Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

ΣΟΚ στον κόμβο Μαρκoπούλου - Ασυνείδητη οδηγός παρέσυρε και τραυμάτισε δύο διαδηλωτές.


Λίγο έλειψε να θρηνήσουμε αθώα θύματα το μεσημέρι στον κόμβο του Μαρκοπούλου, όταν μια οδηγός πάτησε γκάζι και έπεσε με το αυτοκίνητό της πάνω σε ομάδα γυναικών που μοίραζαν ενημερωτικά φυλλάδια με αίτημα την αποτροπή κατασκευής ΧΥΤΑ στην αρχαιολογική περιοχή του Οβριοκάστρου στην Κερατέα.

Οι δύο γυναίκες συμμετείχαν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Λεωφόρο Λαυρίου στο Μαρκόπουλο, μαζί με εκατοντάδες άλλους κατοίκους των δήμων Μαρκοπούλου, Λαυρεωτικής, Σαρωνικού, Κορωπίου και Γλυκών Νερών οι οποίοι συγκεντρώθηκαν εκεί σε ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης.
Η ασυνείδητη οδηγός όχι μόνο αρνήθηκε να παραλάβει ένα ενημερωτικό φυλλάδιο αλλά πάτησε γκάζι και έπεσε με ορμή πάνω στον κόσμο  με αποτέλεσμα να παρασύρει με το αυτοκίνητό της τρεις γυναίκες.
Αμέσως μετά έσπευσε να εξαφανιστεί πριν προλάβουν να την ακινητοποιήσουν. ...

Δύο από τις γυναίκες τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο με σπασμένα πόδια και χέρια, ενώ μια τρίτη γλίτωσε με αρκετούς μώλωπες κυρίως στη μέση και τα πλευρά.  Μισή ώρα αργότερα η ασυνείδητη οδηγός παρουσιάστηκε τελικά στο τμήμα της περιοχής φοβούμενη τις συνέπειες από την εγκληματική συμπεριφορά της.

Η συγκέντρωση στον κόμβο του Μαρκοπούλου ήταν πρωτοβουλία των όμορων δήμων της Λαυρεωτικής ως έμπρακτη συμπαράσταση των κατοίκων της Ανατολικής Αττικής και των Μεσογείων  συνολικά σε ένα περιβαλλοντικό έγκλημα που σχεδιάζεται στην περιοχή τους.
 Η αντίδραση των κατοίκων της περιοχής δείχνει να γενικεύεται,  ενώ τις επόμενες μέρες  αναμένονται νέες δυναμικές κινητοποιήσεις αυτή τη φορά από τους κατοίκους του Μαρκοπούλου, καθώς υπάρχουν σοβαρότατες  περιβαλλοντικές παραλείψεις στο γιγαντιαίο ΚΕΛ (Κέντρο  Επεξεργασίας Λυμάτων) που σχεδιάζεται να κατασκευαστεί στην περιοχή του αεροδρομίου.

Δείτε το σχετικό video:
 

Από: | Δημιουργήθηκε: 13 Μάρ 2011
Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα από το πρωί από κάτοικους των Δήμων Μαρκοπούλου, Σαρωνικού, Παιανίας-Γλυκών Νερών και Λαυρεωτικής συμπαραστεκόμενοι στους κατοίκους της Κερατέας που αντιδρούν στη δημιουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή τους.
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.