που είχαν ήδη ληφθεί από το Eurogroup, αποτελούν ανακούφιση αλλά δεν λύνουν το πρόβλημα της οικονομίας. «Μετά το χθεσινό υβρεολόγιο σήμερα κάνετε δεύτερο φάουλ και θέλετε να μεταθέσετε τη συζήτηση από τη διαλυμένη οικονομία στο χρέος» τόνισε ο κ. Σαμαράς.
Ο Πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι η επαναγορά ομολόγων θα ήταν μία πραγματική ελάφρυνση για την οικονομία αλλά σημείωσε ότι μετά τις πρόσφατες αποφάσεις «ανοίγουν οι δρόμοι για να έχουμε ανάγκη τα μνημόνια». «Ζητάτε συναίνεση από εμάς όταν δεν μπορείτε να την βρείτε μεταξύ σας»
είπε ο κ. Σαμαράς προβλέποντας νέα μέτρα. «Μας ειρωνευτήκατε όταν είπαμε ότι θα μειώσουμε το έλλειμμα σε δυο χρόνια και τώρα εσείς πρέπει να έχετε πλεονάσματα μέχρι το 2013. Η μόνη λύση για την οικονομία είναι ανάπτυξη, ανάπτυξη, ανάπτυξη» τόνισε ο Πρόεδρος της ΝΔ και επιτέθηκε στον Πρωθυπουργό για τα περί «τιτανικού».
«Μην βαυκαλίζεστε ότι λύνετε το πρόβλημα. Εσείς είστε το πρόβλημα. Μιλήσατε χθες για πελατειακό σύστημα. Εσείς που το κάνατε επιστήμη όλα τα προηγούμενα χρόνια»
κατέληξε ο Πρόεδρος της ΝΔ.


«Είστε ταυτισμένοι με τον Καραμανλή»
Οι τόνοι ανέβηκαν στη δευτερολογία όταν ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος προς τη ΝΔ τόνισε «Είπατε ανάπτυξη, ανάπτυξη, ανάπτυξη. Η ΝΔ μας άφησε χρέος, χρέος, χρέος. 150 δις ευρώ το αυξήσατε σε 5,5 χρόνια».
Ο κ. Παπανδρέου απευθύνθηκε και στον κ. Καρατζαφέρη λέγοντας ότι «δεν είμαστε όλοι ίδιοι» αλλά με αρκετή δόση αυτοκριτικής τόνισε ότι κατά το παρελθόν έγιναν λάθη αλλά δεν αφήσαμε χρέος. «Εμείς είμαστε μέρος της λύσης» σημείωσε ο Πρωθυπουργός και κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά ότι ταυτίζεται με τις πολιτικές επιλογές του Κώστα Καραμανλή.
«Μόνο που δεν διαγράψατε τον κ. Σταϊκούρα που μίλησε για θετικές αποφάσεις» τόνισε ο κ. Παπανδρέου και χαρακτήρισε τη ΝΔ «κήρυκα της απαισιοδοξίας και της καταστροφής».
Ο Πρωθυπουργός μίλησε για «λυσσαλέα επίθεση του Προέδρου της ΝΔ» και κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος δεν κατάφερε να περάσει τίποτα στο κείμενο συμπερασμάτων για την Ελλάδα.
«Είναι ιστορική ευθύνη όλων των αρχηγών των κομμάτων. Σας καλώ να συμβάλλετε για να συνεχιστεί ο διάλογος. Εμείς θα επιμείνουμε στην υπευθυνότητα, υπευθυνότητα, υπευθυνότητα» κατέληξε.
«Λαγός του Παπανδρέου ο ΛΑΟΣ» «Το χρέος είναι ιστορικό παιδί του ΛΑΟΣ. Μας λέτε να συμπλεύσουμε. Αλλά για να συμπλεύσουμε πρέπει πρώτα να πλεύσουμε. Εσείς όμως θέλετε να βυθιστούμε με την πολιτική σας» απάντησε ο Πρόεδρος της ΝΔ.
Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι κινείται κυκλοθυμικά αφού την μία ημέρα επιτίθεται στη ΝΔ και την επόμενη ζητά συναίνεση.
«Το παραμυθάκι ότι για όλα φταίει η ΝΔ καταντάει γραφικότητα. Ο ελληνικός λαός θυμάται ποιος εκβίασε εκλογές το 2009 με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Μην μιλάτε για υπευθυνότητα. Την είδαμε όταν ήσασταν στην αντιπολίτευση. Είστε σαν κάποιον που ανάβει μία φωτιά και μετά ρίχνει νερό να τη σβήσει» τόνισε ο κ. Σαμαράς.
Ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ για τις αιχμές Καρχιμάκη ότι κύκλοι της ΝΔ κρύβονται πίσω από τα ανώνυμα σενάρια περί χρεοκοπίας της χώρας.
«Κάνετε με τυχοδιωκτικό τρόπο το άσπρο-μαύρο για να περνάτε τον φόβο στον ελληνικό λαό» είπε ο κ. Σαμαράς απευθυνόμενος προς τον Πρωθυπουργό ενώ επιτέθηκε και στον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη για δηλώσεις του πριν από την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ.
«Υπάρχουν χρήματα που μας περιμένουν στο ΔΝΤ» είχατε δηλώσει στις 18 Μαρτίου του 2010.
Μήπως αντί για ΛΑΟΣ είστε...Λαγός κύριε Καρατζαφέρη;» διερωτήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς.

