Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Ομιλία Γ. Κασιμάτη - Ημερίδα Πανεπιστημίου Αθήνας


- Το Μνημόνιο είναι αντισυνταγματικό και «έκτρωμα νομιμότητας»

-Έρχεται σε αντίθεση με το 1ο Πρωτόκολλο  της  Σύμβασης  για τα  Δικαιώματα του Ανθρώπου.
-Έρχεται σε αντίθεση με τον Χάρτη των Θεμελιωδών Αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
- Έρχεται σε αντίθεση με όλα τα Συντάγματα του Ευρωπαϊκού χώρου, τα οποία, όλα, απαγορεύουν να αφαιρείται μία νομοθετημένη αξίωση (στέρηση ιδιοκτησίας).
- Παραβιάζει τις εγγυήσεις των Κοινωνικών Δικαιωμάτων (στέρηση μισθών, στέρηση συντάξεων).
-«Συνταγματικό Πραξικόπημα»  η Ψήφιση του Μνημονίου. ...

-Με βάση τις παραπάνω Διατάξεις, τα Συνταγματικά Δικαστήρια  της Ρουμανίας και της Λετονίας, όταν είχαν αντιμετωπίσει ανάλογες ρυθμίσεις και περικοπές από το ΔΝΤ, τις είχαν καταδικάσει, γεγονός το οποίο αποδέχτηκε και το ίδιο το ΔΝΤ.
-  «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προ των ευθυνών του»∙  «φέρει μερίδιο ευθύνης για το μνημόνιο» -που σκλαβώνει όλους εμάς- και «θα έπρεπε να πάρει θέση, να μας προστατέψει κι όχι να παραμένει ουδέτερος»∙ «έχει ηθικό καθήκον απέναντι στο Μνημόνιο».
-Πρωθυπουργός: «χλιδές και κολαούζοι τον συνοδεύουν», ενώ “θα έπρεπε να δίνει πρώτος αυτός το παράδειγμα της λιτότητας”.
-Η σύνταξη του Μνημονίου ανατέθηκε για πρώτη φορά σε δικηγορικό γραφείο (στο Λονδίνο), ενώ μέχρι τώρα, παρόμοιες περιπτώσεις αναλαμβάνονταν από Διεθνολόγους και αρμοδίους του Υπουργείου Εξωτερικών. Η παρούσα σύνταξη του Μνημονίου, δεν θα «περνούσε» από έναν Διεθνολόγο.
-Η εφαρμογή του είναι αποτυχία, οδηγεί τη χώρα σε ύφεση και τους Έλληνες σε εξαθλίωση.
- Όλη η χώρα είναι δεσμευμένη από τους δανειστές μας.
-Όλη η Εθνική περιουσία είναι δεσμευμένη από τους δανειστές μας (δεσμεύσεις, τις οποίες μπορούν να παραχωρήσουν και σε τρίτους).
-Δεσμεύεται απολύτως από το Μνημόνιο η Εθνική μας Πολιτική και τα εθνικά μας θέματα.
-Σπατάλη και αλαζονεία καταβαραθρώνουν τη χώρα.
-Μπέης: το «κακό» έχει τις ρίζες του στο παρελθόν. Ήδη απ΄το 1989 είχαμε αρχίσει να δανειζόμαστε με σκοπό να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις. Ποτέ κανένα κόμμα -ενώ κάποιοι το γνώριζαν ήδη από τότε- δεν ανέφερε με ειλικρίνεια τι συνέβαινε στην Οικονομία της χώρας, ούτε ενημέρωσαν τον Ελληνικό λαό.
-Μπέης: Υπήρχαν Υπουργοί των παρελθόντων Κυβερνήσεων που δεν γνώριζαν για το οικονομικό πρόβλημα και τα χρέη της χώρας. Όταν συμβαίνει κάτι παρόμοιο, άγνοια υπουργών σε τόσο σημαντικά κρατικά θέματα, «αυτό δεν είναι κράτος».
-Μπέης: «Με θλίβει βαθύτατα που τα μέτρα έρχονται απ΄έξω, που μας υπαγορεύουν άλλοι πως θα νοικοκυρευτούμε, ΑΝ νοικοκυρευτούμε. Είναι ντροπή να μας πειθαναγκάζουν ‘ έξωθεν’ για μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Επίσης, με θλίβει που τα μέτρα λαμβάνονται σε βάρος των αδυνάτων. Οι πολιτικοί, εκτός απ΄τις περικοπές κατά 20% στους μισθούς τους, έκαναν κάποια άλλη θυσία;»
-Μπέης: «Προ καιρού είχαν προγραμματίσει ταξίδι από την Αθήνα στις Βρυξέλλες, την ίδια μέρα  τόσο ο Κύπριος Πρόεδρος, όσο κι ο Έλληνας Πρωθυπουργός. Και συνέκρινα. Ο Κύπριος πήγε μόνος του στο Αεροδρόμιο και ταξίδεψε μόνος του με αεροπλάνο της Ολυμπιακής και πήγε στις Βρυξέλλες. Αντίθετα, είδαμε το πολυτελές Πρωθυπουργικό αεροπλάνο, όπου με όλη την πολυτέλεια, κολαούζοι συνόδευαν τον Έλληνα Πρωθυπουργό της φτώχειας. Το παράδειγμα θα πρέπει να δοθεί από ‘επάνω’. Αν δεν δοθεί από ‘επάνω’ παράδειγμα πραγματικής λιτότητας, δεν έχουν το δικαίωμα να αξιώνουν λιτότητα απ΄το φτωχό λαό».
-Κασιμάτης: Δεν έχουμε Κοινωνικό κράτος. Δεν έχουμε σεβασμό ούτε στη δική μας Νομοθεσία: παραβιάζουμε σήμερα τα δικαιώματα που εμείς δώσαμε (και σωστά τα δώσαμε) στους πολίτες, μισθωτούς και συνταξιούχους, παραβιάζοντας ταυτόχρονα, τόσο το Ελληνικό Σύνταγμα, όσο και το Ευρωπαικό Δίκαιο.
Σχετική ανάλυση: εδώ
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.