Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Φήμες για ψίθυροι για τον Ψωμιάδη

Γράφει ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ 

Μετά τις ραγδαίες εξελίξεις που δημιουργούνται από την υπόθεση Ψωμιάδη και σε μια προσπάθεια να μην ξεφύγει η κατάσταση λόγω του απρόβλεπτου χαρακτήρα του περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, η επίσκεψη Σαμαρά την ερχόμενη Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη αποκτά ιδιαίτερο νόημα.
Ο αρχηγός της ΝΔ θα προσπαθήσει, όπως λένε οι συνεργάτες του με διάφορες πρωτοβουλίες και κινήσεις του, να ενισχύσει το ηθικό των οργανωμένων στελεχών στη Β. Ελλάδα.
Γι΄ αυτό, όπως μάθαμε, εκτός από την παρουσίαση της πρόταση ψηφιακής στρατηγικής της Νέας Δημοκρατίας με τον τίτλο «ThessalonikiForward», που αφορά την τουριστική προβολή της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής, ο Αντώνης Σαμαράς εξετάζει σοβαρά τις προτάσεις συνεργατών του για δύο επισκέψεις: η μία να γίνει στα γραφεία της διοικούσας της ΝΔ στη συμπρωτεύουσα και η άλλη επίσκεψη σε μεγάλο δήμο της Θεσσαλονίκης.
Η επόμενη μέρα… χωρίς Ψωμιάδη
Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια και οι ερμηνείες τι ακριβώς θα γίνει μετά την παύση Ψωμιάδη από τη θέση του Περιφερειάρχη
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μόλις ανακοινωθεί και επίσημα από τον γ.γ της Περιφέρειας Μακεδονίας- Θράκης Θύμιο Σώκο η παύση Ψωμιάδη τότε οι σύμβουλοι της παράταξής του θα εκλέξουν νέο περιφερειάρχη. Όμως υπάρχει και μια άλλη ερμηνεία που θέλει να γίνονται ξανά εκλογές στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ο λόγος τώρα ανήκει στους νομικούς και φυσικά στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση.
Πάντως το ορθό και το δίκαιο μετά την παύση Ψωμιάδη είναι να ξαναγίνουν εκλογές. Γιατί οι πολίτες της κεντρικής Μακεδονίας τον Π. Ψωμιάδη ψήφισαν για περιφερειάρχη και ουχί τον αδερφό του Διονύση, που φημολογείται ότι θα είναι ο νέος περιφερειάρχης….
Καμία επικοινωνία με τη ΝΔ
Ο, σε λίγες μέρες , τέως περιφερειάρχης Π. Ψωμιάδης, παρά τα όσα ψέλλιζαν χθες κάποιοι συνεργάτες του, δεν είχε και δεν προβλέπεται να έχει καμιά επικοινωνία στο άμεσο μέλλον με την ηγεσία της ΝΔ. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η ΝΔ σε κεντρικό επίπεδο δεν θέλει σε καμία περίπτωση να ταυτιστεί με τον καταδικασθέντα πλέον Ψωμιάδη και ούτε λόγος να γίνεται για πολιτικοποίηση της υπόθεσης. Μάλιστα λένε «ας δούμε πρώτα τι κατάληξη θα έχουν και οι άλλες υποθέσεις του με τη δικαιοσύνη…» αφήνοντας ανοιχτό ακόμη και το  ενδεχόμενο διαγραφής του από τη ΝΔ. Πάντως ο Ψωμιάδης είχε καταλάβει εδώ και μέρες ότι δεν μπορούσε να περιμένει καμία στήριξη από τη Συγγρού. Για του λόγου το αληθές χθες στο δικαστήριο που έκρινε το τέλος της πολιτικής του καριέρας , ως περιφερειάρχης, δεν ήταν, πλην του φίλου του Σάββα Αναστασιάδη, κανένας βουλευτής από τη Θεσσαλονίκη και κανένα τοπικό στέλεχος της ΝΔ. Ο ίδιος είναι πυρ και μανία από το μεγαλοπρεπές άδειασμα που του επεφύλασσε το κόμμα του, αλλά όπως σχολιάζουν στη ΝΔ «ας πρόσεχε όταν σχεδόν κάθε μέρα  ξιφουλκούσε εναντίον της ηγεσίας της ΝΔ».
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.