ΛΑΟΣ: η τελευταία δημοσκόπηση σπάει νεύρα
«Ο λαός έχει καταλάβει πως το μόνο κόμμα που μπορεί να βγάλει τη χώρα απ’ την ύφεση είναι ο ΛΑΟΣ - και θα μας δώσει τη δυνατότητα να κυβερνήσουμε πολύ σύντομα», ανέφερε στη δευτερολογία του, στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.
Με αφορμή την απουσία του κ. Σαμαρά από την αίθουσα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Καρατζαφέρης άδραξε την ευκαιρία να "επιστρέψει" στον Αντώνη Σαμαρά τον χαρακτηρισμό «λαγός», σημειώνοντας πως τα νεύρα της Νέας Δημοκρατίας είναι ταραγμένα από την άνοδο του κόμματός του κατά 50% στις δημοσκοπήσεις.
«Η τελευταία δημοσκόπηση σπάει νεύρα. Οι αρχηγοί όμως πρέπει να έχουν ατσάλινα νεύρα» σημείωσε.



ΚΚΕ: δεν πρόκειται να δώσουμε καμία συναίνεση 
"Δεν πρόκειται να δώσουμε καμία συναίνεση. Δεν είναι πατριωτικό καθήκον να σταθούμε δίπλα στην οποιανδήποτε ελληνική κυβέρνηση που διαπραγματεύεται για τα συμφέροντα του κεφαλαίου", υπογράμμισε στη δευτερολογία της η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Παράλληλα, έκανε λόγο "για εύθραστη πολιτική συμφωνία που έγινε στις Βρυξέλλες και θα επικυρωθεί στις 25 Μαρτίου στη Σύνοδο Κορυφής", εκτιμώντας ότι "δεν θα κρατήσει πολύ, λόγω των οξύτατων ανταγωνισμών που υπάρχουν ανάμεσα στα κράτη μέλη της ΕΕ". "Σε μεγάλο μέρος, ήταν μια συμφωνία πολιτική που δεν πατάει στην οικονομική καπιταλιστική πραγματικότητα", σημείωσε η Αλέκα Παπαρήγα, καλώντας τον ελληνικό λαό να λάβει υπόψη του αυτή τη παράμετρο και να παλέψει για να αποτρέψει τα χειρότερα που είναι προσχεδιασμένα σε βάρος του. "Εμείς δεν θα μιλήσουμε για εθνικές τραγωδίες, γιατί έχουμε εμπιστοσύνη στον ελληνικό λαό που, μέσα από τον κυκεώνα το ψεύδους και της παραπληροφόρησης, θα παλέψει για να κατακτήσει αυτά που δικαιούται", κατέληξε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ.



ΣΥΡΙΖΑ: στήνετε ένα σκηνικό ελεγχόμενης πόλωσης
Στην δευτερολογία του ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι "αυτό το οποίο είδαμε λίγο πριν μέσα σε αυτή την αίθουσα δεν είναι τίποτε άλλο από ένα τεχνητό σχέδιο πόλωσης δικομματικής, ανούσιας όμως, διότι στην πραγματικότητα και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και η Νέα Δημοκρατία δεν έχουν τη δύναμη, τα κότσια να πάνε κόντρα στα ισχυρά συμφέροντα της πλουτοκρατίας στη χώρα μας, του μεγάλου κεφαλαίου, αλλά και των δανειστών μας που θέλουν να πάρουν πίσω τα λεφτά τους, και είναι έτοιμοι να δώσουν, να ξεπουλήσουν κομμάτια της δημόσιας περιουσίας αλλά και δικαιώματα και κατακτήσεις του ελληνικού λαού".
Επιπλέον κατηγόρησε τον Γ. Παπανδρέου και τον Α. Σαμαρά ότι κοροιδεύουν τον ελληνικό λαό κατ' εξακολούθηση και κάλεσε εκ νέου την κυβέρνηση να προσφύγει σε δημοψήφισμα για το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας που προωθεί η Γερμανία. "Αυτό που είδαμε σήμερα ήταν ένα πανηγύρι το οποίο θα δούμε ξανά και ξανά το επόμενο διάστημα. Διότι στήνετε ένα σκηνικό ελεγχόμενης πόλωσης με τη Νέα Δημοκρατία για να οδηγήσετε την χώρα προφανώς σε εκλογική αναμέτρηση δεν μπορείτε να κάνετε αλλιώς, όπου προσδοκάτε να βγάλετε μια ελεγχόμενη συναίνεση σε αντίθεση με τη βούληση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, η οποία θα μας οδηγήσει στην περιβόητη ελεγχόμενη χρεοκοπία που θα αφορά τους εργαζόμενους και την ελληνική κοινωνία. Αυτή είναι η πραγματικότητα, αυτό είναι το παιχνίδι που στήσατε εδώ με σφήνα τον κ. Καρατζαφέρη" κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.


από real.gr
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.