Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Σταθμοί ζητούν χρήματα από υποψήφιους βουλευτές καταγγέλει ο Ανδ.Θεμιστοκλέους

«οι ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες είναι εθνικός πλούτος, ανήκουν στο σύνολο του λαού και δεν είναι, όπως νομίζουν μερικοί, προσωπική ιδιωτική περιουσία την οποία μπορούν να εκποιούν ή να ενοικιάζουν σε όποιους δίνουν τα περισσότερα, αποκλείοντας ουσιαστικά τους υπόλοιπους».

Λευκωσία: Για άνιση μεταχείριση υποψηφίων βουλευτών από ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς και προβολή μόνο όσων «πλήρωσαν τα περισσότερα ή υποθηκεύθηκαν» καταγγέλλει ο βουλευτής του ΔΗΣΥ υποψήφιος για επανεκλογή, Ανδρέας Θεμιστοκλέους.
Το Σάββατο, σε γραπτή ανακοίνωση με τίτλο «Όταν η δημοκρατία εξαγοράζεται ή υποθηκεύεται», ο κ. Θεμιστοκλέους κάνει λόγο για απαράδεκτο φαινόμενο, προσθέτοντας ότι «οι ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες είναι εθνικός πλούτος, ανήκουν στο σύνολο του λαού και δεν είναι, όπως νομίζουν μερικοί, προσωπική ιδιωτική περιουσία την οποία μπορούν να εκποιούν ή να ενοικιάζουν σε όποιους δίνουν τα περισσότερα, αποκλείοντας ουσιαστικά τους υπόλοιπους».
Αναφέρεται σε «κάστα» για την οποία το ζητούμενο δεν είναι η ισηγορία, η προβολή ιδεών, η σύγκρουση επιχειρημάτων και η υπεράσπιση της δημοκρατίας αλλά «όποτε γίνονται βουλευτικές εκλογές, το ζητούμενο ένα είναι και αυτό επιδιώκουν: γρήγορο και περισσότερο χρήμα και στη Βουλή αντιπροσώπους περισσότερο δικούς τους παρά του λαού».
«Για την κάστα αυτή ένα ισχύει, είτε πληρώνεις, είτε θα είσαι μαριονέτα μου ή απλά δεν υπάρχεις», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Θεμιστοκλέους. ...
Προσθέτει ακόμη ότι «το θεσμικό χάος, που η διαπλοκή επέτρεψε να υπάρχει και παρεμπόδισε τη διόρθωσή του, επέτρεψε το πλιάτσικο που γίνεται και μετέτρεψε ορισμένους υποψήφιους βουλευτές σε έρμαια αυτής της κάστας, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει τρόπος οι υπόλοιποι υποψήφιοι να μπορούν ν’ αναδείξουν τα προβλήματα της χώρας και να προβάλουν τις απόψεις τους».
Ο κ. Θεμιστοκλέους κάνει λόγο για «σύγχρονη εκδοχή της βίας, της νοθείας, της αγοράς ψήφων και της εξαγοράς συνειδήσεων», που αν αφεθεί να συνεχιστεί, θα οδηγήσει σε παρακμή της δημοκρατίας και της πολιτικής, με ολέθρια αποτελέσματα για τον τόπο.
«Θα καταντήσει ο λαός μας να κυβερνάται, να εκπροσωπείται και στο τέλος να δικάζεται από τους εγκάθετους της κάστας αυτής», συμπλήρωσε.
Πάντως ο κ. Θεμιστοκλέους στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «η παρούσα, δεν αφορά εκείνους τους τηλεοπτικούς σταθμούς που σέβονται την εμπιστοσύνη με την οποία τους περιέβαλε η πολιτεία και ανταποκρίνονται στην αποστολή τους δίνοντας την ευκαιρία στους υποψηφίους όλων των κομμάτων να προβάλουν αχρημάτιστα, ανυποθήκευτα και ισότιμα τις απόψεις τους».
Πηγή: ΚΥΠΕ
Σχόλιο: Να πούμε ότι αυτά συμβαίνουν μόνο στη Κύπρο;
Ενδεχομένως ΝΑΙ, γιατί αλλιώς θα είχαμε και από τους δικούς μας υποψήφιους βουλευτές αντίστοιχες καταγγελίες!!!
Εκτός... και εάν υπάρχουν και δεν μας δημοσιοποιήθηκαν ποτέ...
Το ότι όμως... βλέπουμε συχνά - πυκνά τις ίδιες φάτσες, μήπως πρέπει να ψαχνόμαστε για αυτές που δεν βλέπουμε και σιωπούν;
Αυτά δεν γίνονται στη χώρα μας, εδώ κυριαρχούν οι αγωγές και υστερούν οι μηνύσεις και όσο αφορά για τις καταγγελτικές φωνές ή τις φιμώνουν ή τις θεωρούν υπερβολικές και υποβολιμαίες κατά συνέπεια γραφικές και αποσιωπώνται...

Νάσος

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.