Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Απογοήτευση... Παρέλαση Νέα Υόρκη, δυστυχώς λίγος κόσμος

 «'Oχι στο ξεπούλημα της Ελλάδας»
έγραφε το πανό των Λακωνικών Σωματείων, 
στην παρέλαση στη Νέα Υόρκη, 27 Μαρτίου 2011

Εκδηλώσεις στις Παροικίες ΗΠΑ, γιά την 190η επέτειο έναρξης της επανάστασης (1821)
Εκτέθηκε στη Νέα Υόρκη, ο υπουργός Προ.Πο., Χρήστος Παπουτσής

(Tα περί ''δεκάδες χιλιάδες κόσμου'' και από Αστορια-νά ''μπακαλο-μαγαζάκια'' παραπληροφόρησης γιά...100.000 (!!!) είναι δημιουργήματα φαντασίας γιά εντυπωσιασμό αφελών ή...τυφλών)
Η κάποτε εντυπωσιακή παρέλαση των Ελλήνων στην μεγαλούπολη, κατάντησε ''καρναβαλικό τουρκομπαρόκ''.
Κόσμιοι και φιλόξενοι πάντα οι Ομογενείς, ΔΕΝ ''γιαούρτωσαν'', ούτε ''έκραξαν'' τους πολιτικούς από την Ελλάδα.
Aπαράδεκτη η αντιπολίτευση στο Συμβούλιο της ελληνικής Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης. 'Οχι μόνο δεν βοήθησε στην παρέλαση, αλλά την σαμποτάριζε. ...

παρέλαση Νέα Υόρκη 2011


Παρέλασαν 106 τμήματα και άρματα. Οι εύζωνες της προεδρικής φρουράς από την Ελλάδα, όπως κάθε χρόνο, κέρδισαν το χειροκρότημα.  Η μεγάλη ''εξέδρα επισήμων'' μισοάδειασε, όπως συνηθίζεται, στην μέση της παρέλασης. Οι πολιτικοί όμως έμειναν σχεδόν μέχρι το τέλος. Ο ''ψυχρός φακός'' της τηλεόρασης έδειχνε σε βάθος 100-150 μέτρα και τα άδεια πεζοδρόμια.
Η παρέλαση άρχισε με μισή ώρα καθυστέρηση, γιατί έτσι ''επέβαλε'' η τηλεόραση (τoπικό κανάλι 9, FOX) που την μετάδωσε με πολύ ''ώπα'', ''γειά σου'', μπουζουκοτράγουδα, ζεϊμπέκικα και τσιφτετέλια σε δίπλα σκηνή, κοντά στην εξέδρα των επισήμων. Η ''αποθέωση'': Οι παρουσιαστές της τηλεόρασης (E. Ανάστος και N. Πεταλλίδου), τόριξαν στο...καλαματιανό στην εξέδρα, αφού βαρέθηκαν την υποτονική παρέλαση. Η  χρηματοδότηση της τηλεοπτικής μετάδοσης ήταν του κ. Ι. Κατσιματίδη, ο οποίος πρόβαλε και τα μαγαζιά του, την χοροεσπερίδα του κ.ά... Φυσικά, μόνο 'Ελληνες έβλεπαν το κανάλι 2:00-4:00μ,μ, όταν μετάδιδε τα της παρέλασης, αυτοί που έμειναν στο σπίτι και δεν πήγαν στην 5η Λεωφόρο... Οι ''επίσημοι'' κατέβαιναν από την εξέδρα, γιά ...δηλώσεις.
(Την παράσταση στη Νέα Υόρκη έκλεψαν, πάνω στην εξέδρα των επισήμων, η πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βοστώνης κ. Δέσποινα Δημητροπούλου, έχοντας δίπλα της την μεγαλοπαράγοντα Βοστώνης, κ. Βάσω Γκαλμπάδη)

EΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ:
- Η εκδήλωση στο ξενοδοχείο ''Πιέρ'' με τις ομιλίες, πριν αρχίσει η παρέλαση, έγινε σε μικρή αίθουσα στο υπόγειο... Οι εύζωνες της προεδρικής φρουράς, ήταν μέσα στο ξενοδοχείο στην είσοδο και ο μάνατζερ τους είπε να βγούν στον δρόμο ''γιατί η ώρα ενοικίασης της αίθουσας στο υπόγειο είχε τελειώσει''. 'Ετσι βγήκαν στον δρόμο και περπατούσαν, γιά να μην ξεπαγιάσουν.
- Οι εκφωνήτριες/-νητές στην παρέλαση (Κατσιματίδου, Μπίσκα, Βάσος, Φίλιος) έκαναν καλή δουλειά. 'Οχι σαν τους ακροδεξιούς (Δημητρίου και Τραχανή) των προηγούμενων χρόνων, που έβγαζαν εθνικιστικές ''κορώνες''.
- Στην μεγάλη εξέδρα των επισήμων δεν υπήρχε έλεγχος, ανέβαινε όποιος ή όποια ήθελε. Και γέμισε με ψώνια, αφηνιασμένα και μη, που εκπροσωπούσαν τον εαυτόν τους. (Στην εξέδρα ''επισήμων'' τι θέση έχει τόσο πολύς κόσμος, δηλ. 2 εκατοντάδες; Τι καραγκιοζιλίκια είναι αυτά και γιατί κάθε χρόνο τα ίδια;)
- Προεδροπαράγοντες ''έκαναν του κεφαλιού τους'' και πήγαιναν όπου ήθελαν, αδιαφορώντας γιά τάξη.
- Δεξίωση παραμονή παρέλασης, στο ''Χίλτον'': Ο γ' αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, ''ισόβιος'' στην Οργάνωση, εκπροσωπώντας συλλόγους-μαϊμούδες και παράτυπα στο τωρινό Συμβούλιό της, ο της ακροδεξιάς ομάδας-αντιπολίτευσης, Δημήτρης Δημητρίου, έβριζε-απαξίωνε όσους από το Διοικ. Συμβούλιο δούλεψαν γιά την παρέλαση, ενώ αυτός την ''σαμποτάρισε'' και εμφανίστηκε μόνο στις εκδηλώσεις, γιά προσωπικές ''δημόσιες σχέσεις'' και ''επαφές'' με τους πολιτικούς.
- Ψώνια-προεδροπαράγοντες ''έκαναν του κεφαλιού τους'' και πήγαιναν όπου ήθελαν, αδιαφορώντας γιά στοιχειώδη τάξη.

Λίγος ο κόσμος και στην παρέλαση στο Τάρπον Σπρινγκς, δυτική Φλόριδα. 'Ιδια και στο Ντητρόϊτ...
(Tην παράσταση στο Τάρπον Σπρινγκς έκλεψε η ''αυτοκράτειρα Θεοδώρα'' πάνω σε στρατιωτικό ''τζιπ'', έχοντας δίπλα της, τον σύζυγό της μεγαλοπρόεδρο, Μιχάλη Σέρβο)

Tελικά, ΠΟΙΟΣ αποφασίζει γιά την παρέλαση στη Νέα Υόρκη; To τοπικό τηλεοπτικό κανάλι FOX επέβαλε ν' αρχίσει η παρέλαση στις 2:00μ.μ., αντί στις 1:00 όπως έχει καθιερωθεί ή στις 1:30μ.μ., όπως ανακοινώθηκε παραμονές.
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.