Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Ο νόμος, το πρόστιμο και ο κ. Ψωμιάδης

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της κατάλυσης της νομιμότητας. Στο τέλος είμαστε όλοι “μπερδεμένοι” και δεν ξέρουμε τι είναι δίκαιο και τι άδικο.
Δεν ξέρω τις λεπτομέρειες, την δικογραφία κλπ και δεν με ενδιαφέρουν κιόλας.
Τι λέει ο νόμος; Λέει ο νόμος πως αν ο παραβάτης είναι άρρωστος ή ότι τέλος πάντων, δικαιούται μεγαλύτερη μείωση του προστίμου; Αν ΔΕΝ το λέει, τότε ΚΑΚΩΣ έπραξε ο κ. Ψωμιάδης.
Ο κ. Ψωμιάδης, και ο οποιοσδήποτε δημόσιος άρχοντας όπως ο κ. Ψωμιάδης, ΔΕΝ είναι δικαστήριο για να ερμηνεύει τον νόμο. Είναι εκτελεστική εξουσία και ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ αποφάσεις και νόμους. Αν δεν του αρέσει μία απόφαση ή ένας νόμος που καλείται να εφαρμόσει ή τον βρίσκει άδικο, μπορεί να παραιτηθεί. Και να μας ενημερώσει να βελτιώσουμε τον νόμο ως κοινωνία συντεταγμένα. Και όχι ετσιθελικά.
Αυτά είναι επαναλαμβάνω τα αποτελέσματα της “ελαστικής” νομιμότητας. Και κακώς ο κ. Καμμένος παίρνει το μέρος του. Πολύ κακώς μάλιστα. Διότι ο κ. Καμμένος εκτός των άλλων υπηρετεί και ως νομοθέτης στην βουλή.
Δηλαδή αν ένας υπουργός (οποιασδήποτε κυβέρνησης) χάριζε από το δημόσιο ταμείο ένα μεγάλο ποσό, πχ 50.000 ευρώ, σε έναν πράγματι αναξιοπαθούντα, θα έπρεπε ή δεν θα έπρεπε να δικαστεί και να τιμωρηθεί;
Απαντάω ο ίδιος:
Θα έπρεπε να τιμωρηθεί, εφόσον υπάρχει νόμος που προβλέπει πως ο υπουργός ή όποιος άλλος, ΔΕΝ μπορεί να κάνει δωρεά χρήματα του δημοσίου, αν δεν υπάρχει νόμος που να προβλέπει κάτι τέτοιο.
Αλλιώς καταργούμε τους νόμους και την νομιμότητα. Και τους ερμηνεύουμε όπως θέλουμε και ελαστικά.
Και αν ξεκινήσουμε να το κάνουμε αυτό για “καλές” περιπτώσεις και με “τίμιες και αγνές” προθέσεις, δεν θα σταματήσουμε εκεί. Θα παραβούμε τον νόμο και σε άλλες περιπτώσεις. Για ίδιον συμφέρον.
Οι νόμοι υπάρχουν και θεσπίζονται για να τους τηρούμε.
Και όταν προκύπτει διαφωνία στην ερμηνεία τους πάμε στο δικαστήριο.
Θραξ Αναρμόδιος
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.